Sehnat v České republice dobré exotické ovoce za přijatelnou cenu je prakticky nemožné. Ovoce se sem z tropů dováží syrové, nehledě na to, že jíst v našem podnebí například papáju či ananas je údajně nevhodné. Pro Středoevropana se prostě toto ovoce v zimě nehodí.

Jak píše iDNES.cz, podle odborníků nás tropické ovoce osvěžuje a ochlazuje, v zimě tedy organismu údajně hrozí nachlazení. Vhodné proto je konzumovat exotické plody například na zimní dovolené v tropech.

Ovoce dovážené do Evropy se navíc sklízí nezralé a často se ošetřuje nezdravým chemickým postřikem. V neposlední řadě navíc ono ovoce nemá zdaleka takovou chuť jako čerstvé. Když navíc nakupujete v českých obchodech, často zaplatíte v řádech stovky korun za plody, které v tropech nakoupíte maximálně za 20 -30 korun za kus.

Máte rády exotické ovoce, nebo dáváte přednost české klasice?

ysy

Reklama