Vaření

Nadýchaná bublanina

bublanina

Suroviny

5 vajec
10 lžic oleje
300 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
půl prášku do pečiva
200 g cukru krupice
10 lžic vody
tuk a mouka na vysypání hlubokého plechu
ovoce podle chuti

Postup

Žloutky, olej, vodu a cukry utřeme do pěny. Z bílků ušleháme sníh, který do základu lehce vmícháme střídavě s moukou a práškem do pečiva.
Těsto vlijeme na plech a poklademe ovocem.
Upečeme do zezlátnutí.

Dobrou chuť přeje Milala.

   
04.02.2011 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [27] hubajda [*]

    hm chutna

    superkarma: 0 16.11.2012, 21:48:30
  2. [26] musilovahana [*]

    Bublaniny dělám na několik způsobů.

    superkarma: 0 19.09.2012, 21:40:35
  3. [25] Vajíčko [*]

    Pro pečení používám zásadně domácí vajíčka, která si objednávám na : jansajindrich@seznam.cz

    superkarma: 0 23.02.2011, 18:03:53
  4. avatar
    [24] kobližka [*]

    ireda — #15 Už s tím otravuješ....jdi na policii,tady to nevyřešíš!

    superkarma: 0 05.02.2011, 21:42:40
  5. avatar
    [23] daddyska [*]

    hubajda — #21 s bublanina s borůvkama je jednoznačně nejlepší Sml67 Sml22

    superkarma: 0 05.02.2011, 19:00:31
  6. avatar
    [22] daddyska [*]

    mňamky Sml16

    superkarma: 0 05.02.2011, 19:00:04
  7. avatar
    [21] hubajda [*]

    Ja ji take v lete kdyz je dost ovoce delam rodinka ma nejradeji s boruvkama

    1. na komentář reaguje daddyska — #23
    superkarma: 0 05.02.2011, 12:00:19
  8. [20] fionora [*]

    Je výborná, rodině moc chutná.

    superkarma: 0 04.02.2011, 20:12:56
  9. avatar
    [19] Deta [*]

    Přesně tuhle bublaninu taky dělám a je fakt super!

    superkarma: 0 04.02.2011, 19:22:58
  10. [18] Nikitka1910 [*]

    Sml16

    superkarma: 0 04.02.2011, 18:22:51
  11. [17] Kubatek [*]

    Bublaninu nemusím,já radeji makové,tvarohové a kokosové.Ovocné nepeču,nikdo to nechce jíst.

    superkarma: 0 04.02.2011, 17:57:39
  12. [16] FAXÍK [*]

    ireda — #15 děkujeme za upozornění, je to důležitě si takhle pomáhat a varovat před nepoctivci!

    superkarma: -2 04.02.2011, 15:21:30
  13. avatar
    [15] ireda [*]

    POZOR !!!

    Dejte si pozor na nick Marcela Jelínková,

    Odebírá zboží a neplatí !!!

    Žádáme ostatní podvedené, ať se přihlásí , budeme hromadně podávat trestní oznámení !!!

    1. na komentář reaguje FAXÍK — #16
    2. na komentář reaguje kobližka — #24
    superkarma: -3 04.02.2011, 14:58:24
  14. avatar
    [14] BastMetztli [*]

    Myskamaus — #13 Tak my máme možná třešně ještě i v mrazáku

    superkarma: 0 04.02.2011, 12:18:14
  15. avatar
    [13] Myskamaus [*]

    Delala jsem ji z kompotu a taky to uslo,takze v nejhorsim v zime pouzit kompot.

    1. na komentář reaguje BastMetztli — #14
    superkarma: 0 04.02.2011, 12:14:49
  16. avatar
    [12] Laura.xy [*]

    Já peču tuhle: http://www.apetitonline.cz/recepty/542-rychla-bublanina-s-tresnemi.html

    Místo kefíru přidám co najdu v lednici (jogurt, vanilkové acidofilní mléko, zakysanou smetanu...)

    superkarma: 0 04.02.2011, 11:32:59
  17. avatar
    [11] RenataP [*]

    BastMetztli — #10 jo, jako máslovou bábovku, recept je k dohledání kdekoliv na netu, já ho z hlavy nevím... naposledy jsem ostatně nějakou podobnou buchtu dělala někdy v létě Sml58Sml80

    ostatně svůj recept nemám, vždycky nějakej na máslovou bábrli najdu a vyzkouším... povede se, nepovede... jak už to bejvá Sml52

    superkarma: 0 04.02.2011, 10:54:20
  18. avatar
    [10] BastMetztli [*]

    RenataP — #6 Třenou? Princip jako třená bábovka?Sml37

    1. na komentář reaguje RenataP — #11
    superkarma: 0 04.02.2011, 10:07:39
  19. avatar
    [9] elly [*]

    RenataP — #6 tak šup sem s receptem Sml16

    superkarma: 0 04.02.2011, 10:00:18
  20. avatar
    [8] ajko [*]

    To moje babička dělávala bublaninu, které jsme říkali litá. Ta byla výborná za tepla, za studena. Moc mi chutnala, jenže vůbec nevím, jak ji dělala. Zkoušela jsem těsto jako na palačinky, ale hustší, není to špatné, ale není to ono.Neporadíte některá, kuchařinky?Sml59

    superkarma: 0 04.02.2011, 09:17:08
  21. avatar
    [7] Dante Alighieri [*]

    BastMetztli — #5 Nevim, prostě byla ta první o dost nižší než ta včerejší. Sml79 Určitě jsem je dělala stejně, pamatuju si to - ta první byla dělána před třemi dny.

    superkarma: 0 04.02.2011, 09:09:52
  22. avatar
    [6] RenataP [*]

    BastMetztli — #4 jo... já dělám bublaninu spíš jako třenou.... víc to voní máslem.

    Tu pravou bublaninu, jakože piškotovou, taky nemusím, vadí mi ten kovový vaječný smrad...

    1. na komentář reaguje elly — #9
    2. na komentář reaguje BastMetztli — #10
    superkarma: 0 04.02.2011, 08:59:54
  23. avatar
    [5] BastMetztli [*]

    Dante Alighieri — #3 Zdrclá bublanina??? Jak toho lze docílit?Sml16 Mně se to nikdy nepovedloSml80

    1. na komentář reaguje Dante Alighieri — #7
    superkarma: 0 04.02.2011, 08:48:36
  24. avatar
    [4] BastMetztli [*]

    Bublaninu od dětských let nejím, mám na ni velice špatné vzpomínky a ani mi nechutná. Nemám ráda piškotové těsto, cítím z něj vejce. Za to táta, ten by mohl mít bublaninu každý měsíc.Sml31 U nás se jede ve velkém, extra velká bublanina z 11 vajec.Sml30

    1. na komentář reaguje RenataP — #6
    superkarma: 0 04.02.2011, 08:47:56
  25. avatar
    [3] Dante Alighieri [*]

    Zrovna včera jsem pekla bublaninu a moc se mi to povedlo. A ten můj kozel řekl, že ta minulá zdrclá byla lepší. Sml30

    1. na komentář reaguje BastMetztli — #5
    superkarma: 0 04.02.2011, 08:43:32
  26. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    RenataP — #1 Sml52Sml52Sml52 úplně slintám Sml52

    superkarma: 0 04.02.2011, 08:28:46
  27. avatar
    [1] RenataP [*]

    v únoru dělat chutě třešňovou bublaninou  - evidentně z čerstvých šťavnatých a sladkých třešní - nadýchanou až hřích....

    to je HRŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮZASml57

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #2
    superkarma: 1 04.02.2011, 07:40:27

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme