Jednoduchá brusinková omáčka s červeným vínem

  • 600 ml červeného vína
  • 20 g Korunního třtinového cukru Demerara
  • 4 vrchovaté lžíce zavařených brusinek

V kastrolku s tlustým dnem necháme zkaramelizovat třtinový cukr, přidáme červené víno a brusinky. Směs vaříme na středním plamenu a promícháváme, dokud se část vína neodpaří a omáčka nezhoustne. Podáváme teplé. Výborně se hodí ke zvěřině či vepřové panence.

Sladká pivní omáčka s cibulí

200 ml tmavého piva

3 lžíce studeného másla

3 stroužky česneku

2 velké cibule

2 lžíce Korunního cukru hnědého

2 lžíce balzamikového octa

Pepř, sůl

Výpek z masa

Nakrájíme si cibule na tenké měsíčky. Na pánvi necháme rozpustit 1 lžíci másla.
Přidáme cibuli a na mírném ohni smažíme cca 20 minut, občas promícháme.
Přidáme nasekaný česnek, cukr a ocet. Podle chuti přidáme pepř a sůl a celou směs zalijeme pivem.
Vaříme asi 5 minut, sundáme z ohně a po částech vešleháme zbylé máslo.

Dejte si omáčku k vepřovému masu a skleničce vychlazeného piva.

TIP: Ideální je začít na pánvi, kde se peklo maso, aby omáčka měla správnou masovou chuť.

Zdroj: Moravskoslezské cukrovary, a. s.

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama