Ve znamení vzpomínání se dnešním Mužem dne stává Bill Paxton, který včera podlehl komplikacím po operaci. Herce jste si určitě všimly ve filmu Apollo 13, Vetřelec a nebo i Titanic. Dnes tedy vzpomínáme.

mlady

  • Bill Paxton (17. května 1955 Fort Worth, Texas - 25. února 2017) byl americký herec a režisér.
  • Ve filmu debutoval v roce 1981 ve snímku Stripes.
  • Objevil se také ve sci-fi Terminátor (1984), kde hrál po boku Arnolda Schwarzeneggera.
  • Zajímavostí je, že Bill Paxton byl jediným hercem se zvláštním hattrickem: byl ve filmech zabit postupně Terminátorem, Vetřelcem a roku 1990 i Predátorem.

kk

Část filmografie:

  • Terminátor (1984) - Punk Leader
  • Komando (1985) - důstojník
  • Vetřelci (1986) - vojín Hudson
  • Deset minut života (1989) - Matt Owens
  • Predátor 2 (1990) - Jerry Lambert
  • Námořní pěchota (1990) - Dane
  • Jeden chybný krok (1992) - Chief Dale 'Hurricane' Dixon
  • Pravdivé lži (1994) - Simon
  • Frank and Jesse (1994) - Frank James
  • Poslední smích (1995) - Zachary Cody
  • Apollo 13 (1995) - Fred Haise
  • Twister (1996) - Bill Harding
  • Titanic (1997) - Brock Lovett

titanic

  • Velký Joe (1998) - Professor Gregory O'Hara
  • Vertical limit (2000) - Elliot Vaughn
  • Lovec démonů (2001) - Dad Meiks
  • Letka Bouřliváků (2004) - Jeff Tracy
  • Ztracený ráj (2004) - Carl Ridley
  • Klub hrůzy (2004) - Coconut Pete
  • Mise na Měsíc 3D (2005) - Ed Mitchell
  • The Good Life (2007) - Robbie
  • Haywire (2011) - John Kane
  • Shanghai Calling (2012) - Donald
  • The Colony (2013) - Mason

Zdroj: Wikipedia

ss

Foto: Shutterstock.com, Profimedia.cz

Reklama