soup

Suroviny

600 g mrkve
1 cibule
3 stroužky česneku
2 pomeranče
kousek másla
trochu olivového oleje
4 cm kousek zázvoru
1 kostka bio zeleninového bujonu
sůl a pepř podle chuti
petrželová nať na ozdobu

Postup

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo a přidáme olivový olej. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek nakrájený na plátky. Přidáme také oloupaný a najemno nakrájený zázvor. Na střední teplotě restujeme asi 10 minut a nezapomínáme občas promíchat.
Zalejeme 800 ml vody, přidáme bujonovou kostku a přivedeme k varu.
Až polévka zavře, ztlumíme teplotu a vaříme asi 15 minut při mírné teplotě.
Odstavíme z plotny, necháme trochu zchladnout a tyčovým mixérem umixujeme na hladký krém.
Těsně před podáváním vmícháme šťávu ze dvou pomerančů, ale už znova nepřihříváme. Dosolíme a opepříme podle chuti.
Ozdobíme petrželovou natí.

Dobrou chuť přeje Kika.

Reklama