Co by to bylo za léto bez zmrzliny, ale víte vůbec, jaký je rozdíl mezi gelato, zmrzlinou a sorbetem? Pokud ne, tak čtěte dál!

Gelato

Jinými slovy „zmrzlina“ v italštině. Ale zatímco gelato má pudinkový základ, podobně jako její americká sestra, je mnohem hustší. Je to proto, že má méně mléčného tuku a méně zmrzlého vzduchu během zmrazení. Zábavný fakt: Gelato má být o trochu teplejší než zmrzlina - měla by být měkká a lesklá.

ice

Zmrzlina (ice-cream)

Musí obsahovat nejméně 10 % mléčného tuku, musí být zmrzlá během zmrazení a (překvapivě) chutnat sladce. Dokonce i zmrzlinové příchutě jako je kozí sýr, olivový olej nebo solené mandle z musí obsahovat nějaký cukr.

ice

Sorbet

Existuje dobrý důvod, proč si kuchaři chtějí dát kousek sorbetu těsně před dezertem. Díky své sladko-kyselé příchuti je to fantastický „čistící“ prostředek na podněty. Zmrazené ošetření se provádí pouze s ovocem a cukrem (bez mléčných výrobků).

ice

Foto: Shuttestock

Reklama