Čtenářka lvicem má dva kuchařské vzory, maminku a svou babičku. A na její dobroty vzpomíná nejraději. Děkuji Vám lvicem za příspěvek. Jak jsme napsal dnes v článku: Není svíčková jako svíčková, i já vzpomínám s láskou na babiččino vaření…

Milá redakce,

krásný den. Dobré a zdravé jídlo je základem života. Mám nesmírně ráda omáčky. Velmi ráda vzpomínám na moji babičku. Byla vynikající  kuchařka. Vařila naprosto  úžasné  omáčky.

Nejraději jsem měla smetanovou  kuřecí, svíčkovou, koprovku a k tomu vždy domácí knedlík. Jednu jsem však  moc nemusela a to byla lusková.

Také si pamatuji, jak dělala moc  dobré nudle do polévky. Uměla také výtečnou sekanou. Moc  ráda jsem k ní chodila na oběd. Pekla také vynikající  bábovky, záviny, vdolky.

Každé léto vařila marmeládu bez chemie. Byla moc chutná a  vůbec se nekazila. Moc bych ji za  to chtěla poděkovat.

Moje maminka také moc dobře vaří. Ve vaření mám tedy  své vzory a jsem tomu nesmírně ráda.
Dobrou chuť ke  každému dobrému jídlu
 přeje lvicem  
Text nebyl redakčně upraven


Napište mi: O jídle, pro které byste vraždila, nebo se nechala zabít!

  • Které jídlo milujete?
  • Které nenávidíte?
  • Co u jídla nesnášíte?
  • Co toužíte znova ochutnat?
  • Co byste již nikdy do pusy nevzala?
  • Chtěla jste někdy někoho při jídle uškrtit?
  • Nebo když jste viděla, jak někdo vaří?
  • A je vám Babica sympatický?
  • Nebo jste příznivkyně Pohlreicha?

Na vaše názory, fotky, videa, příběhy, prostě na vše, co vás k tomuto tématu napadne, se těším na redakčním e-mailu:

redakce@zena-in.cz

A jednu z vás kolem 16. hodiny odměním. Zajímavými knihami: Chléb v hlavní roli a Domácím bylinářem.

Reklama