Reklama

nejlépe v kombinaci s dobrým jídlem. Tomu se říká zabít několik much jednou ranou. Hádejte, která čtenářka nám poslala tento vtipný příspěvek?

Nejraději si mažu rty máslem tlustě namazaným na čerstvém chlebu a přebytky oplachuji ze rtů černou kávou. Takový ještě vlažný chléb máslíčko částečně rozpustí a to se vpije do měkké střídy.

Rty báječně zjemňuje olivový olej. Například nakapaný na rozpečené bagetě. Nebo jen tak smíchaný s kapkou balsamika k naloženému masu na gril.

Nejdéle vydrží sádlo. Například to husí, které jsem vypekla na svatého Martina z husičky na rozmarýnovém pelíšku. Voní jak rozkvetlá zahrada. Občas si na něm ráno udělám vajíčka.

Lůj mám v ledničce. Zůstal na hrnečku s vývarem. Masox byste u mě nenašli. Ale jednou za čas zaliji vodou v hrnci morkové kosti, kořenovou zeleninu, koření a vařím několik hodin. Pak ještě redukuji, až zbyde jen malý hrneček vývaru s lojovou krustou. Po lžičkách ho pak přidávám do polévek či omáček. Takový vývar chrání před zimou nejen rty, ale celé tělo. A jak umí zahřát, když přijdete z venku.

Jenže dneska mi přišly šaty, které jsem si objednala pro nadcházející sváteční chvíle. Jsou korzetové, nádherné. Už jsem si je zkusila. Na půlnoční bude toho na kříži mrzet, že má ruce přibitý. A bylo by zkrátka fajn stávající stav uchovat. Takže ani deko méně nebo navíc:(

Sbohem máslíčko i bílá bagetko... Oprášila jsem jelení lůj. Bez chuti i kulinářského zážitku mažu rty, aby z nich mráz a vítr venku nevycucnul život. V očekávání dne D a hodiny H odpočítávám okénka adventního kalendáře a čokoládu z něj pro jistotu zkrmuji dětem.

TTT

Hned v úvodu mi bylo jasné, kdo si dělá z mého závažného tématu legraci. Ale krásně (smajlík)