Reklama

Nádivka je sice od slova nadívat neboli plnit, ale ne vždy to tak musí být. Dnes jsme pro vás z www.namasle.cz vybrali recept, kde nádivka funguje jako plnohodnotná náhrada masového pokrmu. Zapéká se samostatně v misce a jako přílohu doporučujeme brambory. Vynikající nádivka s krkovičkou a sýrem se určitě stane neodmyslitelnou součástí vašeho jídelníčku.

nadivka

Příprava trvá 40 - 60 minut. Recept je pro 4 osoby.

Nádivka s uzeným masem a sýrem - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

Ingredience

  1. 200 ml Jihočeského mléka
  2. 2 vejce
  3. 140 g tři dny starých housek
  4. 250 g uzené krkovičky
  5. hrst kopřiv
  6. 10 g Jihočeského másla
  7. sůl, pepř
  8. 100 g sýra Kamadet nebo Plesnivec bez příchuti

Postup přípravy:

  • Housky nakrájejte na větší kostičky a dejte je do mísy, kde jste předtím rozkvedlali vejce v mléce. Housky nechte namočit. Přidejte na kostičky pokrájené maso, na kousky pokrájenou polovinu sýra, osolte, opepřete a promíchejte. Směs by neměla být příliš tuhá. V případě potřeby je možné ji rozředit mlékem či zahustit strouhankou. Nakonec vmíchejte hrst čerstvých nasekaných kopřiv (nemáte-li čerstvé použijte nasušené).
  • Pečicí nádobu vymažte máslem a rozprostřete do ní hmotu na nádivku. Pečte na 180 °C asi 35 minut.
  • Pak položte na vrch nádivky na plátky pokrájenou druhou polovinu sýra a dopečte ještě 5 minut, než se sýr zpola rozpustí. Podávejte teplé s vařeným bramborem nebo studené s chlebem a hořčicí.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!