Tequila má historii stejně starou, jako je země, ze které pochází, a pojí se s ní řada příběhů, legend a dobrodružných románů. Je jedním z mexických národních alkoholů, na který jsou Mexičané právem hrdí. Není ale tequila jako tequila. Na českém trhu existuje řada kvalitních, ale také méně kvalitních značek. Mezi ty, jež ctí dobré jméno tequily, garantované tradiční výrobou a kvalitními ingrediencemi, patří značky El Jimador a Herradura z portfolia společnosti Brown-Forman.

Kvalitní značky rozšiřují nabídku
Společnost Brown-Forman přináší na český trh prémiové značky alkoholických nápojů, mezi které též patří tequila Pepe Lopez. Převzetí značek druhé nejstarší mexické destilérie CASA HERRADURA je tak dalším logickým krokem firemní strategie – nabízet zákazníkům kompletní tequilovou řadu od standardní až po vysoce výběrovou.

„El Jimador je nejprodávanější prémiovou tequilou v Mexiku a představuje nabídku opravdových mexických  tequil, které ve verzi Reposado a Añejo reprezentují tequily zrající v dubových sudech,“ říká Pavla Dvořáková, brand managerka obou značek. „Značka Herradura – to je opravdový mexický poklad, za nímž stojí více než 136letá historie a tradiční výroba, garantující vynikající kvalitu a chuť.“

El Jimador a Herradura jsou vyráběny a lahvovány v historické vesnici Amatitan ve státě Jalisco, v centru mexického regionu nejbohatšího na produkci agáve. Další známkou vysoké kvality a rovněž záruky pro spotřebitele, že pijí skutečně to nejlepší, jsou zlaté medaile, které získala Herradura i El Jimador v Mezinárodní soutěži lihovin a ve Světové soutěži lihovin v San Franciscu.

 

Víte, jakou tequilu vlastně pijete?
A právě tyto tequily mohou ochutnat čeští konzumenti v barech napříč Českou republikou. Ať už zvolí verzi blanco (nezrající tequila, varianta stříbrná), reposado či añejo (zraje v sudech a tím se liší od variant zlatých tequil, které jsou pouze dobarvené).

Cílem společnosti je ovšem nejen přinášet kvalitní mexickou tequilu, ale rovněž znalosti o její historii i atmosféře země, odkud pochází. A ruku v ruce s tím také tradice a zvyky, které pití tequily v Mexiku doprovázejí.

 

 „V České republice většina konzumentů rozlišuje tequily pouze na stříbrné a zlaté,“ říká Pavla Dvořáková a doplňuje: „V Mexiku byste ale s tímto rozlišením příliš nepochodili. Proto je naším cílem i edukace odborníků i široké veřejnosti o existenci kvalitních mexických tequil a jejích druhů.“

Pijete tequilu? Jakou? Se solí a citrónem? Dala jste si někdy bodyshot? Jak se vám to líbilo? A víte, s čím se pije zlatá tequila?

 

 

Reklama