Bulvár

Nádivka s uzeným masem a sýrem

Nádivka je sice od slova nadívat neboli plnit, ale ne vždy to tak musí být. Dnes jsme pro vás z www.namasle.cz vybrali recept, kde nádivka funguje jako plnohodnotná náhrada masového pokrmu. Zapéká se samostatně v misce a jako přílohu doporučujeme brambory. Vynikající nádivka s krkovičkou a sýrem se určitě stane neodmyslitelnou součástí vašeho jídelníčku.

nadivka

Příprava trvá 40 - 60 minut. Recept je pro 4 osoby.

Nádivka s uzeným masem a sýrem - recept z www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta

Ingredience

  1. 200 ml Jihočeského mléka
  2. 2 vejce
  3. 140 g tři dny starých housek
  4. 250 g uzené krkovičky
  5. hrst kopřiv
  6. 10 g Jihočeského másla
  7. sůl, pepř
  8. 100 g sýra Kamadet nebo Plesnivec bez příchuti

Postup přípravy:

  • Housky nakrájejte na větší kostičky a dejte je do mísy, kde jste předtím rozkvedlali vejce v mléce. Housky nechte namočit. Přidejte na kostičky pokrájené maso, na kousky pokrájenou polovinu sýra, osolte, opepřete a promíchejte. Směs by neměla být příliš tuhá. V případě potřeby je možné ji rozředit mlékem či zahustit strouhankou. Nakonec vmíchejte hrst čerstvých nasekaných kopřiv (nemáte-li čerstvé použijte nasušené).
  • Pečicí nádobu vymažte máslem a rozprostřete do ní hmotu na nádivku. Pečte na 180 °C asi 35 minut.
  • Pak položte na vrch nádivky na plátky pokrájenou druhou polovinu sýra a dopečte ještě 5 minut, než se sýr zpola rozpustí. Podávejte teplé s vařeným bramborem nebo studené s chlebem a hořčicí.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

   
07.10.2011 - Blog redakce - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [19] simaj [*]

    Doporučuji, je fakt dobrá Sml67

    superkarma: 0 20.03.2013, 23:52:27
  2. [18] jithule [*]

    dala bych si

    superkarma: 0 21.12.2012, 22:11:26
  3. [17] jithule [*]

    určitě zkusím, ale bez kopřiv

    superkarma: 0 02.04.2012, 16:36:55
  4. [16] Saritka [*]

    To   vypadá lákavě, ale ty kopřivy bych nemusela.Sml23

    superkarma: 0 19.12.2011, 20:38:23
  5. [15] bles [*]

    Dělám, dělám - hodně často - občas i bez masíčka - manžel má rád samotnou nádivku - jen přidávám navíc lžíci gurmánské hořčice od Hellmannsu - moje babička do nádivky vždycky dávala hořčici a bez ní to není pro mě prostě ono:)

    superkarma: 0 13.12.2011, 21:26:55
  6. avatar
    [14] Jindriska8 [*]

    Kdepak seženu kopřivy?Jedině ze sušených,ale to by nebylo ono.Sml22

    superkarma: 0 06.12.2011, 09:31:25
  7. [13] Jala [*]

    Je to nejspíš recept vhodnější pro jaro, ale ukládám si ho!

    superkarma: 0 03.12.2011, 17:30:34
  8. [12] jithule [*]

    díky za recept určitě zkusím

    superkarma: 0 29.11.2011, 14:44:48
  9. [11] Peggy89 [*]

    vypadá zajímavě

    superkarma: 0 27.11.2011, 14:00:28
  10. avatar
    [10] hubajda [*]

    vypada lakave urcite zkusim ale bez kopriv ted nejsou ale s jara to urcite udelam aj s koprivama uz se tesim na ochutnavku

    superkarma: 0 26.11.2011, 23:07:29
  11. [9] tamichita [*]

    jezis, ja tady nemuzu brouzdat, nebo budu mit 100kilo :)

    superkarma: 0 25.11.2011, 22:49:07
  12. [8] FAXÍK [*]

    vypadá ta nádivka lákavě, vyzkouším ji bez těch kopřiv

    superkarma: 0 25.11.2011, 17:56:27
  13. avatar
    [7] bonda [*]

    slaná žemlovka - brrr

    superkarma: 0 25.11.2011, 11:34:48
  14. avatar
    [6] marcela-1 [*]

    vyzkouším,ale bez kopřiv Sml22

    superkarma: 0 25.11.2011, 10:28:31
  15. [5] ova9 [*]

    vypada skvele.diky za recept urcite vyzkousim

    superkarma: 0 24.11.2011, 19:27:44
  16. avatar
    [4] babicka11 [*]

    taky  dělám podobnou nádivku - jarní o Velikonoce ..všichni se jí mohou ujíst ...Sml16

    superkarma: 0 24.11.2011, 19:19:31
  17. avatar
    [3] alli3 [*]

    není nad špenátek z kopřiv.

    superkarma: 0 22.11.2011, 17:39:48
  18. [2] bles [*]

    Kopřivy často nahrazuji petrželkou, šnitlíkem nebo porkem - chce to prostě zelené bylinky. Ještě přidávám navíc lžíci dijonské hořčice (mám oblíbený Hellmanns - je příjemně pikantní a výborná)

    superkarma: 0 22.10.2011, 20:55:58
  19. [1] pateta [*]

    Doporučuji čerstvé kopřivy jen na jaře, pak bývají nahořklé.Lze je nahradit pórkem.

    superkarma: 0 10.10.2011, 01:41:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme