Reklama

Nemůžu se pochlubit tak krásnými výrobky, jako jsou ty úžasné dorty na obrázku, nevýtvarničím, nepletu (už), nešiju. Ani vlastně nevím, jestli se vůbec chlubit chci. Mně stačí ke štěstí, když mi kamarádky řeknou, že vaří moc rády podle mých receptů, protože jsou zaručeně jednoduché a povedou se. Já jsem totiž přišla na to, že v kuchařkách bývají recepty často zbytečně složité, pracné a náročné na čas. Vždycky mám velkou radost, když se mi podaří něco ošvindlovat!!! Takže si dovolím poslat do éteru maličké rady, které třeba někomu pomůžou.


1) Příprava kynutého litého těsta na plechu před tím, než to posypeme ovocem a drobenkou. Ničím jiným to na plech neroztáhnete líp než mokrýma rukama! To platí pro každé těsto.


2) Sýrová roláda - není pravda, že sýr musíte vařit v mikrotenu a pak rozvalovat. Stačí nahrubo nastrouhat na pečicí papír, urovnat do tvaru a nechat rozpustit v teplé troubě.


3) Brynzové halušky - když je děláme doma ze strouhaných brambor + ostatního, při vaření ve vodě zeškrobovatí a na cedníku udělají lepivou hroudu. Přišla jsem na to, že je po vytažení z hrnce musím na cedníku proplachovat pod vodou, tak zůstanou každá zvlášť.


4) Strouhání jablka na štrúdl bez loupání - jablko ve slupce rozpůlit, vykrojit a rovnou stranou ke struhadlu strouhat tak dlouho, až v dlani zůstane  jenom slupka.


Jestli to už někdo dávno zná, omlouvám se. Ale mně to neporadil nikdo a trvalo mi dost dlouho, než jsem na to sama přišla:)

Gerda


Ahoj Gerdo, zlepšováky jsou super. Já například nesnáším úklid linky. Takové to celkové mytí a drhnutí, aby se leskla. Jelikož mám sporák a troubu na plyn, tak asi víte, jak hořejšek linky po měsíci dvou vypadá. Nahoru na linku dávám alobal a ten vždy vyměním. Pak drhnu jen dvířka.

Vím, že jsem neobjevila nic nového...

Napište nám i vy, milé čtenářky, článek a pochlubte se tím, co se vám povedlo, z čeho máte opravdovou radost.

redakce@zena-in.cz