DSC_0501.jpg (97 KB)

Naše rychlé a chutné recepty vám šetří čas. Vyzkoušejte je a na stůl budete podávat výborné jídlo a přitom u plotny nestrávíte zbytečně moc času. 

Suroviny

  • 600 g hovězího masa, ideálně vyzrálého (například flank steak)
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • rostlinný olej
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • 100 ml sójové omáčky
  • 100 ml vody
  • 100 g třtinového cukru
  • sezamové semínko na ozdobu
  • jarní cibulka na ozdobu
  • 2 hrsti arašídů
  • rýže jako příloha

Postup

Hovězí maso nakrájejte na nudličky. Do misky nebo talíře dejte kukuřičný škrob a nasypejte na něj masové nudličky. Vidličkou promíchejte, až bude maso pěkně obalené a v misce nebude žádný kukuřičný škrob. Dejte na 15 minut odpočívat do lednice. 

DSC_0483.jpg (316 KB)

Mezitím si připravte omáčku.

DSC_0490.jpg (130 KB)

Na pánvi zahřejte asi dvě lžíce oleje. Přidejte propasírovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Míchejte asi jednu až dvě minuty.

DSC_0492.jpg (108 KB)

Přidejte sójovou omáčku, vodu a třtinový cukr. Přiveďte k varu a vařte dvě minuty. Vypněte plotnu a nechejte stranou.

DSC_0495.jpg (105 KB)

Připravte si velkou wok pánev. Dejte do ní čtyři lžíce oleje a ten pořádně rozehřejte. Na horký olej vsypejte maso. Smažte, míchejte, dokud není maso krásně ze všech stran opečené. Bude to trvat celkem asi tři až čtyři minuty.

DSC_0497.jpg (113 KB)

Maso vyndejte z pánve na papírovou kuchyňskou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. 

Maso dejte do pánve s omáčkou. Tu dejte znovu na plotnu, přiveďte k varu a vařte další dvě až tři minuty, dokud omáčka nezačne lehce houstnout. 

DSC_0500.jpg (127 KB)

Podávejte s rýží, posypané nasekanými arašídy, jarní cibulkou a sezamovým semínkem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Dostali jste chuť na hovězí maso a hledáte inspiraci? U nás ji najdete...

Hovězí steak s šalotkovou omáčkou a chřestem

hovezi1.jpg (70 KB)

Hovězí kližka na pivu

hovezi2.jpg (154 KB)

Hovězí maso se žampiony a cibulí

hovezi4.jpg (79 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Reklama