Reklama

grilované mrkvičky

Grilované kotlety podle „šéfa na grilu“ Zdenka Pohlreicha byly výborné. Jakou přílohu k nim? Inspirovala jsem se opět u toho samého zdroje. Zaujaly nás grilované mrkvičky, v marinádě z pomerančového džusu s koprem, a také grilovaná jablka. Pro jablka jsem se rozhodla až v okamžiku, kdy mi zbyla pomerančovo koprová marináda z mrkviček a bylo mi líto ji vyhodit.

Suroviny

několik mrkví - ostrouhaných
2 kyselejší jablka - oloupaná
pomerančový džus
třtinový cukr
čerstvý nasekaný kopr
kus másla

Postup

Do pánvičky, kterou dáme ohřívat na gril, dáme rozpustit kus másla. Přilijeme pomerančový džus. Přidáme trochu třtinového cukru a necháme vřít. Občas promícháme. Oloupané mrkve dáme na gril a otáčíme, aby se nespálily. Až jsou hotové (změní lehce barvu, dožluta), přidáme do pomerančové marinády nasekaný kopr, promícháme a přihodíme ugrilované mrkvičky. Dobře promícháme, chviličku v marinádě necháme a vyndáme mrkvičky ven do misky.

Po tomto kroku už jsem chtěla s výrobou přílohy končit. Jenže zbylo pořád dost marinády, a tak jsem se částečně inspirovala další přílohou, která se mimo jiné k jablíčkovým kotletám hodně hodila.

jablka v pomerančovo-koprové marinádě

Oloupeme a nakrájíme jablka na kostičky, které vhodíme do marinády od mrkve. Necháme chvíli probublávat na grilu. Jablka s koprem jsou dokonalá!!! Nevěřila bych tomu a jsem ráda, že díky šetrnosti jsme tuto pochoutku mohli vyzkoušet.

Potom stačil už jen kousek bílé bagety, kterou jsme hodili na gril ohřát, aby byla pěkně křupavá.

Dobrou chuť přeje elly.