Novinky

Na čem si dnes pochutnáme?

Dobré ráno, milé čtenářky, u dnešního kulinářského tématu dne. Vypadá to, že při dnešním počasí budeme mít více chutí na salát než na těžkou omáčku s masem.

I když to je věc těžce individuální.

Ať tak, či onak, dnes můžeme společně strávit příjemný den.

Věřím, že máte nažhavené mozky, protože v osm hodin zveřejním křížovku. V tajence se dovíte otázku a budete hledat správnou odpověď.

Kolem poledne zveřejním, co pro vás máme nachystáno na příští týden, a také pár zajímavých, až bych řekl lehce bulvárních informací z redakce.

A jinak dnes si budeme povídat na kulinářské téma a jednu z vás kolem 16. hodiny odměním.

Tedy k věci:


Napište mi: O jídle, pro které byste vraždila, nebo se nechala zabít! Samozřejmě jen obrazně...

  • Které jídlo milujete?
  • Které nenávidíte?
  • Co u jídla nesnášíte?
  • Co toužíte znova ochutnat?
  • Co byste již nikdy do pusy nevzala?
  • Chtěla jste někdy někoho při jídle uškrtit?
  • Nebo když jste viděla, jak někdo vaří?
  • A je vám Babica sympatický?
  • Nebo jste příznivkyně Pohlreicha?

Na vaše názory, fotky, videa, příběhy, prostě na vše, co vás k tomuto tématu napadne, se těším na redakčním e-mailu:

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás kolem 16. hodiny odměním. Zajímavými knihami: Chléb v hlavní roli a Domácím bylinářem. Obě se dobrým kuchařkám určitě hodí. Tak s chutí do toho. Těším se na vaše příspěvky!!!

   
30.08.2012 - Redakční novinky - autor: Radek Kříž

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [57] cicinka [*]

    arminka — #56 Hrachová kaše, mňamka mňam. Bohužel u nás o ní stojím jen já a to nemá cenu dělat.

    superkarma: 0 31.08.2012, 13:47:32
  2. avatar
    [56] arminka [*]

    pěkný večer,sním skoro vše,jedinné co nemusím je hrachová kaše,mám k ní odpor po té co nade mnou v družině stála vychovatelka a nutila jí do mne, čekala až dojím vše ... dopadlo to tak, že jsem jí ji pak celou vrhla na nohy Sml15Sml16

    1. na komentář reaguje cicinka — #57
    superkarma: 0 30.08.2012, 19:56:50
  3. avatar
    [55] ajjana [*]

    phoebe24 — #54 Sml67

    superkarma: 0 30.08.2012, 18:46:58
  4. avatar
    [54] phoebe24 [*]

    malinke-kote — #52 Přesně. Ona např. neumí pořádně vařit, neumí gramatiku, neumí studovat, neumí plavat,

    neumí zavařovat, neumí jezdit vlakem, neumí řídit auto, neumí si ani

    pořádně ošetřit pleť a zbavit se lupů. Klidně to na sebe všechno

    napráská. Jediný, co umí výborně, je to, že se urazí, když nám to přijde

    divné a směšné.

    1. na komentář reaguje ajjana — #55
    superkarma: 0 30.08.2012, 18:39:34
  5. avatar
    [53] cicinka [*]

    malinke-kote — #52 Jenže ty jsi takové trdlo, že se tu tím ještě chlubíš. Že pořádná jídla nejíš a ani neumíš. Musela bys to napsat jinak, aby si tě tu  nikdo nedobíral. Ale myslet bohužel neumíš.Sml23

    superkarma: 1 30.08.2012, 17:01:18
  6. avatar
    [52] malinke-kote [*]

    no hlavně že se bavíte nad mím vařením .. no a co tak neumím vařit pořádná jídla ale hlavní je že všem kdo odemě nějaké jídlo jedl chutnalo ... to je důležitější .. a to že pro mě brambory na smetaně není rychlovka a co .. pro mě co je rychlovka je třeba kuřecí guiláš který je cca za půl hodiny hotový ani ne a ne brambory na smetaně které mi trvají nejméně dvě hodiny ... rychlovka je pro mě co se stihne opravdu jen za půl hodiny ale každý to bereme jinak .. ano a máte pravdu nevařím kde jaké omáčky typu svíčková - kterou stejně nejím, nebo rajskou či jinou omáčku .. když už dělám omáčku tak kuřecí guláš na mnoha způsobů ...

    1. na komentář reaguje cicinka — #53
    2. na komentář reaguje phoebe24 — #54
    superkarma: 0 30.08.2012, 15:59:08
  7. avatar
    [51] phoebe24 [*]

    ajjana — #50 můj tatínek je vdovec, já jedináček, takže se snažím trochu "vytáhnout", když přijede na oběd. A jídlo mu nabalím ještě domů.

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:59:55
  8. avatar
    [50] ajjana [*]

    phoebe24 — #49 3 dny? minimálně týdenSml30..každý den jednu věc Sml30..ale jinak samé lahůdkySml67Sml67Sml67

    1. na komentář reaguje phoebe24 — #51
    superkarma: 0 30.08.2012, 14:51:19
  9. avatar
    [49] phoebe24 [*]

    ajjana — #46 Já dělala v neděli pečenou kachničku a králíka a k tomu dva druhy knedlíků a dvoje zelí. Polévka vývar a jako zákusek kynutý borůvkový koláč s tvarohem. Jestli nejsou zapečené brambory rychlovka, tak na tohle by Kotě potřebovalo třídenní dovolenou.Sml32

    1. na komentář reaguje ajjana — #50
    superkarma: 0 30.08.2012, 14:45:27
  10. avatar
    [48] phoebe24 [*]

    malinke-kote — #21 Kotě, víš kdo Tě tady nejvíc ale úplně nejvíc shazuje? Jednoznačně to stvoření, které je schopno mimo jiné napsat: Já to vařilo bez soly v troupě.

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:40:03
  11. avatar
    [47] ajjana [*]

    malinke-kote — #37 to jsou brambory na smetaně jestli neumíš číst nebo nerozumíš psanému textu..Sml57a tím končím,debata opět nemá smysl..chápu že každé jídlo má někde nějaký název.hlavně že Ti chutnáSml67

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:35:04
  12. avatar
    [46] ajjana [*]

    malinke-kote — #36 vařila jsi někdy svíčkovou? vepřo knedlo a jiné? takže zapečený brambory ať už se smetanou, nebo bez ní rychlovkou jsou! normální lidi to dělaj jako rychlovku když přijdou z práce a k večeři víme?

    1. na komentář reaguje phoebe24 — #49
    superkarma: 1 30.08.2012, 14:28:46
  13. [45] kianid1357 [*]

    miluju řízek

    nenávidím dušenou mrkev

    mlaskání

    pštrosí vejce

    celerový karbanátek

    zatím né

    taky né

    moc né

    toho vůbec nemusím.

    superkarma: 0 30.08.2012, 14:21:05
  14. avatar
    [44] malinke-kote [*]

    no dá se říct že to vypadá nějak takto podobně, akorát tedy že ty brambory jsou nakrájené na kolečka, je tam kuřecí prsní maso a ne stenha a nedávám tam žádný sýr .. a když se pořádně podíváš na konec receptu tak je psané že smetana až na konec ... důvod jsem napsala ...

    http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=55590&user=43894

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:50:30
  15. avatar
    [43] malinke-kote [*]

    tetička25 — #42 píšu že smetana tak logické je že ne smetana ke šlehání ani ne na vaření .. normální obyčejná 12ti procentní smetana ... v pekáči jsem psala že to nedělám tak jak to mohu vědět? v zapékací míse ti brzy přeteče a podle mě v pekáči ti vyprchá .. jednou jsem tam měla smetanu delší dobu a přeteklo to .... musela jsem vypnout troubu aby se vrátila do původního stavu a nepřetejkala ... ta smetana tam prostě musí být krátkou dobu a je to i v každém normálním receptu .. ne třeba vtom co se tady posílal protože to není vůbec recept na brambory na smetaně ... to je vzhledově spíše jako koprovka ... a jinak jako tatar nepíšu .. píšu úplně normálně a srozumitelně .. stačí se pořádně podívat v čem dělám brambory na smetaně já osobně ane moje mamka atd ... stačí opravdu pořádně číst, ale to tu píšu dokola neustále každému

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:48:01
  16. [42] tetička25 [*]

    malinke-kote — #31...když jí dáš hned tak ti celá přeteče a zmizí z té zapékací míse nebo v pekáči...  promiň, píšeš jako tatar, tak se ještě zeptám, ta smetana 12 %(ne šlehačka 31 %) přeteče kam a zmizí kam, v jaké míse nebo pekáči

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #43
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:44:47
  17. [41] jija [*]

    přeji dobré odpoledne všem čtenářkám i redakci Sml16

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:42:27
  18. avatar
    [40] malinke-kote [*]

    škoda, zrovna nemohu najít fotografii těch brambor na smetaně .... někde určitě na harddisku ho mít budu ale nevím kde ... mi si veškerá jídla fotíme a děláme si takto malou kuchařku takže určitě někdo to bude Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:30:18
  19. avatar
    [39] malinke-kote [*]

    ajjana — #35 jinak mi to spíše tohle tedy připadá jak koprovka, kterou totálně nesnáším Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:25:21
  20. avatar
    [38] malinke-kote [*]

    malinke-kote — #37 a ještě cibuli do toho cpát Sml52 do brambor na smetaně se nedává Sml52

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:24:48
  21. avatar
    [37] malinke-kote [*]

    ajjana — #35 fuj, co to je? Sml80 to bych nejedla tedy .... co to vajíčko tam? Sml52

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #38
    2. na komentář reaguje ajjana — #47
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:24:24
  22. avatar
    [36] malinke-kote [*]

    ajjana — #33 nic proti ale smetana se tam musí dávat na konec tak cca na 5 minut aby tam ta smetana zůstala ... když jí dáš hned na začátek tak ta smetana ti během hodiny pečení vyprchá .. co prosím? rychlovka? si ale ze mě děláš prdel ne? ono ti příjde příprava cca 30 - 45 minut rychlovka? než oloupeš brambory, než je nakrájíš všechny na kolečka, maso musíš také na pár minut naložit a v troubě se ti to dělá cca 45 minut až hodinu takže nevidím co je natom rychlého ...

    1. na komentář reaguje ajjana — #46
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:23:36
  23. avatar
    [35] ajjana [*]

    ajjana — #34 no špatně vloženo..tak snad teď .  http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmy/brambory-na-smetane

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #37
    2. na komentář reaguje malinke-kote — #39
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:19:17
  24. avatar
    [34] ajjana [*]

    malinke-kote — #30 http://www.mamincinyrecepty.cz/bezmase-pokrmy/brambory-na-smetane

    1. na komentář reaguje ajjana — #35
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:18:21
  25. avatar
    [33] ajjana [*]

    malinke-kote — #30 no a představ si že pod pojmem brambory na smetaně si já představím úplně něco jiného..když tam tu smetanu naliješ až nakonec,těžko děláš brambory NA smetaně. a ano,máš pravdu,je to tradiční jídlo..rychlovka..prostě obyčejné zapékané brambory Sml30

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #36
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:17:14
  26. avatar
    [32] malinke-kote [*]

    malinke-kote — #31 teď jsi mě zblbla ... jsi psala šlehačku a já měla v hlavě šlehačku tak jsem jí napsala Sml30 tam se dává smetana ne šlehačka Sml67

    superkarma: 0 30.08.2012, 13:12:26
  27. avatar
    [31] malinke-kote [*]

    tetička25 — #29  šlehačka se musí dávat až na konec, to je tak daný recept .. když jí dáš hned tak ti celá přeteče a zmizí z té zapékací míse nebo v pekáči .. normálně napřed dám do zapékací mísy máslo, ale to jsem nepsala protože jsem myslela že je to samozřejmé že je nebudu péct v troupě bez vody, bez oleje, bez ničeho .. někdo dá máslo, někdo tam dá zase olej a někdo to podlejvá zase vodou ... já když mi máslo nevystačí a vyprchá tak tam dám potom aj vodu ale jinak to nechám jak to je ... a když už se máslo vstřebalo a brambory jsou měké tak není potřeba to už nijak podlévat ale dát tam tu smetanu ... proto se tomu také říká brambory na smetaně .. mě by nenapadlo že toto jídlo většina lidí nezná vždyt je to normální tradiční české jídlo Sml80

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #32
    2. na komentář reaguje tetička25 — #42
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:11:39

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] malinke-kote [*]

    ajjana — #28 nevím jak to myslíš obyčejné zapékané brambory protože název brambory na smetaně zná snad každý ne? je to normální název tak nevím proč ho měnit na nějaké zapékané brambory když to zapékané brambory nejsou ... pod popjmem zapékané brambory si přestavím úplně něco jiné a hlavně bez smetany ...

    1. na komentář reaguje ajjana — #33
    2. na komentář reaguje ajjana — #34
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:09:31
  2. [29] tetička25 [*]

    malinke-kote — #20 ty brambory měknou v čem a jak? Jako, že se pečou nasucho v troubě? Proč tam tu šlehajdu lejete až na konec?

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #31
    superkarma: 0 30.08.2012, 13:04:12
  3. avatar
    [28] ajjana [*]

    malinke-kote — #20 obyčejné zapékané brambory Sml80

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #30
    superkarma: 0 30.08.2012, 12:52:14
  4. avatar
    [27] polla [*]

    malinke-kote — #21 na to, že čestina a pravopis Ti nic neříkají. Např. bez solYSml28Sml31Sml28.

    superkarma: 0 30.08.2012, 12:43:08
  5. [26] FAXÍK [*]

    přeji všem krásné poledne a celý den Sml67

    superkarma: 0 30.08.2012, 12:16:51
  6. avatar
    [25] tajnostii [*]

    Hezký den přejiSml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 12:03:21
  7. avatar
    [24] Kytinkak [*]

    Hezký den přejiSml59

    superkarma: 0 30.08.2012, 11:59:11
  8. [23] Saritka [*]

    Pěkné už poledne.Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 11:04:52
  9. avatar
    [22] vmarta [*]

    Hezký den přeji Sml59

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:49:55
  10. avatar
    [21] malinke-kote [*]

    carmi — #11 nevím vůbec na co narážíš ale neřeším raději ... vždy se musí v jednom dni někdo najít kdo mě zase se bude snažit shodit .. ještě že dnes článek nepíši ...

    1. na komentář reaguje polla — #27
    2. na komentář reaguje phoebe24 — #48
    superkarma: 0 30.08.2012, 09:28:26
  11. avatar
    [20] malinke-kote [*]

    Roland — #10 moje mamka to dělá jednoduše, prostě oloupe a nakrájí brambory, které pokládá do pekáče jednu vrstvu a druhou plátky kuřecího masa jenom osolené a opepřené. Zavře alobalem a až změknou tak to poleje smetanou ...

    já to dělám v zapékací míse. TEdy dělala, už není praskla mi při předposledním vaření bambor na smetaně tak jsem to dělala v nějaké bílé porcelánové míse neuzavřené. No ale já položím první vrstvu brambor a okořením je kořením na americké brambory, potom další vrstvu pokládám kuřecí maso nakrájené na kostičky, které jsem měla naložené v kořením. Většinou dávám grilovací koření bez soly, ale teď jsem se naučila používat i koření grilovací pálivé. Je opravdu dobré a má to dobrou chuť a do toho smíchám ještě obyčejné grilovací koření. Takhle pokládám pořád dokola a pořád dokola kořením brambory dokavaď to není plné. Až změknou tak to poleju smetanou, alespoň 500 ml aby to hezky plavalo a udělala se dá se říct omáčka. S tím kořením to dá opravdu úplně jinou chuť. Sml16

    1. na komentář reaguje ajjana — #28
    2. na komentář reaguje tetička25 — #29
    superkarma: 0 30.08.2012, 09:27:18
  12. [19] magic11 [*]

    carmi — #11 nedám nad jídlem dopustit Sml52Sml52

    už je to zase tady, a to prý studuje Sml15Sml80 holt nastupující mladá inteligence, máme se na co těšit

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:15:06
  13. avatar
    [18] delfi.na [*]

    Věrulinka — #5 Sml30 to už tak bývá, nemusíš se s tím dělat, tak to chutná o mnoho více Sml22

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:12:11
  14. avatar
    [17] saruz [*]

    Krásný den přeji. Sml61

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:11:56
  15. avatar
    [16] Jitullinka [*]

    příjemné ráno všem Sml22

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:06:08
  16. [15] holčice [*]

    Krásné a pohodové ráno Sml16Sml16

    superkarma: 0 30.08.2012, 09:00:27
  17. avatar
    [14] hubajda [*]

    Hezke ranko vsem a zaroven vsem posilam Sml63

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:58:23
  18. avatar
    [13] Jindriska8 [*]

    Pěkné ráno všem,pochutnám si na všem,co manžel uvaří!Sml22

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:43:09
  19. avatar
    [12] carmi [*]

    Jinak - pěkné ráno všemSml16

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:29:21
  20. avatar
    [11] carmi [*]

    malinke-kote — #3 Pěkná shoda podmětu s přísudkemSml30 Já to vařilo (já, malinké kotě)

    1. na komentář reaguje magic11 — #19
    2. na komentář reaguje malinke-kote — #21
    superkarma: 0 30.08.2012, 08:28:52
  21. [10] Roland [*]

    malinke-kote — #3 Jak je děláte ??

    1. na komentář reaguje malinke-kote — #20
    superkarma: 0 30.08.2012, 08:25:12
  22. [9] Roland [*]

    Krásné a pohodové ráno všem. K jídlu mám opravdu kladný vztah.

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:24:47
  23. [8] anina4 [*]

    dobré ráno, hned po ránu jsem si pochutnala,měla jsem kávu se švestkovým koláčem

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:16:26
  24. [7] musilovahana [*]

    Dobré ráno. Začínám ranní kávou.

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:08:42
  25. avatar
    [6] Hanula [*]

    Sml16dobré ráno - právě snídám...

    superkarma: 0 30.08.2012, 08:06:45
  26. avatar
    [5] Věrulinka [*]

    Dobré ráno přeji všem na ž-in. Já si pochutnám na všem, nejvíce na tom, co nemusím vařit, třeba u sousedky Sml30Sml30Sml30Sml30, ona říká, že zase jí chutná u mně Sml30Sml30Sml30Sml30

    1. na komentář reaguje delfi.na — #18
    superkarma: 0 30.08.2012, 08:00:42
  27. [4] telelot [*]

    těším se na zajímavé příběhy i receptySml16

    superkarma: 0 30.08.2012, 07:48:30
  28. avatar
    [3] malinke-kote [*]

    dobré ráno, já co opravdu miluji a nedám nad jídlem dopustit jsou brambory na smetaně. Ať už variací mnou a nebo mamkou. Obě děláme trochu jinak ale oba druhy jsou vynikající Sml59

    Zrovna v pátek měla mamka stejné myšlení. Já to vařilo ve čtvrtek přítelovi a k večeru když jsem jela k rodičům a zůstala tu tak v pátek vařila to samé Sml30

    1. na komentář reaguje Roland — #10
    2. na komentář reaguje carmi — #11
    superkarma: 0 30.08.2012, 07:38:58
  29. [2] jithule [*]

    Krásné, slunné a žravé ráno všem!Sml30

    superkarma: 0 30.08.2012, 07:38:01
  30. [1] Danulka K. [*]

    Hezké dobré ranko přeji, uvařte si nějaké mňamky!!

    superkarma: 0 30.08.2012, 07:37:33

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme