Baileys cupcakes

  • 225 ml krémového likéru Baileys Original
  • 250 g hladké mouky
  • 3 čajové lžičky kypřícího prášku
  • 1 čajové lžičky soli
  • 125 g hnědého cukru
  • 1 střední vejce
  • 90 ml rostlinného oleje
  • 1 pomeranč
  • 50 g tmavé čokolády

Postup:
1.       Předehřejte troubu na 190°C.  
2.       Do mísy si připravte všechny suché ingredience - mouku, kypřící prášek, sůl, hnědý cukr. V jiné nádobě vymíchejte z Baileys, vejce a oleje hladkou směs.
3.       Do tekuté směsi postupně přisypávejte suché ingredience a důkladně promíchejte metličkou.
4.       Na plech si vyskládejte papírové košíčky a naplňte je připraveným těstem. Pečte 25 – 30 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté nechte vychladnout.
5.       V horké lázni si rozpusťte tmavou čokoládu a důkladně míchejte, dokud se nerozpustí.
Jakmile jsou cupcaky vychladlé, ponořte je kloboučky do čokolády. Nechte ztuhnout a ozdobte čokoládovými vločkami, nebo marshmallow.

Reklama