Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máte rádi pizzu? Nechte se inspirovat skvělým receptem!

Minipizza s tuňákem

bazapro 4 osoby

příprava 15 minut + pečení 20 minut

  • 750 g listového těsta
  • 3/4 sklenice Dolmio boloňská omáčka s bazalkou
  • 200 g tuňáka z konzervy
  • 200 g mozzarelly v nálevu
  • 12 cherry rajčátek na ozdobu
  • 12 oliv
  • bazalka na ozdobu
  • česnek

Listové těsto vyválejte na pomoučené ploše do tloušťky 1 cm a vykrojte z něj 8 kol o průměru cca 12 cm. Pokud nemáte po ruce nic s tímto průměrem, plát těsta nechte celý a po upečení ho rozkrájejte na porce. Kola těsta položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je prolisovaným česnekem a rozetřete na ně omáčku Dolmio tak, aby zůstal 1,5 cm od okraje volný. Do omáčky dejte kousky okapaného tuňáka, natrhanou mozzarellu, půlky cherry rajčátek a olivy. Plech vložte do trouby rozehřáté na 210 stupňů a pečte asi 20 minut do zlatova. Podávejte ozdobené lísky bazalky.

mini

 

Reklama