Reklama

Čtenářka Eklainovka se nám svěřila se svým životním příběhem a svými alergiemi a také patrně s nejexotičtějším jídlem, které jedla.

Hezký den a pro mne raději bez exotické stravy =D
 
    Jakmile jste zmínili tohle téma,zmocňuje se mi husina a divný pocit u žaludku. Exotická jídla nemusím,vlastně je raději nechci vidět,natož ochutnat.
    Mohla bych jednoduše použít jako výmluvu fakt,že mám alergii na jod,tudíž mořské potvory všeho druhu mám prostě zakázané,jinak se udusím a moje ochutnávky by mohly být těmi posledními.To si raději život zpestřím jinak.
   Další zákaz -  exotické ovoce a zeleninu také nemohu - prostě,u mně je nejjednodušší říct,na co alergie nemám.Třeba na pečené koleno - nebo vypečený bůček - mňam - to mne měl pán Bůh rád a zachoval mi alespoň schopnost pozřít pravé české dobroty,i jitrničku nebo dobrou tláču - to je moje exotika a jsem spokojená a ráda na světě =D  =D  =D.
   Ale proč se mi při myšlence na ,,exotiku,, zvedá doteď žaludek,na to nikdy nezapomenu.Pracovala jsem jako projektantka a vedle sousedi - kamarádi z mokré čtvrti - geodeti - kuchaři amatéři. Je pravda,že jejich kulinářské umění mne několikrát nadchlo a chuťové buňky jásaly.Jenže - bylo to na Silvestra a opět přišli s ,,vynikajícím,, králíkem na divoko,který mi voněl a náramně chutnal.Ještě jsme ho zapíjeli svařenou tehdejší Tesavelou s rumem a rozinkami,byl přece Silvestr.Když už jsme byli všichni rozjařeni a v dobré náladě,tu jeden zamňoukal,přidal se druhý i třetí...,,Evino,a že to bylo vynikající,viď???Haha a nic jsi nepoznala??,, Cítila jsem,jak mne polévá pot od hlavy až k patě.Pak jsem začala měnit barvy a přišel ten divný pocit kolem žaludku.Skoro jsem nestačila doběhnout - málem se mi obrátily všechny vnitřnosti.Fuuuuj,už nikdy,už nikdy od nich ani sousto....hnusní vrahouni,čuňata,šmejdi jedni...Zatímco jsem se otřásala hnusem a odporem,oni se otřásali smíchy a předhazovali mi to ještě pěkně dlouho....
   Takže komu exotika přirostla k srdci a žaludek mu ji pobírá, tomu ji přeju. Já zůstávám věrná svému knedlu,vepřu,zelu,popřípadě svíčkové...tak dobrou chuť všem
ekleinovka
Text nebyl redakčně upraven


Milá Eklainovko, děkuji za váš příspěvek. A hned na úvod dnešního tématu se asi dotknu milovnic zvířátek. Já bych patrně a bez výčitek svědomí byl schopen zkonzumovat od koťátka přes štěňátka po opičky nebo krysy asi vše. Kdybych věděl, že kuchař ví, co dělá, tak bych do toho šel… A hlavně jiný kraj, jiný mrav, to, co u nás lidé jedí běžně, je ve velkých částech světa považováno za nechutné a naopak. Vždyť jen vzpomeňte na nebohé původní Peruánce. Jejich tradiční vánoční pokrm je pečené morče…

A co vy?

Dnes máme téma Já a exotická jídla!

  • Co jste jedla neobvyklého?
  • Co jste vařila neobvyklého?
  • Máte ráda exotickou kuchyni?
  • Pošlete recepty, fotky, úvahy, příběhy, prostě co vás k tomuto tématu napadne

Čekám a těším se na mailu

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás odměním. Napište mi do e-mailu, kterou exotickou pochutinu sháníte, a pokud to bude v mých silách, zkusím ji sehnat a doručit k vám domů. Mám poměrně slušný přehled, kde se dá co koupit…