Kuchařky patří mezi nejoblíbenější knihy. Přinášíme vám inspiraci!

Zdravě vařit, zdravě jíst
Johann Pabst, Gerald Jeitler, Ingrid Kieferová

knihaV jedinečné kuchařce prozrazují dva špičkoví šéfkuchaři své nejlepší recepty, které vybrali s výživovými specialisty a upravili podle požadavků moderní dietologie. Co je lepšího než čerstvě připravené jídlo, které báječně chutná, a navíc podporuje zdraví a pocit pohody? Předkrmy, polévky, hlavní jídla i dezerty – u více než 300 zdravých receptů jsou uvedeny důležité údaje pro ty, co pečují o své zdraví: počet kalorií, obsah cholesterolu, sacharidů, bílkovin a tuků. Dejte si marinovaný hovězí filet s mozzarellou nebo plněná kuřecí prsíčka s kaštany, vše z čerstvých surovin...

Formát: 170 x 240 mm, 480 stran

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

Více na: www.bux.cz

Krajové speciality: Chodská kuchyně
Jaroslav Vašák

knihaChodsko je možná poslední národopisná oblast Čech, kde je dosud živý folklor. Hovoříme-li o Chodech a jejich dobrotách, je jedna, na kterou nemůžeme zapomenout. Patří k Chodům stejně jako čakan. Je to chodský koláč. Ochutnejte i jiné speciality jako báč, táč, svítek, klechty, vánoční černou omáčku, trhanovské lívanečky nebo postřekovské ledvinky. A také nahlédněte do zajímavého chodského gastronomického slovníčku.

Formát: 125 x 200 mm, 152 stran

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

Více na: www.bux.cz

Krajové speciality: Krkonošská kuchyně
Jaroslav Vašák

knihaUž v 19. století do hor vstoupili první turisté a rekreanti, ale Krkonoše a Podkrkonoší si dodnes i přes celoroční cestovní ruch zachovaly leccos ze svého koloritu i kuchyně. Poznejte bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů, nejvíce z brambor, luštěnin, hub, lesních plodů, švestek a zvěřiny, a začtěte se do krkonošského gastronomického slovníčku. Historický úvod vás nenechá na pochybách, že je co nového z naší kultury poznávat.

Formát: 125 x 200 mm, 184 stran.

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

Více na: www.bux.cz

Krajové speciality: Slovácká kuchyně
Lesley Morrisonová

knihaSlovácko patří k nejrozsáhlejším moravským národopisným regionům a je pro něj příznačný bohatý a dosud živý folklor s uplatněním krojů, lidových písní, tanců, slavností a tradičních řemesel. Kuchařka z edice Krajové speciality obsahuje bohatý receptář tradičních, typických i oblíbených pokrmů od polévek po moučníky a místní speciality, přílohy, saláty, sušené, mražené a zavařené ovoce, šťávy a nápoje...

Pokrmy obohatí slovácký gastronomický slovníček.

Formát: 125 x 200 mm, 208 stran.

Vydala Euromedia Group k.s., Ikar

Více na: www.bux.cz

Všechny knihy koupíte v knihkupectví a na www.bux.cz.

Reklama