Bulvár

McDonald´s zve do zákulisí restaurací

O víkendu 6. a 7. června se ve vybraných restauracích McDonald´s v České republice uskuteční Den otevřených dveří. Návštěvníci budou mít jedinečnou příležitost podívat se do zákulisí restaurací a prohlédnout si prostory, kam za normálních okolností nemají přístup. Seznámí se s procesem přípravy jídel, uvidí provoz kuchyně, sami se přesvědčí, jak McDonald´s kontroluje kvalitu a bezpečnost potravin, či jak třídí a ekologicky zpracovává odpady. Dozvědí se také řadu zajímavostí o systému práce v restauracích McDonald´s nebo o školeních a možnostech profesního růstu zaměstnanců. 30minutovou prohlídku si mezi 14.30 a 17.00 hod mohou zájemci rezervovat na stránkách www.narovinu.mcdonalds.cz/dny-otevrenych-dveri.

McDonalds

„Den otevřených dveří je příležitostí pro zvídavé zákazníky a fanoušky, aby se na vlastní oči přesvědčili, jak fungují naše restaurace z druhé strany prodejního pultu,“ říká Zuzana Svobodová, ředitelka PR a komunikace McDonald´s ČR, a dodává: „Současně chceme dát návštěvníkům šanci zeptat se na vše, co je v souvislosti s naší činností nebo jednotlivými produkty zajímá.“  McDonalds

McDonalds

Projektem Dne otevřených dveří McDonald´s navazuje na dosavadní aktivity, jejichž cílem je na rovinu poskytovat zákazníkům informace o společnosti a jejích produktech. McDonald´s jako první společnost ve svém odvětví začala otevřeně zveřejňovat složení a nutriční hodnoty svých jídel a informovat zákazníky v oblasti vyváženého stravování a životního stylu. V roce 2013 firma spustila také internetovou stránku www.narovinu.mcdonalds.cz, kde se veřejnost může ptát na všechny otázky týkající se nabídky a kvality produktů McDonald´s. „Úspěch projektu Na rovinu nás přivedl k myšlence dát zájemcům možnost seznámit se detailněji s chodem našich restaurací. Jsme přesvědčeni, že osobní zkušenost je nejlepší cestou, jak poznat pravou tvář McDonald´s,“ vysvětluje Zuzana Svobodová.

McDonalds

McDonalds

Novinky pro rok 2015

  • McDonald´s rozšířil sortiment dezertů a nově v McCafé nabízí zákusky pro zákazníky s laktózovou intolerancí a bezlepkovou dietou.
  • V roce 2014 otevřel McDonald´s 2 nové restaurace. V letošním roce se společnost McDonald’s zaměřuje na testování nových zákaznických zkušeností ve svých restauracích. „V květnu jsme pro fanoušky ledního hokeje postavili speciální restauraci v McDonald´s chill out zóně na střeše Galerie Harfa, ve které jsme zákazníkům, kromě dobrého jídla a příjemné obsluhy, přinášeli i digitální inovace a nyní se ve dvou vybraných provozovnách chystáme otestovat zcela nový způsob výroby pokrmů, jejich servírování a objednávek,“ říká Tomasz Rogacz, generální ředitel McDonald´s pro Českou republiku a Slovensko.

Zajímavosti z McDonald´s

  • Sendviče patří mezi nejpopulárnější produkty restaurací McDonald´s. Kromě nejrůznějších sezonních i místních variant si mohou zákazníci takřka na celém světě objednat jednu stálici, která je v nabídce již od roku 1967 – Big Mac. Díky kombinaci kvalitních surovin a ověřenému postupu si tento sendvič získal skutečný věhlas. Vznikl podle něj uznávaný ekonomický index a má vlastní muzeum i stránky na Facebooku.
  • Nejprodávanějším sendvičem z nabídky McDonald´s v České republice je cheesburger. Od otevření první české restaurace až do současnosti se prodalo téměř 289,1 milionu cheesburgerů. Druhou příčku si drží Big Mac. Češi si pochutnali již na téměř 60,1 milionu kusů těchto sendvičů.
  • V McDonald´s se třídí všechny odpady s výjimkou odpadkových košů na parkovištích. Součástí každé restaurace je třídicí místnost. Každý jednotlivý kus odpadu, ať už se jedná o obaly surovin, ve kterých je vozí dodavatelé, papírové obaly od jídla prodávaného zákazníkům, olej z fritéz anebo zbytky jídel, tu projde rukama zaměstnance, který ho zařadí do příslušné nádoby a následně je odevzdán k dalšímu zpracování. Například zbytky jídla se odváží do kompostárny, kde slouží k výrobě bioplynu. 70 % všech obalů, v nichž se jídlo prodává, pochází z recyklovaného materiálu. To je technické maximum, které povolují hygienické normy.

Den otevřených dveří proběhne v níže uvedených restauracích McDonald´s:

McDonalds

1. Brno Avion – Skandinávská 16/185, Dolní Heršpice

2. Brno Tři kohouti – Masarykova 32, Brno

3. České Budějovice – Strakonická 1279, České Budějovice

4. Karlovy Vary – Dolní Kamenná 1039/10, Karlovy Vary –Rybáře

5. Liberec – Sousedská 611, Liberec (Ružodol 11)

6. Olomouc Šantovka – Polská 1, Olomouc

7. Ostrava Karolina – Forum Nová Karolina, Jantarová 3344/4, Ostrava 1

8. Pardubice – Palackého třída 2831, Pardubice

9. Mladá Boleslav – Jičínská 1350/III, Olympia Centrum, Mladá Boleslav

10. Teplice – Masarykova třída 1949, Teplice–Trnovany

11. Praha Řepy – Skuteckého 1395/1, Praha 6

12. Praha Černý Most – Obchodní centrum CM II, Chlumecká ulice 765/6, Praha 9

13. Praha Evropská – Evropská ul. 634, Praha 6

14. Praha Štěrboholy – Průmyslová 700/30a, Praha 10

15. Praha Václavské náměstí – Václavské náměstí 838/9, Praha 1

16. Praha Mostecká – Mostecká 273/21, Praha 1

   
04.06.2015 - Společnost - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [9] bobani [*]

    mekáč ne

    superkarma: 0 16.06.2015, 21:11:53
  2. avatar
    [8] kobližka [*]

    amphora — #7 Hm,velmi zvláštní podník,když pustí do kuchyně cizí osobu.Teda pokud ty sama nejsi majitelkou těch restaurací.Ale to pochybuju,takže vlastně porušují hygienické předpisy...fuj...Sml58

    superkarma: 0 09.06.2015, 21:56:46
  3. avatar
    [7] amphora [*]

    kobližka — #6 já si nedávám ani tu klobásu, pokud můžu, tak se "venku" nestravuji vůbec, protože o kvalitě restaurací nemám valné mínění.A normy můžou být jakkoliv přísné či tvrdé, tak vše záleží jen a jen na lidech, jak je dodržují a ani o tom nemám zrovna chuť si myslet, že je vše O.K. Mám vytipovaných opravdu jen pár restaurací, kde vím, že i kuchyně je čistá a lidé si váží,že tam dělají a tam se opravdu dobře, kvalitně najím a nebojím se, že mi bude špatně.A v těch kuchyních jsem osobně byla se podívat.A rozhodně nemám nějaký vážný zdravotní problém, abych se musela vyhýbat humusu rychlého občerstvení.A abych byla přesná, vím DOKONALE přesně, co se tam děje s jídlem a jeho přípravou, norma nenorma !!!! Sml67Sml67Sml67Sml67

    1. na komentář reaguje kobližka — #8
    superkarma: 0 05.06.2015, 08:17:30
  4. avatar
    [6] kobližka [*]

    amphora — #4 Humus??? Osobně tam teda nechodím,ale taky si nehraju na přecitlivělou primadomu,kterou by asi pozření jednoho hamburgeru přivodilo smrt Sml68 Možná bychom se divili,že zákulisí ani nemusí být tak odpudivé,jak si myslíš.Jsem za to,že tam nejspíš budou mít pěkně přísné normy,ale nevím.Jen se divím,že je ještě pořád kvanta lidí,kteří si s chutí dají opečenou klobásu někde na pouti nebo u jiného stánku a tady ofrňují nos...

    1. na komentář reaguje amphora — #7
    superkarma: 1 04.06.2015, 20:08:36
  5. [5] marcia82 [*]

    Eliana — #2 renda4141 — #1fascinují mě lidi, kteří nemůžou přijít na jméno hamgrugrům u mc donalda, odůvodňují to vysokou cenu, většinou, ale s chutí se pak zakousnou do výrobků jiných rychlých občerstvení a nemyslím tím zrovna KFC , ap...ale třeba v hladové okně jak já říkám si dají hambáč o stejné velikosti za stejnou cenu ze ktetrého kapa tuk a teče majonéza.....já teda rachlé občerstvení beru jako variantu něcčeho rachlého k snědku když jsem ve městě , stejně tak si koupím výrobky z pekárny, jde o to na co mám chuť když není čas :D

    superkarma: 0 04.06.2015, 08:56:50
  6. avatar
    [4] amphora [*]

    Sml16 na ten humus nechodím, takže určitě nepotřebuji ani vidět, jak se připravuje.Už jen při pomyšlení na tento druh jídla je mi špatně,ještě to vidět na vlastní oči.....????Děkuji nechci.Sml68Sml68Sml68Sml68Sml68Sml68Sml68

    1. na komentář reaguje kobližka — #6
    superkarma: 2 04.06.2015, 08:14:42
  7. [3] prototype [*]

    Už jsou plné termíny Sml22

    superkarma: 0 04.06.2015, 06:49:04
  8. avatar
    [2] Eliana [*]

    renda4141 — #1cheese stojí 25,-Sml16, to není tak strašné ne?

    1. na komentář reaguje marcia82 — #5
    superkarma: 0 04.06.2015, 05:49:45
  9. avatar
    [1] renda4141 [*]

    Já moc do mekáče nechodím. Sice mi chutná, ale na obloženou housku mi to přijde hodně předražené Sml16

    1. na komentář reaguje Eliana — #2
    2. na komentář reaguje marcia82 — #5
    superkarma: 0 04.06.2015, 05:31:14

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme