Vaření

Masové kuličky se smetanou a rýží

masové koule

Masové kuličky jsou výborným nápadem na chutný oběd. Můžete je doplnit různými omáčkami, dušenou zeleninou, přidat k nim jakoukoliv přílohu. Hodí se totiž k bramborové kaši, rýži i těstovinám.

Výhoda je opět jasná. Tento recept přivítají maminky, které potřebují uvařit rychlý a dobrý oběd pro rodinu. Nejdelší čas vám zabere koulení koulí. Všechno ostatní se připravuje tak nějak samo.

Rýži doma vařím v rýžovaru. Tenhle spotřebič vřele doporučuji. Rýži budete mít vždycky správně uvařenou, nepřipálí se a její příprava je opravdu bez práce. Nasypete rýží, nalijete vodu, ochutíte a zapnete tlačítko. Hotovo.

Masové koule se samozřejmě dají smažit na pánvičce, ale nedělám to z různých důvodu. Prvním je úspora času, druhým zdravější příprava v troubě. Tak jdeme na to...

Suroviny

  • 1 kg vepřového masa
  • 2 vejce
  • 5 lžic strouhanky
  • 100 ml smetany
  • sůl a pepř
  • 1 lžička koření garam masala
  • špetka muškátového oříšku
  • troška oleje na vymáznutí pekáče

na dokončení

  • rýže
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • špetka soli a pepře

masové koule

Postup

Nejprve si připravte masové kuličky. K mletému masu přidejte ostatní suroviny a smíchejte dohromady.

Pekáč vymažte trochou oleje. Z masové směsi válejte kuličky velikosti pingpongového míčku a skládejte do pekáče.

Kuličky se dobře tvarují, když máte ruce lehce namazané olejem.

Dejte kuličky péct do trouby vyhřáté na 180 °C.

Po půl hodině, kdy se kuličky pečou, zvyšte teplotu na 200 °C. Dejte vařit rýži a kuličky pečte dalších 20 minut. Za tuto dobu se vám v rýžovaru uvaří rýže.

Teplotu kuliček zvyšte na 230 °C, kuličky zalijte smetanou, kterou jste lehce osolili a opepřili. Pečte dalších 10 minut.

Hotovo!

Podávejte kuličky s rýží, kterou přelijete výpekem z masa, který se smíchal se smetanou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rádi používáte mleté maso? Máme pro vás pár tipů z našeho magazínu.

salát s cizrnou

dýně s mletým masem

Ďábelská gulášovka

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
09.09.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [85] gerda [*]

    Matinea — #76Náš Globus má vlastní pekárnu, normální chleba se mi nikdy nedrolil, tak nevím, co tam s ním u vás vyvádějíSml30

    superkarma: 0 13.09.2016, 16:19:58
  2. avatar
    [84] Matinea [*]

    Matinea — #76 Tak to asi bude jiné v různých Globusech nebo jsem fakt mlsná a Afriku na mně Sml57.

    Chodím v Liberci do pekařství Bláha.

    superkarma: 0 13.09.2016, 07:11:36
  3. avatar
    [83] gerda [*]

    denkas — #82JaninkaCh to trošku nedomyslila, podle mě to jen tak plácla, aby řeč nestála...opravdu nefňukáme. Jenom srovnáváme.

    superkarma: 1 12.09.2016, 18:42:58
  4. avatar
    [82] denkas [*]

    JaninkaCh — #78 Jo a ještě kam se jako máme podívat? Tady jde o to,že se to tu bezdůvodně zhoršujeSml15jen proto,aby si někdo nahrabal a to jako,že máme mlčet? Já vím,že sou státy,kde je bída a hlad,ale to s tímto stěžováním nemá nic společnýho. Já zaplatim masný výrobek a on je bez masaSml80Takže mě okradoua já si mám říct ,ale jinde se mají hůř,tak si klidně mě šiďte. No třeba ti podnikatelé posílají to maso chudiněSml80

    1. na komentář reaguje gerda — #83
    superkarma: 4 12.09.2016, 16:50:05
  5. avatar
    [81] denkas [*]

    gerda — #77 My když bydleli u Prahy,tak tam měli výborný chléb-benešovskýSml59Bylo zajímavý,že v Benešově ho neměliSml30Jen v té podnikové prodejně. A když sme se přestěhovali sem na jih,tak chleba děsSml57,až sem objevila Adélku,to je dobrý chleba.Sml22 Ale v Tesku,tam taky mívají dobrejSml22

    superkarma: 0 12.09.2016, 16:44:25
  6. avatar
    [80] denkas [*]

    JaninkaCh — #78 Když víme,že dřív sme tu měli jedlý jídlo,i když byl menší výběr,tak ale třeba špekáčky byly špekáčky,sekaná se dala jíst a dokonce i konzervy byly k jídlu,pečivo bylo výborný,no mohla bych pokračovat,..No když si toto vše pamatujem,tak prostě fňukámeSml80

    superkarma: 3 12.09.2016, 16:40:59
  7. avatar
    [79] Eva_CZ [*]

    JaninkaCh — #78to je prave to. Ja VIM, jak se maji jinde.Sml24

    superkarma: 2 12.09.2016, 09:14:31
  8. avatar
    [78] JaninkaCh [*]

    Děvčata to je stěžování Sml24 Hlad na vás. Podívejte se jak maj lidi jinde. A přestaňte fňukat. Sml68

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #79
    2. na komentář reaguje denkas — #80
    3. na komentář reaguje denkas — #82
    superkarma: 2 12.09.2016, 07:51:58
  9. avatar
    [77] gerda [*]

    Matinea — #76Mně nejvíc chutná hranatý dýňový. Nedrolí se mi žádný, ani obyčejný kmínový nebo šumavský.Sml80

    1. na komentář reaguje denkas — #81
    superkarma: 0 11.09.2016, 20:11:47
  10. avatar
    [76] Matinea [*]

    gerda — #59Pečivo z Globusu mi nechutná, hlavně chleb ne,druhý den se drolí. Možná jen ten tmavý, žitný (cihla) je jedlý.Z uzenin přežiju jen jejich šunku.

    1. na komentář reaguje gerda — #77
    2. na komentář reaguje Matinea — #84
    3. na komentář reaguje gerda — #85
    superkarma: 0 11.09.2016, 19:49:49
  11. avatar
    [75] gerda [*]

    Goldenhair — #74Já ani radši nenapíšu, jak to mám rozškatulkované. Sml15Rezerva prostě musí být a a je nedotknutelná. Na co nemám, to nepotřebuju. Heslo dne.Sml30

    superkarma: 0 11.09.2016, 11:43:33
  12. [74] Goldenhair [*]

    Eva_CZ — #72 my ve 4 lidech 2 dospělí a 2 děti utratíme 6000 Kč, protože víc si prostě nemůžeme dovolitSml68

    1. na komentář reaguje gerda — #75
    superkarma: 2 11.09.2016, 10:59:07
  13. avatar
    [73] gerda [*]

    Eva_CZ — #72Ceny jsou tu nestydaté, vyšší než za hranicemi, třeba Němci na své ceny v obchodech majíSml58. Tady je to žalostné. Vidíš sama. A z těchto platů se pak počítají důchody. Valorizace? Sml52Sml52Sml52 40 korun!! Administrativa kolem toho musela být dražší, než ten trapný přídavek. Jo, kecy o tom, jak si má každý k tomu důchodu spořit, jsou moc hezké. Spořit ale může jenom ten, kdo si může odkládat. Rodiny s dětmi a hypotékou těžko. U nás se nevyplácí pracovat, určité a rychle přizpůsobivé skupiny tzv. nepřizpůsobivých obyvatel na to dávno přišly a smějí se těm, co na ně vydělávají.

    superkarma: 0 11.09.2016, 05:03:53
  14. avatar
    [72] Eva_CZ [*]

    gerda — #71nejvic se mi libi argument, ze mame nejlevnejsi jidlo v Evrope. Kdyz teda pominu tu (ne)kvalitu, mame taky hovno platy. Sml15 Hovezi kupuju ( zatim ), ale za jidlo ve 2 lidech utratime 10 litru mesicne. Bez restauraci, jen za to, co kupujeme domu. Sml31Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #73
    2. na komentář reaguje Goldenhair — #74
    superkarma: 0 10.09.2016, 23:51:06
  15. avatar
    [71] gerda [*]

    Eva_CZ — #70Pravdu díš, Evi. Tebas blbé tvarůžky, které stávaly 1 korunu a bývaly pod poklopem v každé čtyřce hospodě, se teď zařadily do kategorie luxusních jídel. 34 koruny za balíček - tak kde to jsme??Sml31 Anebo citrony, kilo za stovku - a cena se drží a drží kolikátý měsíc. Hovězí třeba já nekupuju vůbecSml80. Jíme drůbež a vepřové. Pokud má senior zaplatit byt a s ním spojené poplatky, pokud si má dopřát vitamínové doplňky na klouby v lékárně, pak se sakra rozmýšlí, které potraviny koupit aby to bylo ještě zdravé a nezadlužil se kvůli nim. Navíc musí naspořit na výměnu spotřebičů, které se teď vyrábějí tak, aby zdechly těsně po záruční době. Sml57 Na nějaké lázeňské nebo zahraniční rekreační pobyty může rovnou zapomenout. Bohužel jsou tu různé příjmové kategorie a fůra lidí, balancujících na hranici chudoby. Bez vlastního zavinění a možnosti si přilepšit výdělkem.

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #72
    superkarma: 1 10.09.2016, 16:50:42
  16. avatar
    [70] Eva_CZ [*]

    Ricardo — #69Sml22 ja vim. Ale to nic neneni na tom, ze mame fakt nekvalitni jidlo. A cena potravin je neumerna vysi prijmu.

    1. na komentář reaguje gerda — #71
    superkarma: 0 10.09.2016, 15:37:21
  17. [69] Ricardo [*]

    Eva_CZ — #68 tak rakovina střeva je hlavně o tom, jak ČASTO červené maso konzumuješ, kvalita jistě takové rozhoduje, ale podle mě zase ne tolik, dneska jí lidé maso každý den, dříve ho jedli jenom v neděliSml24

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #70
    superkarma: 0 10.09.2016, 13:32:50
  18. avatar
    [68] Eva_CZ [*]

    Ricardo — #65 ona statistika rakoviny streva teda nic moc... Sml15

    1. na komentář reaguje Ricardo — #69
    superkarma: 0 10.09.2016, 06:54:48
  19. avatar
    [67] Eva_CZ [*]

    Ricardo — #65to me napada asi 100x denne. Sml15 Neni to tady silene, uz jsem psala, ze se to tady hodne zmenilo k lepsimu. Ale to zradlo je hnusny. Sml80 A uz jsem taky psala, ze kvuli jidlu jsem FAKT neprijela.Sml24

    superkarma: 0 10.09.2016, 06:53:42
  20. avatar
    [66] gerda [*]

    Eva_CZ — #63Tak já si umím vybrat a docela si pochutnáme.Sml80

    superkarma: 1 09.09.2016, 20:07:40
  21. [65] Ricardo [*]

    Eva_CZ — #64 nic proti, ale proč jsi teda nezůstala v USA, když je to tady tak šílené? Sml28 se divím, že jsme tu už dávno všichni nevychcípali z těch shitůSml30

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #67
    2. na komentář reaguje Eva_CZ — #68
    superkarma: 7 09.09.2016, 19:21:58
  22. avatar
    [64] Eva_CZ [*]

    gerda — #62 mlekozfarmy ma silene malej vyber, minimum zeleniny, zadne ovoce a tak. Ja uz jsem zkusila 3 zasilkovy firmy a vsechny staly za hovno. Neres. Uzeniny nejim vubec, tak 2x do roka si dam cabajku, nebo uherak, pripadne sunku, pokud se doctu, ze je v ni i maso. Sml24

    1. na komentář reaguje Ricardo — #65
    superkarma: 0 09.09.2016, 19:13:03
  23. avatar
    [63] Eva_CZ [*]

    gerda — #62ja si myslim, ze jste tady zvykli, protoze kdyz zacnu nadavat na odporny zradlo, mam mraky odpurcu. Sml15 Vam to tady proste chutna. Hovna. Sml57

    1. na komentář reaguje gerda — #66
    superkarma: 0 09.09.2016, 19:05:28
  24. avatar
    [62] gerda [*]

    Eva_CZ — #60Budeš se asi muset poohlédnout po dodávce do domu, dneska už by to nemusel být takový problém. Koukej - jen příklad:

    https://www.mlekozfarmy.cz/hovezi-maso-a-uzeniny/

    Anebo obětovat jeden celý den, zajet na vytipovaná místa a narvat špajz + mrazák. No, a pak je ještě jedna možnostSml57. Po čase si zvykneš a zmírníš nároky.Sml30

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #63
    2. na komentář reaguje Eva_CZ — #64
    superkarma: 0 09.09.2016, 18:56:41
  25. avatar
    [61] Eva_CZ [*]

    slávenka — #58 je to horsi, nez spatne. Sml24

    superkarma: 0 09.09.2016, 18:48:36

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [60] Eva_CZ [*]

    slávenka — #58odmitam litat od obchodu k obchodu. Kvalitni potraviny mam nakoupit VSUDE!

    gerda — #59pecivo jo, ale z masa jsem nijak nadsena nebyla, z uzenin uz vubec ne. Sml23 Gerdule, ja fakt nejsem v domacnosti. Nemam na to cas. V posledni dobe pracuju 13 hodin denne vc. vikendu, vetsinou. Nestezuju si, me to bavi. Jen proste fakt nemam cas litat po obchodech - tu pro to, tamhle pro ono.

    1. na komentář reaguje gerda — #62
    superkarma: 0 09.09.2016, 18:48:11
  2. avatar
    [59] gerda [*]

    Eva_CZ — #57Ani v Globuse ti pečivo nechutná? Tam mají opravdu chutný chleba, kvasový, nic rozpékaného. Maso je tam taky dobré ve velkém výběru. Uzeniny mívají vlastní. Jestli ani tam nepořídíš, pak se dívej po malých rodinných řeznictvích, třeba na vesnici, lidi si mezi sebou řeknou, kam jezdívají pro maso. Na ovoce a zeleninu je lepší jít do trhu nebo si nechat posílat farmářské bedýnky.

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #60
    2. na komentář reaguje Matinea — #76
    superkarma: 0 09.09.2016, 18:29:53
  3. [58] slávenka [*]

    Eva_CZ — #57 zas až tak špatné to tady s potravinami není, jen musí člověk vědět, kde nakoupit.Sml58 A k masu. Mleté připravuju méně často, a když už, nechám si vybrané maso pomlít, nebo si ho pomelu sama. Jen jednou jsem koupila u řezníka už namleté maso.Sml15Sml68Kuličky vypadají zajímavě, možná vyzkouším.Sml16

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #60
    2. na komentář reaguje Eva_CZ — #61
    superkarma: 0 09.09.2016, 17:35:29
  4. avatar
    [57] Eva_CZ [*]

    Ja tady silene tapu a fakt jsem na to nebyla zvykla. Sedla jsem do auta, navstivila 1.potravinovy obchod a nakoupila vsechno do A do Z. JEDNOU! se mi stalo, ze jsem si u pokladny vsimla, ze salam nevypada cestve - to byl razem silenej humbuk! Prilitl manager, omlouval se mi az ......, salam mi vymenil za hromadu cerstvyho a dal mi nakup zadarmo. Sml22 Cetla jsem tady o americkem jidle sileny bachorky, ale tam je ohromnej vyber. TAK nadherny a upraveny maso tady proste neni. Sml23 Tady 2/3 obchodu zabira chlast Sml31. Tam byl zvlast v obchode s chlastem, k dostani bylo pouze pivo a lehka vina. VON mi prinesl od reznika smradlavou vepr. kytu, tak tam uz taky nechodime. Mlety bych tady v zivote nekoupila, vetsina uzenin jsou hovna, ne masove vyrobky, fakt se tady stitim. V koblize plkanecek marmelady nekde u okraje, nekdy se clovek nedokousa ani k tomu plkanecku. Ovoce a zelenina - malej vyber hnusu. Jo, je tady dobry podmasli a tvargle. Ale chleba mi nechutna vubec, pokud nekoupim nejakej bochnicek za padesat ci sto Kc. No a tak. Jeden mi doporucuje to, jinej zase ono, ale dobry, fakt dobry jidlo tady proste neni. Sml23 Zlepsila se tady spousta veci, ale zradlo kleslo odporne.

    1. na komentář reaguje slávenka — #58
    2. na komentář reaguje gerda — #59
    superkarma: 0 09.09.2016, 17:09:00
  5. avatar
    [56] gerda [*]

    amphora — #54šmarjá, že ty jsi ta ženská posedlá pořádkem, o které je článek na Šťastných ženách? Tam je taky dobrá diskuse.Sml57Sml52

    superkarma: 1 09.09.2016, 14:52:04
  6. avatar
    [55] kobližka [*]

    amphora — #54 Tak jestli by řezník nechal neumytý mlýnek na druhý den,to je vážně na hygienu.A tohle,co tu popisuješ,že by snad měl mlýnek mýt a dezinfikovat po každém zákazníkovi,to už je demagogie,nemyslíš? Tohle mu snad ani žádná norma neukládá...Sml80

    amphora — #53 Píšeš o mletém masu,že tam tlejí zbytky,tak jestli má takový "pořádek" u mletého masa,pochybuju,že jinde má čisťoučko Sml80Proto jsem reagovala.Já chodím nakupovat do řeznictví,kde dělá moje dcera,mám jistotu.

    superkarma: 0 09.09.2016, 14:17:00
  7. avatar
    [54] amphora [*]

    kobližka — #51 nechceš mi namluvit, že u Tvůj řezník, po každém zákazníkovi,rozebere stroj,umyje,dezinfuje, pak zase složí a mlýnek pak čeká čistý několik hodin na dalšího zákazníka..? Tomu přece sama nevěříš.Z tohoto důvodu si melu sama a s kvalitou prodávaného masa to nemá nic společného.

    1. na komentář reaguje kobližka — #55
    2. na komentář reaguje gerda — #56
    superkarma: 0 09.09.2016, 13:57:14
  8. avatar
    [53] amphora [*]

    kobližka — #51 a proč ne, maso mají vždy čerstvé,široký výběr, kvalitní...jen si ho nenechávám umlít, co je na tom ? Jedno nevylučuje druhé. A protože zase takový provoz mletí masa není nikde, v žádném řeznictví, aby v mlýnku nebyl " eklhaft" po předchozím mletí, a jak jistě víš, mleté se kazí velice rychle,věřím, že i uvnitř zůstane "něco", co sebere další zákazník.A může to být vyhlášené řeznictví.

    1. na komentář reaguje kobližka — #55
    superkarma: 0 09.09.2016, 13:29:01
  9. [52] Ricardo [*]

    koukám, že diskuse se pěkně rozjelaSml57

    chválím Elly, že reaguje v diskusi, to zbytek redakce dělá mrtvého broukaSml24

    k receptu bych dodala, že pokud bude k těm koulím rýže politá výpekem, tak by to tak suché být nemuselo..

    k diskusi - dá se koupit pěkné mleté maso již v obchodě,ale musíte vědět kde, u řezníka si namlít nenechám, melu si raději svoje domácí a hlavně DOCHUTÍM jak vyhovuje naší rodiněSml58

    superkarma: 0 09.09.2016, 13:21:55
  10. avatar
    [51] kobližka [*]

    amphora — #45 A tam jako chodíš nakupovat,jo? Sml6

    1. na komentář reaguje amphora — #53
    2. na komentář reaguje amphora — #54
    superkarma: 0 09.09.2016, 13:08:51
  11. avatar
    [50] gerda [*]

    amphora — #45Nemyslím si, že by měli ve vyhlášeném řeznictví s dobrým obratem zboží takový čurbes. Byli by sami proti sobě. Takže ne - já se nebojím. A nebudu se doma dřít s masomlejnkem, kvůli 4 karbošům.

    superkarma: 1 09.09.2016, 12:57:27
  12. avatar
    [49] gerda [*]

    To jsem ráda, že jsem to o tom dtestu psala...otevřely jste mi oči. Díky ještě jednou. Jojo, člověk fakt nemůže ničemu věřit. Copak my, my už jsme tu zvyklí na ledacos, ale Eva, ta se s tím musí teprve popasovat.Sml15 Zrovna včera mi volali nějací šmejdi z (prý) Čezu. Na mobil. Jistěže jim někdo moje číslo prodal. Až jsem je požádala, ať mi to pošlou písemně do schránky, že ČEZ nikdy takhle netelefonuje, rychle skončili.Sml57

    superkarma: 0 09.09.2016, 12:55:57
  13. avatar
    [48] amphora [*]

    JaninkaCh — #47 řezník nemusí být čuně,ale opravdu věříš tomu, že každý den rozebere, umyje a desinfikuje mlýnek ?? Já ne a proto si krásné, voňavé, čerstvé maso melu doma.

    superkarma: 0 09.09.2016, 12:51:39
  14. avatar
    [47] JaninkaCh [*]

    amphora — #45to je ale tvůj problém, že chodíš k takovému čuněti řezníkovi

    1. na komentář reaguje amphora — #48
    superkarma: 2 09.09.2016, 12:46:32
  15. avatar
    [46] JaninkaCh [*]

    gerda — #41sestra dělá v potravinářské firmě a má s tím vlastní zkušenost. Jediné na co se dá spolehnout je vlastní zkušenost. A ne stádově následovat včechny mediální sračky.

    superkarma: 0 09.09.2016, 12:43:40
  16. avatar
    [45] amphora [*]

    gerda — #37 Sml80 nechat si maso umlít u řezníka......Sml43no to by mě fakt nikdy nenapadlo !!! V tom jeho mlýnku,při skoro nulovém provozu, kde uvnitř tlejí zbytky, zasmrádlé,plesnivé,samá bakterie.... a on mi semele maso...?? To si raději koupené, krásné maso od řezníka, umelu doma a opravdu vím, co jím !!Není to nijak pracné,pokud je kvalitní mlýnek či robot, je to hračka a za chvíli mám voňavé, kvalitní mleté maso. A do mrazáku si ho můžu, do zásoby, udělat taky kolik potřebuji a pak jen házet, jak píše Eva , do čehokoliv.

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #47
    2. na komentář reaguje gerda — #50
    3. na komentář reaguje kobližka — #51
    superkarma: 1 09.09.2016, 12:43:25
  17. [44] maja2010 [*]

    gerda — #41nezbývá než věřit vlastnímu úsudku a zkušenosti Sml22

    superkarma: 0 09.09.2016, 12:42:29
  18. avatar
    [43] gerda [*]

    elly — #36Hele, ale musíš uznat, že jsi dneska nejlepší.Sml67Sml67Sml67 Kdo má tolik příspěvků pod článkem???Sml30Sml60

    superkarma: 1 09.09.2016, 12:41:19
  19. [42] maja2010 [*]

    gerda — #37 tohle je bohužel pravda. Výsledky Dtestu jsem bral na zřetel pouze do chvíle, než mě kamarádka, zaměstnaná u velkého prodejce elektroniky, informovala o tom, že výsledky D testu nemám brát až tak úplně vážně - opravdu se kupují...

    superkarma: 0 09.09.2016, 12:40:59
  20. avatar
    [41] gerda [*]

    JaninkaCh — #39Díky, jsem ráda, žes mi to řekla. O tom skutečně nevím nic. Jsem prostě takový důvěřivý blbec.Sml15 A máš i nějaký relevantní argument? Odkud čerpáš informace, že je to podplacené?Sml80Sml80 No, takže vlastně potvrzuješ to, co Evě píšu: na nic nespoléhat, teď už ani na ten D Test ne. Jestli je pravda, cos napsala.

    1. na komentář reaguje maja2010 — #44
    2. na komentář reaguje JaninkaCh — #46
    superkarma: 0 09.09.2016, 12:40:19
  21. avatar
    [40] JaninkaCh [*]

    Eva_CZ — #38ono je tady k jídlu dost věcí. Jen musíš u nakupování přemýšlet. A ne chodit do Peny. Maso se kupuje čerstvý u řezníka. Ne mražený v marketu. To ví naše děti Sml67

    superkarma: 2 09.09.2016, 12:38:33
  22. avatar
    [39] JaninkaCh [*]

    gerda — #37hahaha DTEST ...Sml52 teď jsi mě pobavila. Víš že v DTESTU vítězí a je chválen kdo si zaplatí? To bys zronva ty mohla vědět, taková Všeználek Sml52

    1. na komentář reaguje gerda — #41
    superkarma: 1 09.09.2016, 12:35:18
  23. avatar
    [38] Eva_CZ [*]

    gerda — #37Sml31Sml31Sml31Sml31Sml31Sml31 ono je tady k jidlu fakt malo co. Sml15 Mlety ani sekanou bych nekoupila. Sml23 Ty kulicky v Americe byly z hoveziho, ty po italsku byly jeste koreneny. A byly fakt uzasny. Sml22 Hazela jsem je do tech jejich uzasnejch omacek na spagy, do rajsky.... Sml80

    1. na komentář reaguje JaninkaCh — #40
    superkarma: 0 09.09.2016, 12:26:13
  24. avatar
    [37] gerda [*]

    Eva_CZ — #35Evi, ale tady není radno kupovat hotová jídla se sekaným masem. Chraň si zažívání. Ani v hospodě bych si sekanou nelajsla. Leda když ti to někdo hodně důvěryhodný poradí, kam jít. Jestli chceš vědět, jak to tady s potravinami vypadá, choď na D-Test a taky na Potraviny na pranýři. Kontroly chodí, ale všecko nestihnou. Takže jestli si chceš pochutnat a mít jistotu, musíš bohužel vařit doma ze základních surovinSml80. Koupit u řezníka maso a nechat si ho tam pomlít. Tak, abys viděla, co strká do mlýnku - ne, že půjde za roh, tvoje pěkné dá bokem a naháže ti tam flaksy.Sml30 Na reklamu vůbec nedej, to je spíš naopak. Dobré zboží se chválí samo.Sml58 Čti složení, choď nakupovat s lupou. Já vím, že mě pošleš do háje, ne-li jinam, ale k tomu jsem se dopracovala. Glazované ryby, křehčené maso ..... třeba i ty vychvalované produkty pro kočky!! Kočky by kupovaly Whiskas...haha. Asi proto, že obsahují celé 4 procenta masa. Zbytek sajrajt. Jéžiš, to jsem se rozkecala....jdu radši něco dělat.

    1. na komentář reaguje Eva_CZ — #38
    2. na komentář reaguje JaninkaCh — #39
    3. na komentář reaguje maja2010 — #42
    4. na komentář reaguje amphora — #45
    superkarma: 1 09.09.2016, 12:22:59
  25. avatar
    [36] elly [*]

    Končím s diskuzí Sml16

    Komu se chce koulet a připravit si čerstvé kuličky podle mého receptu, tak si velice pochutná. U nás chutnalo všem. Komu se nechce, jeho problém Sml60

    1. na komentář reaguje gerda — #43
    superkarma: 2 09.09.2016, 12:18:11
  26. avatar
    [35] Eva_CZ [*]

    Kdo tady tomu hysterovi nakukal, ze nerada varim? Varim totiz fakt rada. Ale krome toho i pracuji, v posledni dobe nejak cim dal vic. Takze bych uvitala mrazene kulicky v kazdem obchode ( a ne, ze budu litat a googlovat - na google jsem stejne nasla jen mega baleni ). Byla jsem zvykla je kupovat, byly velice chutne a klido jsem je nahazela i do rajske omacky apod., kdyz jsem nemela tolik casu stat u plotny.Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #37
    superkarma: 0 09.09.2016, 12:14:37
  27. avatar
    [34] gerda [*]

    elly — #33Ať si rozumíme - myslíš ty zákusky s drcenými lízátky? Tam bych opravdu protestovala.Sml30

    superkarma: 1 09.09.2016, 12:09:09
  28. avatar
    [33] elly [*]

    gerda — #30je rozdíl diskutovat nesouhlasně ve stylu "tohle jídlo mi moc nejede, protože..." "nemám ráda jasmínovou, protože je cítit myšinou". A je rozdíl zajet pod každý recept a plivnout moudra ve stylu "no to určitě, nebaví mě mýt nádobí" "to bych se mohla vykašlat, tak dlouho stát v kuchyni"....atd.

    Proč takový člověk chodí do rubriky Vaření?

    Mě nebaví sportovat. Jsem líná jak veš. To bych měla chodit pod články o běhání, aerobiku a podobných aktivitách a psát pod ně "to je hnus, ten sport. Nechápu jak tím může někdo ztrácet čas".

    V normální diskuzi nemusí všichni souhlasit, usmívat se a kývat. Ale není normální a není diskuze, když někdo jen haní a pokaždé si najde něco co nehezkého napsat.

    Když je zdravý dezert, ze zdravých surovin, je to špatně. Když je dezert s máslem, cukrem, tak zase špatně. Ani tobě úplně nevěřím, že jsi chtěla napsat "něco hezkého" pod tartaletky, když jsi pod článek o pečení a focení těchto receptů psala jak je takové vaření zbytečné a nepochopitelné...

    1. na komentář reaguje gerda — #34
    superkarma: 1 09.09.2016, 11:55:49
  29. avatar
    [32] kamarád [*]

    gerda — #22 Z reklam žije dneska kdekdo,to jinak nejde a moudrý člověk to ví.Ovšem Rikina je "vzácný úkaz",tu nebaví vůbec nic Sml80teda krom jejích úzkých aktivit,o kterých tu víme.Jistě,je to její věc,její životní styl,ale proč donekonečna zdůrazňovat již stokrát řečené Sml80Všechno jí přijde zatěžko,všechno by chtěla mít za čtvrt hodinky hotové,nebaví jí uklízet,tak se obklopila minimem věcí,nebaví jí vařit,tak holt nevaří a stravuje se ve fastfoodech a jiných rychlých občerstveních.Nic proti,je to její věc,ale tak se prostě nevyjadřuju k vaření,to zase mají jiná děvčata pravdu.Třeba vy,Gerdo,taky se vám plno věcí nelíbí a napíšete kritická slova,ale zase na druhou stranu sama přidáte nějaký ten osvědčený recept.

    superkarma: 1 09.09.2016, 11:48:55
  30. avatar
    [31] gerda [*]

    elly — #29Vidíš - a já v ní občas cítila myšinuSml80, i když jsem ji několikrát - jak jsem zvyklá - předtím proprala ve studené vodě do průzračna. Takže jsem se vrhla na Basmati a ta mě zatím nezklamala. Obě ty rýže jsou naprosto skvělé v tom, jak jsou rychle uvařené. Ale i z obyčejné levné rýže jde udělat dobré jídlo, musí se ale vyprat ve více vodách a před úpravou osmažovat na tuku a cibulce. Ta mi chutná taky.

    superkarma: 0 09.09.2016, 11:39:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme