Vaření

Na kachně Caneton à la rouennaise si můžete v České republice pochutnat již od roku 2014

Kde si v Praze objednáte tu nejlepší lisovanou kachnu? Stále na stejném místě: ve francouzské Brasserii La Gare u Náměstí Republiky. Restaurace je jediná v České republice, která významný pokrm připravuje a čest této specialitě francouzské gastronomie dělá již přes dva roky.

kachna

Vyhlášená brasserie v centru Prahy si pro své zákazníky připravila ještě jedno překvapení. Každý kdo si objedná tradiční francouzskou lahůdku nazývanou Caneton à la rouennaise získá potvrzení o konzumaci v podobě certifikátu. Přiřadí se tak již k bezmála dvěma stům spokojených strávníků. A aby toho nebylo málo. Právě jubilejní 200. kachnu získá šťastlivec zcela zdarma.  

V průběhu let se z Caneton à la rouennaise stala opravdu celosvětová záležitost. Brasserie La Gare se připojila k restauracím, které tuto unikátní kachnu nabízejí, již v roce 2014. Každý host spolu s certifikátem navíc obdrží možnost zapsat se do ojedinělé knihy věnované tomuto francouzskému pokrmu.

kuchar pripravuje kachnu

Chce to špetku trpělivosti

Speciální kachna vyžaduje speciální péči. Kachní maso se tak začíná zpracovávat až dva dny po usmrcení. Během této doby získá větší obsah krve a tím pádem je lahodnější. V praxi je tak kachna po dobu dvou dnů uchovávána v chladu a až poté vyvržena.

Závěrečná příprava kachní speciality se odehrává před zraky hostů. Ti se tak mohou přesvědčit o jedinečnosti této lahůdky. Zpracování je pod taktovkou těch nejlepších kuchařů, kteří jsou v tomto odboru odborníky těmi nejpovolanějšími.

Neváhejte a připravte si jedinečný gurmánský prožitek z Ruen. Pokud se rozhodnete tento zážitek někomu věnovat, restaurace Brasserie La Gare vydává také degustační vouchery.

Více informací naleznete zde: www.brasserielagare.cz

naservirovana kachna

Tradiční francouzská lisovaná kachna je labužnickým zážitkem již od 19. století. Od té doby však tento pokrm urazil dlouhou cestu, na které posbíral mnohé zkušenosti ve způsobu zpracování a servírování.

První zmínky o podávání tohoto pokrmu se pojí se jménem kuchaře Mecheneta z Ruen, podle kterého dostala kachna i svůj přídomek „specialita z Ruen”. Pokrm se brzy stal francouzskou specialitou a začal se podávat i v restauracích jiných zemí. V České republice se kachna Caneton à la rouennaise poprvé podávala právě v Brasserii La Gare na začátku března 2014.

   
16.08.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme