I Madeta
, největší zpracovatel mléka v České republice, by vás ráda pozvala do svých výroben a ukázala vám, jak se dělá kvalitní a poctivé Jihočeské máslo, čerstvý sýr ve smetaně neboli Jihočeský cottage, jak zraje Jihočeská niva, kde získává svou nezaměnitelnou chuť a vůni Romadur, nebo jak se vyrábí jeden z nejoblíbenějších dětských dezertů, tvarohovo-smetanový Lipánek. Právě proto byl spuštěn projekt Otevřená Madeta, prostřednictvím kterého můžete přes obrazovky svých počítačů, tabletů či smartphonů nahlédnout do jednotlivých provozoven a sledovat tradiční ověřené postupy a receptury pro zpracování vašich oblíbených výrobků.

Během této „návštěvy“ Madety uvidíte, že navzdory všem moderním technologiím dodnes stojí za jednotlivými prvotřídními produkty lidé - nejlepší mistři sýraři a mlékaři, kteří pro vás oblíbené mléčné pochoutky připravují. Lidé, kteří si říkají madeťáci, a díky nimž můžete putování svých oblíbených produktů sledovat každý den. Nevěříte? Je to tak.

Na webu otevrenamadeta.cz najdete zajímavá videa nejen o výrobě zmíněných produktů, ale například také časosběrné video o Jihočeské nivě, v němž vám bochník během jedné minuty doslova uzraje před očima.

Nenechte si ujít ani on-line pohled do jednotlivých závodů. V přímém přenosu můžete sledovat, jak se balí mnohými milovaný „vyvoněný“ Romadur, Jihočeský syreček či Klášterní sýr, nebo jak nakrájené plátky Madelandu, Primatoru a dalších sýrů putují do svých obalů. A nakonec neméně zajímavé video s robotem „Madeťákem“ v hlavní roli, který je mistrem v kartonování. Videa postupně přibývají, vyplatí se tedy na web kouknout opakovaně a zjistit, co se děje nového i na „madeťáckém“ blogu.

Sledovat můžete také facebookové profily a Instagram společnosti Madeta. I zde se totiž dozvíte spoustu zajímavostí o produktech a hlavně o Madetě.

Madeta, tak chutná mléko.

Reklama