meduňka

Ještě jeden výborný recept mi napsala a dala ochutnat má hodná sousedka Irenka. Meduňkový sirup. Obě dvě milujeme meduňkový čaj, který si v létě často vaříme místo kávy. V zimě se nám po něm bude stýskat. Ale sousedka to vyřešila. Sklidila všechnu meduňku na zahrádce a uvařila si meduňkový sirup.

Suroviny

10 g kyseliny citronové
200 g meduňky (celé rostliny, nastříhané na kousky)
1 kg pískového cukru
1 l vody
5 l vody

Postup

5 litrů vody svaříme a necháme vychladnout a přidáme kyselinu citronovou a meduňku. Necháme 24 hodin odstát. Potom scedíme a přidáme 1 litr vody, který jsme svařili s cukrem, a ještě povaříme. Necháme vychladnout, naplníme do lahví, uzavřeme a uchováváme v chladnu.

Dobrou chuť přeje Irenka.

Reklama