Vaření

Mexická polévka

soup

Suroviny

6 rajčat
1 plechovka červených fazolí
1 menší plechovka kukuřice
1 cibule nebo svazek jarní cibulky
máslo
sůl a pepř

Postup

V hrnci rozpustíme kousek másla, na kterém osmahneme cibulku. Přidáme rajčata, která jsme předtím oloupali a nakrájeli (nakrojíme slupku do tvaru kříže a přelejeme horkou vodou - slupka se "otevře"). Osolíme a opepříme, přidáme fazole a kukuřici a ještě můžeme dochutit. Necháme asi pět minut povařit při mírném varu.

Dobrou chuť přeje Zuzka.

   
19.02.2010 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [13] arminka [*]

    Sml16 tak to není nic pro mne, fazole nemusím Sml80 Sml30

    superkarma: 0 14.11.2012, 23:01:54
  2. avatar
    [12] hubajda [*]

    tohle delam jen tam jeste davam parek a opeceny toust k tomu

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:33:01
  3. [11] free [*]

    dnes budu vařit Sml67

    superkarma: 0 10.02.2012, 10:52:15
  4. [10] IVECO [*]

    super dobrota

    superkarma: 0 04.02.2012, 20:13:46
  5. avatar
    [9] Myškomedvídek [*]

    vynikajícíSml67

    superkarma: 0 28.11.2010, 19:12:17
  6. [8] BLUDIČKA178 [*]

    Sml22jj to je dobrútka to já můžu Sml67

    superkarma: 0 11.05.2010, 20:58:16
  7. avatar
    [7] delfi.na [*]

    Dámy a pánové, včera jsem uvařila a musím říct, výborné. Dokonce jsem dostala pochvalu i od manželaSml79, a to je co říct, páč ten vaří výborně. Sml59

    superkarma: 0 24.03.2010, 09:00:33
  8. avatar
    [6] delfi.na [*]

    hmmm .. přidat parmazán, dobrý nápad .. mňam Sml22

    superkarma: 0 24.02.2010, 08:44:37
  9. avatar
    [5] Linde [*]

    Tanka22 — #4 tahle jídla vůbec neznám Sml80, ovšem strouhaný parmazán se mi stal nejlepší věcí, co si můžu zobnout, akorát je pekelně drahýSml24

    superkarma: 0 21.02.2010, 11:20:32
  10. [4] Tanka22 [*]

    mio — #3 Souhlasím, jedno z mých nej jídel :) A strouhaný parmezán je k tomu taky super :o)

    1. na komentář reaguje linde — #5
    superkarma: 0 20.02.2010, 16:04:46
  11. avatar
    [3] mio [*]

    My do tohohle všeho ještě přidáváme flák hovězího pokrájeného na nudličky, k tomu třeba rýži a dobrota je na světě Sml67

    1. na komentář reaguje Tanka22 — #4
    superkarma: 0 19.02.2010, 15:07:33
  12. avatar
    [2] delfi.na [*]

    spíše to vypadá jak omáčka než polívka ... ale dobrou mexickou bych si dala

    superkarma: 0 19.02.2010, 14:18:46
  13. avatar
    [1] sanvean [*]

    Já se nějakou dobu snažím napodobit úžasnou fazolačku z jedné mexické restaurace, zatím jsem se dostala k verzi ze silného vývaru s povařenými černými fazolemi, rajčaty, cibulí, římským kmínem, feferonkou, to celé v závěru podávané s kysanou smetanou a nachos. Myslím, že tajemství bude ve vývaru, podle mě na něj používají vepřové koleno...nebo pikslu s práškem, to je taky možný Sml30

    superkarma: 0 19.02.2010, 12:20:23

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme