Grilované kotlety podle „šéfa na grilu“ Zdenka Pohlreicha byly výborné. Jakou přílohu k nim? Inspirovala jsem se opět u toho samého zdroje. Zaujaly nás grilované mrkvičky, v marinádě z pomerančového džusu s koprem, a také grilovaná jablka. Pro jablka jsem se rozhodla až v okamžiku, kdy mi zbyla pomerančovo koprová marináda z mrkviček a bylo mi líto ji vyhodit.
Suroviny
několik mrkví - ostrouhaných
2 kyselejší jablka - oloupaná
pomerančový džus
třtinový cukr
čerstvý nasekaný kopr
kus másla
Postup
Do pánvičky, kterou dáme ohřívat na gril, dáme rozpustit kus másla. Přilijeme pomerančový džus. Přidáme trochu třtinového cukru a necháme vřít. Občas promícháme. Oloupané mrkve dáme na gril a otáčíme, aby se nespálily. Až jsou hotové (změní lehce barvu, dožluta), přidáme do pomerančové marinády nasekaný kopr, promícháme a přihodíme ugrilované mrkvičky. Dobře promícháme, chviličku v marinádě necháme a vyndáme mrkvičky ven do misky.
Po tomto kroku už jsem chtěla s výrobou přílohy končit. Jenže zbylo pořád dost marinády, a tak jsem se částečně inspirovala další přílohou, která se mimo jiné k jablíčkovým kotletám hodně hodila.
Oloupeme a nakrájíme jablka na kostičky, které vhodíme do marinády od mrkve. Necháme chvíli probublávat na grilu. Jablka s koprem jsou dokonalá!!! Nevěřila bych tomu a jsem ráda, že díky šetrnosti jsme tuto pochoutku mohli vyzkoušet.
Potom stačil už jen kousek bílé bagety, kterou jsme hodili na gril ohřát, aby byla pěkně křupavá.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
Já vřele doporučuji výkup jablek
Jablka jsme grilovat zkoušeli, ale mrkev ne, vyzkoušíme.
Grilovaná mrkev? Zajímavá inspirace pro nadcházející grilovací sezonu.
dobré
Na talířku to vypadá lákavě !
Na grilovačky k našim s celou rodinkou - to je parádička
Grilované nemám ráda, nevím čím to je, ale nechutná mi to.Ne že bych to neuměla připravit, ale ani jinde to nemusím mít. Tak se takovým akcím vyhýbám.
..jo, na grilovačky už se moc těším
Jo, to masíčko bych si dala teď hned
jéé,to masíčko.. mňamka
vypadá to hezky
to určitě zkusím
Tento díl šéfa jsem viděla a vypadá to moc dobře.
Já kopr nemám ráda, ale zkusím to, když to nesním já, tak se určitě najde někdo jiný
Při příštím grilování určitě vyzkouším, bude to mňamka.
Trefa:jsou to recepty co se vysilali v poslednim dile.kdo to skusi preji dobrou chut.
frilovana mrkev je bezva a kopr doda skvelou chut. My grilujeme v podstate jakoukoli zeleninu. Jablka taky, ale musi byt tvrda a kysela, jinak jsou na sragoru za chvilku. Takovej ananas jde k masu naramne, krasne pusti cukr a zkaramelizuje na grilu, mnam:)
Grilovaná jídla neprožívám, nemusím je vůbec mít. Mrkev a jablíčka si dám jen tak.
elly — #16 To jsem nepochopila, že u té flákoty jsou jablka, super. Ono totiž i na jablíčka v županu nemohou být jakákoliv jablka. Některá se právě rozpadají.
mrkev pecena ta je dobra hned bych si dala