mozzarela tyčinky

Léto! Prázdniny! Krásné počasí a grilovačky, návštěvy přátel, koupání v bazénu. Přichází to nejkrásnější období celého roku. Užívejte si ho a zkoušejte naše recepty, které vám pomůžou tyto chvíle vylepšit výborným jídlem.

Tyčinky u nás na magazínu pečeme rádi. Už jsme vám také přinesli několik vyzkoušených a snadných receptů. Přidáme k nim další. Samozřejmě také vyzkoušený a velice oblíbený.

Suroviny

  • 250 g mozzarelly
  • 1 vejce
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g špaldové mouky
  • 60 g polohrubé pšeničné mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička nasekané bazalky
  • olivy
  • sušená rajčata
  • sezam

Postup

Vejce prošlehejte s olejem, solí a bazalkou. Přidejte nahrubo nastrouhaný sýr, na malé kousky nakrájené olivy a rajčata.

Přidejte oba druhy mouky. Vypracujte nelepivé těsto, ze kterého tvarujte tyčinky.

Pečte na 180 °C, 15 až 20 minut.

Dobrou chuť přeje Adéla.

Nestačí vám jedny tyčinky? Máme pro vás další...

tyčinky

domácí křupavé tyčinky

Italské grissini

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Adéla Doleželová

Reklama