Bulvár

Moje malá recenze filmu Jedna ruka netleská

David Ondříček i tentokrát skvěle popsal život mladých i starších, obyčejných, ale i zfetovaných a lehce úchylných obyvatel našeho kraje. Kdo z vás zapomněl, že je tvůrcem slavných Samotářů, ten se rychle rozpomene.

Je to asi takhle. Náš milý Standa (v podání Jiřího Macháčka), který je nám díky své naivitě ihned sympatický, se dostane do problémů. Problémy ho zavedou do vězení, a teprve když z něho vyjde, začíná ta pravá jízda.
Při honbě za odplatou se střetne s Ondřejem (Marek Tanclík), kterému  se trochu moc okatě nedaří být mu oporou. Vzniká jakási kriminální zápletka, ve které nejvíce figuruje Zdeněk (Ivan Trojan). Ten vede zdánlivě obyčejný život úspěšného podnikatele. Vlastní luxusní auta, dům a restauraci. Má příliš vzornou manželku a díky ní i poznamenané děti. Nejedí totiž maso, nechodí do školy a nevlastí televizi. Všechno se daří, vše je v pořádku, dokud se v jejich blízkosti neobjeví právě Standa s Ondřejem.

Co se týká obsazení, nejvíce mi utkvěl v paměti Ivan Trojan. Má tu velkou roli, na plátně je velice často a nenašla jsem prázdnou scénu. Jeho postava je nejdříve tajemná, ale po prvních náznacích něčeho podezřelého vzbuzuje velkou zvědavost. Nakonec nejsme zklamaní, naopak jsme s úsměvem šokovaní. Skvěle ho doplnila manželka Sandra (Klára Pollertová-Trojanová), která s přehledem zahrála uzavřenou, přehnaně zásadovou moderní ženu podnikatele. V druhé polovině filmu se drží jen pomocí podpůrných prášků na nervy a my jen čekáme, kdy se zhroutí. Stane se, ona ustupuje ze svých výchovných zásad a metod, a kupuje dětem televizi. A po výchovné přednášce ji zapíná. A my nejen v tomto okamžiju zjišťujeme, že ve filmu tak trochu souvisí vše se vším.
Dalším velkým jménem v obsazení je Jan Tříska, který se ujal role Standova otce. Při jeho velkolepém přednesu Shakespeara si uvědomíte, že je to Pan herec a že se na něho budete muset přeci jen už muset zajít podívat do divadla. Postava, kterou zde hraje, je ale poněkud kontrastní, jelikož v závěru překvapí v perfektně zatančené roli stárnoucího transsexuála!  

Pokud se chcete pobavit a zasmát, zajděte na tento film. Uvidíte létající Macháčka v halucinogenní scéně a jaksi "náhle" se zcela svlékajícího Vladimíra Dlouhého.
Na komedie nechodím, a tak se v kině většinou moc nezasměju. Ale při této crazykomedii, jak ji sami tvůrci nazývají, jsem se několikrát rozesmála nahlas.
Po jeho skončení jsem šla domů s povznesenou náladou a úsměvem na tváři, který ne a ne zmizet.

Rok výroby: 2003
Země: ČR
Režie: David Ondříček
Scénář: David Ondřiček, Jiří Macháček, Ivan Trojan
Hrají: Jiří Macháček, Ivan Trojan, Marek Taclík, Isabela Bencová, Kristina Lukešová, Klára Pollertová-Trojanová, Jan Tříska, Vladimír Dlouhý, Tatiana Vilhelmová
Délka: 102 minut
Žánr: Komedie

Odkazy na recenze - http://www.dokina.cz/article.asp?id=3678
                                http://cinema.burda.cz/film.php4?Filmid=JEDNARUK
 a vše o filmu          - http://www.jednarukanetleska.cz/press.html                               
                                

Víte že, Village Cinemas žaluje Davida Ondříčka za neposkytnutí kopie filmu ve dnech premiéry? Více - http://www.novinky.cz/01/49/43.html

                                                   
   
25.09.2003 - Společnost - autor: Jindřiška Kleknerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [77] johanka [*]

    Větší blbost jsem už dávno neviděla.Ostatně je to asi takové, jako všechny české filmy, které se poslední dobou natáčejí. Stále stejné obličeje. Pokud se na tyto filmy podívá někdo z ciziny, tak si musí myslet, že tady žijí samé příšery a Česká republika je asi daleko na Balkáně.

    superkarma: 0 25.09.2008, 09:43:17
  2. avatar
    [76] Ťapina [*]

    Neviděla jsem a nechci vidět.

    superkarma: 0 09.12.2003, 22:23:09
  3. avatar
    [75] marcellina* [*]

    Vcera jsem na tom byla: SUPER, SUPER, SUPER

    superkarma: 0 09.10.2003, 07:22:21
  4. avatar
    [72] Kocicka [*]

    zas bude na co jit do kina

    superkarma: 0 27.09.2003, 19:55:56
  5. [70] tventula [*]

    Ivan Trojan je .Na film se už těším

    superkarma: 0 27.09.2003, 16:12:05
  6. [69] zindule [*]

    Přeju mu hodně úspěchů na oscarech

    superkarma: 0 26.09.2003, 20:55:17
  7. avatar
    [68] Sanofi [*]

    S tou reklamou je to pravda. Takové ty bombastické šoty k novým filmům jsou na nic. Člověk pak čeká kdo ví co a ono je to ÚPLNĚ NORMÁLNÍ film

    superkarma: 0 26.09.2003, 17:18:22
  8. avatar
    [67] medunka2001 [*]

    Cha cha, ja jsem videla Pupendo poprve vcera na PC a jsem rada, ze uz mam odstup od všech těch bombastických reklam. Hlavne uz jsem diky nim a vsem recenzim vedela o cem to bude.
    Proto se nechystam ani na Hodiny a ani na Jedna ruka netleská, protože mám pocit, že díky reklamám mám o těch filmech určité představy a pak bych byla zklamaná. No asi se na to podivam až to bude na CD nebo DVD.

    superkarma: 0 26.09.2003, 15:58:27
  9. avatar
    [66] stasha [*]

    Ťapina: Pelíšky /nebo to bylo Pupendo - teď nevím/ měl kamarád stažené na PC ještě před českou premierou

    superkarma: 0 26.09.2003, 15:42:55
  10. avatar
    [65] Ťapina [*]

    Eva_Fl: To víš že se to krade, taky nevím jak, ale tady jsou k sehnání třeba americké filmy na DVD dřív, než tu běží v kině! A já se nedivím, kino je hrozně drahé

    superkarma: 0 26.09.2003, 10:53:12
  11. avatar
    [63] Sama [*]

    Tak jsem se teď vrátila z filmu Hodiny. Také tady byl doporučován. Je , ale nemůžu ho rozdýchat. Tahle nová komedie mě taky moc láká. Uvidíme, až ji budou dávat u nás

    superkarma: 0 25.09.2003, 23:37:40
  12. avatar
    [62] Lucka * [*]

    Dnes jsem film viděla. Zklamal mě. Reklama mě nalákala, ale skutečnost byla jiná.Ale pan Dlouhý !!! Byl tam nahý a úplně .

    superkarma: 0 25.09.2003, 22:45:25
  13. avatar
    [61] Lucka * [*]

    Dnes jsem film viděla. Zklamal mě. Reklama mě nalákala, ale skutečnost byla jiná.

    superkarma: 0 25.09.2003, 22:43:33
  14. avatar
    [60] Můra [*]

    České filmy jsou super. Doufám že i tenhle.

    superkarma: 0 25.09.2003, 22:23:29
  15. avatar
    [59] Kopicka [*]

    Mám velice rád české filmy...

    superkarma: 0 25.09.2003, 21:46:59
  16. avatar
    [58] Gumídek [*]

    Na české filmy se vždycky moc těším,doufám že bude dobrý.

    superkarma: 0 25.09.2003, 18:37:02
  17. avatar
    [57] Eva_CZ [*]

    my tady za louzi mame vzdycky svatek, kdyz se nam povede cesky film sehnat...
    Nevim, jak to kdo dela a moc po tom ani nepatram, ale kopie ( na DVD )mam daleko driv, nez jsou v CR ve videopujcovnach...
    Asi se to nejak krade, ci co.

    superkarma: 0 25.09.2003, 18:31:59
  18. avatar
    [55] Andula [*]

    Kamarádka byla a říkala, že je to celkem OK, ale kdo byl skutečně nadšený, byla její 15letá dcera, říkala, že je to přesně film pro ni. Tak jsem na to zvědavá.

    superkarma: 0 25.09.2003, 17:46:56
  19. avatar
    [54] vycka [*]

    Videla jsem film minuly tyden a dost me zklamal asi jsem cekala trochu vic ,no jo reklama dovede delat divy. Napriklad se mi tam vubec nelibil ten Marek Tanclik a hodne hlasek bylo ze Samotaru,ktere jsem vydela 3krat a ted uz mi to vubec neprislo smesny. Nevim mozna by to chtelo zhlednout jeste jednou uvydime.
    ALe abych jenom nehanila ,tak napr.Triska a Trojan jsou bezkonkurencni,samozrejme i Machacek,ale ten uz trochu zanikal ....
    No proste chce to vydet a udelat si vlastni nazor,doufam ,ze sve domenky napisete .
    Uz se tesim Cau Romca

    superkarma: 0 25.09.2003, 17:11:05
  20. avatar
    [53] Sanofi [*]

    Viděla jsem ukázky a myslím,že to bude stát za to.

    superkarma: 0 25.09.2003, 16:20:21
  21. avatar
    [49] Exupery [*]

    anitram: Orlech a poštolkách?? A nespi, reakcí je pod tebou spousta
    Já jsem si dost jistá, že se mi to líbit bude.
    marcellina: Já neznám nikoho, komu se Nuda v Brně nelíbila Netvrdím, že neexistuje.

    superkarma: 0 25.09.2003, 14:36:22
  22. [47] zindule [*]

    V kině už jsem dlouho nebyla.

    superkarma: 0 25.09.2003, 13:20:19
  23. avatar
    [46] Acinka [*]

    Poslední dobou zjišťuju, že když už se vypravím s do kina, tak jdem na český film. Natáčejí jich míň než těch americkejch, ale když ho už ukážou, tak stojí většinou za to

    superkarma: 0 25.09.2003, 13:05:29

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [45] Aktij [*]

    anitram: neusnula ty jsi občas?

    superkarma: 0 25.09.2003, 12:47:28
  2. avatar
    [44] marcellina* [*]

    Reakce jsou dost rozporuplne, ale radeji si ten film zhodnotim a zkouknu sama. Kdo ste videli Nudu v Brne, tak hodne lidi, rikalo, ze hruza a mne se to libilo moc moc

    superkarma: 0 25.09.2003, 12:38:14
  3. avatar
    [41] Lorain [*]

    I ja se uz tesim!! 'Drsny humor Jirky Machacka' fakt muzu!

    superkarma: 0 25.09.2003, 12:24:07
  4. avatar
    [40] Petrana [*]

    už se těším do kina

    superkarma: 0 25.09.2003, 12:10:56
  5. avatar
    [38] stasha [*]

    Kdo nemáte rádi drsný humor Jirky Macháčka , tak se vám to určitě líbit nebude Třeba moji rodiče tenhle druh srandy nechápou.

    superkarma: 0 25.09.2003, 11:38:07
  6. avatar
    [35] alpina [*]

    vypadá to, že konečně po 16 letech zase vyrazím do kina

    superkarma: 0 25.09.2003, 11:04:00
  7. avatar
    [34] lightblue [*]

    Já jsem to neviděla, ale můj přítel mě na to pořád tahá, takže asi půjdu, když čtu ty kladné komentáře.

    superkarma: 0 25.09.2003, 11:03:54
  8. avatar
    [31] Acinka [*]

    Už už sem chtěla jít a nevyšlo to tak snad to nějakou dobu budou ještě dávat. Viděla sem Samotáře, takže se těším

    superkarma: 0 25.09.2003, 10:56:34
  9. avatar
    [30] Veruška [*]

    už se těším

    superkarma: 0 25.09.2003, 10:47:21
  10. avatar
    [28] Aktij [*]

    Tenhle film je fakt skvělý, asi dám za čas repete, abych si některé scény vychutnala Taky mám pocit, že je lepší než Samotáři. A Tříska? To chce vidět! A nejen on. Prostě paráda!

    superkarma: 0 25.09.2003, 10:32:33
  11. avatar
    [26] Aja [*]

    To se mi líbilo...

    superkarma: 0 25.09.2003, 10:22:35
  12. avatar
    [24] stasha [*]

    Pečlivě koukejte, ve filmu jsou scény, které parodují nebo se nějak týkají jiných snímků
    Docela škoda, že někteří recenzenti nevyhověli prosbě pánů tvůrců o neprozrazování, jakou roli hraje pan Tříska. Jsem to stihla před a bylo to perfektní překvápko

    superkarma: 0 25.09.2003, 10:03:12
  13. avatar
    [23] hejak [*]

    No když je to lepší než Samotáři,tak to se už móóóc těšíííím

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:23:07
  14. avatar
    [21] Bella [*]

    Jo jo, půjdeme .

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:14:41
  15. avatar
    [20] xantypa [*]

    Samotari nemeli chybu, tak doufam, ze me tohle taky nezklame nemuzu se dockat, jo a kdo jste nevidel nudu v brne vrele doporucuji

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:10:41
  16. avatar
    [19] Simba [*]

    Tak původně mne ten film v programu kin ani nezaujal, ale změnila jsem názor. Docela se těším, snad to příští týden stihnu vidět.

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:08:29
  17. avatar
    [18] xantypa [*]

    Samotari nemeli chybu, tak doufam, ze me tohle taky nezklame nemuzu se dockat, jo a kdo jste nevidel nudu v brne vrele doporucuji

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:07:25
  18. [17] teruna [*]

    taky se na tenhle film chystám, jestli to bude tak dobré, jak píšou, tak už se těším. Možná to bude super jako Samotáři.

    superkarma: 0 25.09.2003, 09:04:17
  19. avatar
    [16] Ladia [*]

    My na něj jdeme v pondělí už se nemůžu dočkat

    superkarma: 0 25.09.2003, 08:58:44
  20. avatar
    [14] Ladia [*]

    My na něj jdeme v pondělí už se nemůžu dočkat

    superkarma: 0 25.09.2003, 08:58:02
  21. avatar
    [13] Efča [*]

    Na film se chystáme a moc se na něj těším , mám moc ráda Trojana i Macháčka . Pokud tomu dobře rozumím tak Trojanovu manželku hraje jeho skutečná žena tak jsem zvědavá

    superkarma: 0 25.09.2003, 08:55:53
  22. [12] silvousek [*]

    Už se těším, bude to určitě fajn film. Na samotáře se můžu dívat pořád a vždycky mi zvedne náladu.

    superkarma: 0 25.09.2003, 08:47:11
  23. avatar
    [9] hašlerka [*]

    Jdu na to v sobotu a teď se po přečtení článku těším ještě víc. Mám ráda filmy tohoto typu.

    superkarma: 0 25.09.2003, 08:01:42
  24. avatar
    [8] Agátka [*]

    Už se těším do kina, ale jak se znám není čas.

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:57:31
  25. avatar
    [7] Gita [*]

    Díky za fajn recenzi. Už se těším na film

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:50:30
  26. avatar
    [6] marcellina* [*]

    Tak to se pokusim jit to nekde shlednout

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:33:53
  27. [5] helip [*]

    Také mám ráda české filmy, ale spíš ty starší, z novějších mám nejraději Pelíšky a Tmavomodrý svět.

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:31:24
  28. avatar
    [4] Lenice [*]

    Už se těším, až to uvidím.

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:30:20
  29. avatar
    [3] bobíček [*]

    Já mám taky moc ráda české filmy.Škoda,že spoustu skvělých českých herců už není mezi námi.

    superkarma: 0 25.09.2003, 07:27:14
  30. avatar
    [2] Jarunka [*]

    Take mam rada ceske filmy, hlavne ty stare. Ale priznávam se, ze znam jenom Dlouheho a Trisku. To je fakt smutne

    superkarma: 0 25.09.2003, 00:37:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme