Někdy vymýšlím rychlé obědy, které by chutnaly celé rodině. Mezi ně překvapivě patří i tato snadná směs luštěnin, těstovin a mletého masa. Děti v tomto případě snesou i křupavé kousky celeru.

salát s cizrnou

Tento recept vzniknul náhodou a nutností vytvořit rychlé jídlo. V lednici jsem měla krabičku mletého masa, ve spíži ještě zásobu plechovek Bonduelle Vapeur a v košíku jako vždycky mix kořenové zeleniny. Těstoviny u nás nesmí chybět nikdy a tak jsem uvařila nové, velice povedené jídlo.

Suroviny

  • 300 g oblíbených těstovin - široké nudle, fleky, motýlci...
  • 400 g mletého masa (vepřové, hovězí nebo mix)
  • 1 cibule
  • 1/2 menšího celeru
  • 1 plechovka cizrny Bonduelle Vapeur
  • sůl a pepř
  • čerstvý kopr
  • trocha slunečnicového oleje

Postup

Ve velké pánvičce rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme celer, který jsme oloupali a nakrájeli na malé kousky, čtverečky nebo plátečky. Opékáme asi pět až deset minut. Poté přisypeme mleté maso, dochutíme solí, pepřem a dále mícháme na pánvičce, asi deset minut. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

Mezitím si dáme vařit těstoviny, které po uvaření scedíme.

Maso je měkké? Přidáme k němu okapanou cizrnu z plechovky, v případě potřeby ještě maličko podlijeme. Promícháme, cizrnu prohřejeme a odstavíme z plotny. V pánvičce nebo velké míse spojíme s uvařenými těstovinami, dochutíme nasekaným čerstvým koprem a servírujeme na talíře.

Ozdobíme snítkou kopru a podáváme.

Dobrou chuť přeje Elly.

Reklama