omelety

Omelety na snídani miluje snad každý. A nejen na snídani. My pro vás dnes máme tip na omelety v mini verzi, a navíc nesmažené - pečené v troubě. Záleží na vás, co si do nich namícháte dobrého, a jestli si je necháte v mističce, nebo vyklopíte.

Kromě toho, že omelety můžete zapékat v troubě, tak je můžete dát i pod kontaktní gril. Upečou se tam úplně stejně. Zkoušely jsme to v Dobrém ránu s Českou televizí a šlo to skvěle. Použily jsme na to Tefal Optigrill. Zapékaly jsme v zapékacích mističkách, které můžete použít i v troubě. Výborné a nejlepší jsou však formy na muffiny, vymazané máslem.

Suroviny

  • 6 vajec
  • na malé kostičky nakrájená šunka – asi 50 g
  • nahrubo nastrouhaný sýr – asi 50–100 g
  • na malé kostičky nakrájené rajče – 100 g
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • sůl a pepř
  • kousek másla na vymazání formy

Postup

Formu na muffiny vymažte máslem. Můžete použít plechovou i silikonovou. Rozšlehejte vejce, ochuťte solí a pepřem a přimíchejte všechny ostatní suroviny. Můžete použít i jinou zeleninu – cibuli, jarní cibulku, čerstvé bylinky. Prostě co máte rádi.

Směs nalijte do připravené formy na muffiny a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C. Doba pečení závisí na tom, jak vysokou vrstvu nalijete. Většinou okolo 10–15 minut. Jestli jsou omeletky hotové, poznáte po doteku, měly by zpevnit.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Reklama