halvataKopec těstovin, smetanová omáčka.

Je to dobré a laciné.

Ovšem pozor!

Není těstovina jako těstovina.

Ta ze sáčku za pětikorunu vašemu organismu rozhodně nedodá, co by ve skutečnosti mohla kvalitní těstovina.

Ale jak ji poznat?

Kvalita začíná ve mlýně

Jak kvalitní těstoviny budou, to záleží už na mouce, kterou výrobce použije. Použije-li obyčejnou bílou mouku, těstoviny budou pak jen obyčejným plnidlem, které nedodá vašemu tělu nic moc navíc. Zato když použije celozrnnou mouku, automaticky tak vzniknou celozrnné těstoviny. Jejich výhody vám ve videu prozradí Karolína Hlavatá s Petrem Havlíčkem.

Čtěte etikety!

Podle kritérií Vím, co jím musí mít těstoviny vlákninu. A to alespoň 1,3 g vlákniny na 100 kcal, které vám výrobek dodá. Ovšem takové těstoviny je potřeba v regálech hledat! Pomůže Vám logo Vím, co jím nebo sledovat tabulku nutričního složení. Orientovat se můžete i podle barvy. Celozrnné těstoviny bývají už v sáčku výrazně tmavší, než klasické těstoviny. A potom jsou zde těstoviny s příměsí zeleniny – mrkve, špenátu, hrášku, rajčat. Takové těstoviny kritériím Vím, co jím dostojí, a tak s nimi přijmete potřebnou vlákninu a ještě si pochutnáte na speciální chuti.

hlavata1

Reklama