Novinky

Moje nejoblíbenější jsou pracny

Pracny miluje čtenářka Kytinkak. Přestože nepeče záplavu druhů, Vánoce si bez cukroví nedovede představit. Více už v jejím příspěvku k dnešnímu tématu.

Se svou špetkou do těsta přispěchala dnes také čtenářka Kytinkak. To její nej těsto je na pracny...


Krásný den všem ženin-kám i tobě Jakube.
O Vánocích peču. Neumím si představit, že mám na stole adventní zdobení a nevoní mi po bytě cukroví. Přiznám se, že dříve jsem pekla mnoho druhů. Dnes už peču jen takové, co si kdo v rodině přeje. Takže mám tak 6 druhů a to mi stačí. Vanilkové rohlíčky, linecké, kokosové, kokosové kuličky, pracny a sněhové brambory. Moje nejoblíbenější jsou pracny. Ty mám opravdu ráda, když jsou uležené a křehké tak, že se rozplývají na jazyku, to opravdu zbožňuji. S pečením jsem ještě nezačala, ale po neděli snad už bude čas. Vezmu si jeden den volna a vrhnu s e do toho. Od dětí mám recept na perníčky, které jsou hned měkké, tak ty udělám navíc kvůli nim. Vnučka by se jich mohla ujíst.
Vánočku dělám těsně před Štědrým dnem, asi 3 dny. Máme ji moc rády a bez ní si to také neumíme představit. Ta prostě k Vánocům patří a domácí je nejlepší. Ty kupované, to není ono. Fotečky nemám, protože mě to všechno teprve čeká.
Kytinkak

Pozn. Red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 30. 11. 2012: Vánoční pečení

  • Pečete o Vánocích?
  • Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví?
  • Kolik pečete druhů?
  • Už jste s pečením začala?
  • Děláte také vánočku a koblížky?

Své příspěvky k tomuto tématu mi zasílejte (a můžete třeba i s fotkou, když budete už z letoška mít) na e-mailovou adresu redakce (viz níže), a to nejpozději 30. 11. 2012 do 14.00 hodin. Příspěvky ať jsou dlouhé alespoň jako tento odstavec textu, tedy chcete-li mít šanci na uveřejnění a možné získání pěkného dárku: balíčku Hera máslová příchuť a knížky Atmosféra Vánoc (iKAR).

HERA

Nová Hera máslová příchuť si snadno najde místo ve vaší kuchyni. Nejen že se skvěle hodí na přípravu krémů a krémových dezertů, ale je vhodná také jako přísada do běžného pečení.

atmosfera vanoc

   
30.11.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Jakub D. Kočí

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [49] vodfon, kolie [*]

    vopis — #46 U nás takéSml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 02.12.2012, 22:05:25
  2. avatar
    [48] OlgaMarie [*]

    Několik let osobně peču jen pracny a řezy opilého Františka. Pracny udělám dnes, aby se rozležely, ale jak pořeším řezy, ještě nevím. Bojím se koupit rum. Asi ho hned před obchodem otevřu a podpálím.Sml30 Možná by nebylo od věci, kdyby měli u pokladny takovou středověkou lampu na olej...

    superkarma: 0 02.12.2012, 08:00:19
  3. avatar
    [47] saruz [*]

    ty sněhové brambory neznám, recept vypadá zajímavě, napsala jsem si jej Sml22

    superkarma: 0 01.12.2012, 23:59:41
  4. avatar
    [46] vopis [*]

    Pracny u nás jí akorát muž

    1. na komentář reaguje vodfon — #49
    superkarma: 0 01.12.2012, 13:21:50
  5. [45] Terinka1984 [*]

    Pracny mam strasne moc rada, babicka dela naprosto bajecne.

    superkarma: 0 30.11.2012, 23:37:12
  6. avatar
    [44] LudPa [*]

    Zajímavý recept na sněhové brambory.

    superkarma: 0 30.11.2012, 22:16:33
  7. avatar
    [43] nelysek [*]

    Děkuji za recept na sněhové brambory, neznám je a tak je možné letos vyzkouším.

    superkarma: 0 30.11.2012, 21:54:33
  8. avatar
    [42] arminka [*]

    tak pracny jsem už ze soupisu cukroví vyřadila Sml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 21:08:55
  9. [41] Jala [*]

    Kyti, díky za bramborový recept!Sml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 19:39:12
  10. [40] rendac [*]

    sněhové brambory neznám

    superkarma: 0 30.11.2012, 19:35:38
  11. avatar
    [39] tajnostii [*]

    Pracny už nedělámSml23

    superkarma: 0 30.11.2012, 19:01:29
  12. avatar
    [38] ekleinovka [*]

    Takže sněhové brambory už mám napsaný, udělám je také na narozky, po Novám roceSml67Sml67Sml67

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:29:08
  13. [37] jerenika [*]

    Přiznám se, že vánočku máme jen kupovanou Sml26 ..ale taky nám chutná :)

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:23:38
  14. avatar
    [36] Judo [*]

    pracny nedělámSml16,dělávala je mmoje maminkaSml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:21:52
  15. [35] magic11 [*]

    ale píšu si ty brambory od Kytinkyk

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:48:49
  16. [34] magic11 [*]

    pracny my nemáme vůbec rádi Sml68

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:42:28
  17. [33] free [*]

    Pracny jsem dělala ani nepamatuju.

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:22:43
  18. avatar
    [32] verkaH [*]

    Pracny dělá manžel s klukama. Já si vychutnávám to ostatní.

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:11:26
  19. avatar
    [31] rusalka2008 [*]

    já sladké moc nejím

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:46:46

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] gerda [*]

    Kytinkak — #27 už jsem si to zapsala, narozeniny mám v půlce ledna, hodlám tím omráčit gratulanty a tou dobou budu dělat jenom tohle, tak si s tím vyhraju. Díky!!

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:19:51
  2. avatar
    [29] lenig [*]

    Kytinkak — #10 díky, žes vyhodila te recept takto celý, musela bych hledat a zatím nestíhám Sml79

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:18:21
  3. avatar
    [28] Kytinkak [*]

    gerda — #22 klidně se ptej, já neměla koho, když jsem je poprvé pekla, pak mi písni jak vám chutnaliSml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:53:56
  4. avatar
    [27] Kytinkak [*]

    gerda — #22 jo, jen 2 dkg, ono to je dost sladké a ta čokoláda tomu dá tu dobrou chuť

    1. na komentář reaguje gerda — #30
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:52:21
  5. [26] anina4 [*]

    pracny mi chutnaly od maminky, sama jsem pekla 2x,ale doma se to moc neujalo,tak vynechávám tento druh

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:44:18
  6. [25] step1 [*]

    Taky jsem dříve pekla více. Teď sice máme stejné druhy jako dřív, ale jenom z jedné dávky.

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:43:42
  7. avatar
    [24] Kytinkak [*]

    gerda — #21 musí ti vzniknout důlek na naplnění, já to pešu tak těch 12 koleček, když jich dáš více a jsi na to sama nestíháš, musíš to dlabat hned po vyndání trouby a peče se to chvilenku

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:39:11
  8. avatar
    [23] hubajda [*]

    gerda — #13 v drogerii se da koupit amonium ale cenu ti nereknu sla jsem se podivat na svuj pytlik a na nem nemam cenu jen protahlej nos Sml30

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:38:27
  9. avatar
    [22] gerda [*]

    Kytinkak — #20 Prosím, a už opravdu poslední dotaz: do té čokoládové polevy opravdu jenom 2 dg mletého cukru? Já vím, že když jsem kdysi kupovávala v cukrárně tzv. brambory, byly obalené jen v kakau, hořkém, asi to teda nemá být moc sladké, že

    1. na komentář reaguje Kytinkak — #27
    2. na komentář reaguje Kytinkak — #28
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:38:22
  10. avatar
    [21] gerda [*]

    Kytinkak — #16 aha, tak to už bych mohla zvládnout. To nafouknuté upečené se prostě proboří.

    1. na komentář reaguje Kytinkak — #24
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:27:58
  11. avatar
    [20] Kytinkak [*]

    1. na komentář reaguje gerda — #22
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:17:11
  12. [19] DCOlga [*]

    Pracny taky dělám, ale ne moc a část obaluji v cukru a část zůstane neobalená. Dcera má raději bez cukru. Na tácu to hned vypadá jako 2 druhy cukroví.

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:13:24
  13. avatar
    [18] Kytinkak [*]

    já to jedla na svadbě, vím, že to je neslušné, ale chodila jsem potom nenápadně kolem stolu a kde byly jsem je zbaštila, fakt, když jsou uleželé tak jsou bašta, tak jsem také hned šla vyškemrat recept, doporučiji malé košíčky ať máte malé koule, sice je to drbačka, ale stojí za to

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:12:59
  14. avatar
    [17] Jindriska8 [*]

    Taky mám ráda provoněný byt,když se peče.Sml22

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:11:18
  15. avatar
    [16] Kytinkak [*]

    gerda — #14 amonium kupuji v drogérii, je to taková tuba a na něm je křehký koláč, a těch drobečků moc není, ono to je duté, ono se to vyfoukne a vlastně ten vyfouknutý vršek lžičkou odstraniš, ono to je tvrdé, tak to asi neupotřebíš a moc toho není, ale dá se to dát to kokosových kuliček místo piškotů, a sníh děláš jak píšeš, úplně přesně

    1. na komentář reaguje gerda — #21
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:10:56
  16. avatar
    [15] zsuzsika [*]

    Kytinkak — #10 zase novej recept,to jsem ještě nedělala

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:09:42
  17. avatar
    [14] gerda [*]

    Kytinkak — #10 a ještě něčemu nerozumím - vydlabeš za horka upečené košíčky - a co s těmi vydlabanými drobečky? Přidají se do nádivky? A ten sníh se šlehá nad parou jako do kremrolí?

    1. na komentář reaguje Kytinkak — #16
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:03:30
  18. avatar
    [13] gerda [*]

    Kytinkak — #10 jéžiš, tak to je prvně, co takový recept vidím!!!! Opíšu si ho. Jen tě moc prosím, kde sháníš amonium??????Sml80

    1. na komentář reaguje hubajda — #23
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:01:05
  19. [12] FAXÍK [*]

    pracny mám ráda jen já a zbytek rodiny je nemusí mít

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:57:53
  20. avatar
    [11] Kytinkak [*]

    ty kvasnice při pečení hodně smrdí, ale pak né, až si to těsto natáhne tu vlhkost z bílků, jsou úplně měkkoučké, dobréSml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:57:19
  21. avatar
    [10] Kytinkak [*]

    SNĚHOVÉ BRAMBORY

    5 žloutků

    28 dkg práš.cukru

    42 dkg hl. mouky

    1 dkg cukrářských kvasnic(amonium)

    1/4 hrníčku vody nebo mléka

    Žloutky a cukr utřít (vyšlehat). Kvasnice rozpustit v trošce mléka a s moukou zpracovat vše v těsto. Vyválet placku jak na linecké. Vykrajují se kolečka a pečou ve formičkách na košíčky. Horké hned vydlabat, oni se jakoby nafouknou. Lepší péci v malých dávkách, chladné to už nejde. Ono to ztvrdne na kost po vystydnutí. Vzniknou takové vaničky, které plníme sněhem udělaný ve vodní lázni, je jako na pusinky. Takto hustým uvařeným snehem plníme tu vaničku a druhou přiklopíme, vznikne koule kterou obalíme v čokoládě a kokosu.

    Poleva:25 dkg másla

    2 dkg cukru

    6 lžíc kakaa

    6 lžic mléka

    3 lžíce solamylu

    Sníh: na 5 bílků asi 20 dkg práškového cukru.

    Dobrou chuť!!! JSOU VÝBORNÉ AČ PRACNÉ

    1. na komentář reaguje gerda — #13
    2. na komentář reaguje gerda — #14
    3. na komentář reaguje zsuzsika — #15
    4. na komentář reaguje lenig — #29
    superkarma: 0 30.11.2012, 13:55:46
  22. avatar
    [9] ekleinovka [*]

    Pracny taky můžu,i když toho sladkého vlastně moc nesmím....

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:45:35
  23. avatar
    [8] Jitullinka [*]

    Pracny mám také ráda Sml58Sml67

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:44:06
  24. avatar
    [7] Věrulinka [*]

    Kytinkak — #4 prosím, jak dělášč ta sněhové brambory?

    A jéjej, už se opět chytám na další cukroví, ač jsem se zařekla, že už ne Sml52

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:43:29
  25. avatar
    [6] Žofie [*]

    lenig — #2  já bych brala i vzorekSml30 Zní to totiž hrozně lákavě Sml22

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:42:51
  26. avatar
    [5] Jitullinka [*]

    Sněhové brambory - vůbec neznám, nikdyjsem o nich ani neslyšela Sml23 ale ochutnala bych hned, to jo Sml22Sml58

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:42:27
  27. avatar
    [4] Kytinkak [*]

    gerda — #1 lenig mě předběhla tak už víšSml16

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #7
    superkarma: 0 30.11.2012, 13:38:12
  28. avatar
    [3] Kytinkak [*]

    lenig — #2 jéé, koukám, že to znáš, jsou dobré viď?Sml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 13:36:52
  29. avatar
    [2] lenig [*]

    gerda — #1 těsto je z amoniaku, vykrajují se kolečka, peče krátce, ještě teplé vydlabává, plní sněhem uvařeným v páře a obaluje v čokoládě a kokosu, jsou pracné, ale lepší jsem nejedla, mizí mezi prvními, recept klidně hodím

    1. na komentář reaguje Kytinkak — #3
    2. na komentář reaguje Žofie — #6
    superkarma: 0 30.11.2012, 13:35:52
  30. avatar
    [1] gerda [*]

    hele, co jsou sněhové brambory, to vůbec neznám a nikdy jsem ten název neslyšela.Sml58 S pracnama souhlasím - taky mám nejradši tmavé.

    1. na komentář reaguje lenig — #2
    2. na komentář reaguje Kytinkak — #4
    superkarma: 0 30.11.2012, 13:31:43

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme