Vaření

Masový koláč se čtyřmi druhy sýrů

masový koláč

Jednoduchý nápad na chutnou vydatnou večeři nebo snadný oběd. Koláč můžete jíst teplý, třeba se zeleninovým salátem. Nebo ho můžete přibalit dětem na oběd do školy. Protože i zastudena je super.

Na náplň můžete použít hovězí nebo vepřové maso. Výborná bude i směs obou druhů masa. Sýry použijte také podle toho, které jste si oblíbili. Je fajn když jeden z nich je sýr s modrou plísní a když mají sýry výrazně rozdílné chutě.

Suroviny

  • 1 balení rozváleného listového těsta
  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g goudy
  • 50 g hermelínu
  • 50 g nivy
  • 50 g eidamu
  • 150 ml smetany
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

Nejprve si připravte maso. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte opékat na rozehřátý olej. Přidejte mleté maso. Ochuťte solí, pepřem a rozmačkaným stroužkem česneku. Můžete přidat i oblíbené koření.

Opékejte, dokud maso není hotové. Nechejte vychladnout.

Sýry nastrouhejte nahrubo, nivu a hermelín nakrájejte na kostičky. Promíchejte s vychladlým masem.

Do vyšší koláčové formy o průměru 28 cm vyložte listové těsto na pečícím papíru. Okraje zastřihněte čistými nůžkami a natvarujte. Dno propíchejte vidličkou.

Do těsta vsypejte maso se sýrem a urovnejte povrch. Můžete zalít smetanou (ale není to nutné). Dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte asi půl hodiny. Okraje těsta musí být zlatavé.

Dobrou chuť přeje Elly.

Mleté maso je super surovina na rychlý oběd

brambory s masem

Ďábelská gulášovka

karbenátrky

Zdroj fotografií: Archiv redakce, Alena Kolaříková

   
15.05.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [14] babinka [*]

    Bude to pochoutka...vyzkouším...Sml59

    superkarma: 0 15.05.2017, 15:07:33
  2. avatar
    [13] elly [*]

    risina — #3 Pajinka — #7 paníliška — #9 bobani — #10 Je to mastný dost Sml52. Ale fakt toho stačí kousek. My jsme si ke koláči dávali hromadu listového salátu s rajčaty a ten to skvěle odlehčil.

    Smetana není vždycky nutná. Pokud ji chcete použít, tak se jí přelije maso těsně před vložením do trouby.

    superkarma: 0 15.05.2017, 14:33:10
  3. [12] MARIE MATEJKOVA [*]

    Všechno vypadá dobře, stojí za vyzkoušení Sml67

    superkarma: 0 15.05.2017, 14:02:26
  4. avatar
    [11] datura [*]

    Na pohled mě to vůbec neláká Sml15

    superkarma: 0 15.05.2017, 12:23:13
  5. [10] bobani [*]

    ten koláč může být dobrý . zapomněli na smetanu

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 15.05.2017, 10:38:00
  6. avatar
    [9] paníliška [*]

    Věřím, že bude dobrý a zvolila bych ho spíše vyjímečně jako pohoštění, je to kalorická bomba plná tuku.

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 15.05.2017, 08:36:35
  7. [8] anina4 [*]

    zuzuko — #5taky se mi zdá masa hodně,ale lahůdka to určitě bude

    superkarma: 0 15.05.2017, 08:15:04
  8. avatar
    [7] Pajinka [*]

    taky bych se ráda zeptala, co se smetanou? vypadá to velmi lákavě Sml67

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 15.05.2017, 07:39:17
  9. avatar
    [6] gerda [*]

    Pro mě i bez masa, všecky složky jsou tučné ažaž. Jenže dohromady je to veliká lahoda, na pohoštění jak dělané.

    superkarma: 0 15.05.2017, 07:29:08
  10. [5] zuzuko [*]

    ne z ekonomických důvodů, ale prostě se mi zdá toho masa strašně moc, já bych dala polovinu. Bebo bych těsto dala na větší plech. JInak dobrotka, určitě udělám.

    1. na komentář reaguje anina4 — #8
    superkarma: 0 15.05.2017, 07:24:14
  11. [4] Darmovzalova [*]

    může to být dobréSml22

    superkarma: 0 15.05.2017, 07:12:41
  12. avatar
    [3] risina [*]

    Kdy se pridava smetana? A nebude to s ni moc tucne, kdyz pouziju veprove maso nebo smes?

    1. na komentář reaguje elly — #13
    superkarma: 0 15.05.2017, 06:34:09
  13. [2] bobubobulka [*]

    Ten koláč bych ráda ochutnala.Sml16

    superkarma: 0 15.05.2017, 05:24:50
  14. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    to může bý dobré něco jako pizza

    superkarma: 0 15.05.2017, 00:14:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme