Vaření

Mečoun s žampiony a koprovým dipem

mečoun

Suroviny

4 plátky z mečouna
150 g žampionů
půl svazku čerstvého kopru
4 stroužky česneku
zakysaná smetana
sůl a pepř
máslo
olivový olej

Postup

Plátky mečouna osolíme a opepříme a osmahneme na směsi olivového oleje a másla (stačí trochu). Z každé strany smažíme asi 3–4 minuty. Hotovou rybu vyjmeme a dáme na teplé místo. Na výpeku z ryby osmahneme na čtvrtky nakrájené žampiony, lehce osolené a opepřené.
Mezitím, co se žampiony smaží, tak nasekáme kopr a česnek na jemno.
Podáváme s bramborem a kopečkem zakysané smetany s koprem a česnekem.

Dobrou chuť přeje elly.

   
05.10.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] hubajda [*]

    babicka11 — #5 ani ja ne

    superkarma: 0 16.11.2012, 01:37:08
  2. avatar
    [5] babicka11 [*]

    mečouna neznám, nejedla jsem nikdy...Sml23

    1. na komentář reaguje hubajda — #6
    superkarma: 0 17.12.2010, 22:47:54
  3. avatar
    [4] elly [*]

    Anai — #2 čerstvý bohužel nebyl Sml15 byly to mražené filety z obchodu. Ale byl opravdu moc dobrý...

    superkarma: 0 07.10.2010, 15:03:16
  4. avatar
    [3] Myškomedvídek [*]

    ryby miluji tak to si udělámSml67

    superkarma: 0 06.10.2010, 21:50:40
  5. [2] Anai [*]

    RenataP — #1 mečoun je ryba, žralok má maso spíše "savčí".... já ryby miluju, tohle je hodně netradiční recept, akorát, že kde vzít opravdu dobrého a čerstvého - jedině na jihu.

    1. na komentář reaguje elly — #4
    superkarma: 0 05.10.2010, 14:17:59
  6. avatar
    [1] RenataP [*]

    anžto jsem kdysi prozvracela den v podivném oblouznění po konzumaci žraloka, mečouna bych z opatrnosti neriskla....

    1. na komentář reaguje Anai — #2
    superkarma: 0 05.10.2010, 13:29:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme