Vaření

Masopust ve znamení výrobků značky Pravá chuť

Jitrnice, jelita, uzené maso, škvarky, koláče a mnoho dalších masopustních lahůdek podle tradičních receptur k dostání v obchodech Tesco.

Masopust neboli třítýdenní svátek, který předchází postnímu období před Velikonocemi, je každoročně ve znamení dobrého jídla a zábavy. Půst již dnes není tolik aktuální, hodování a zábava ale přetrvává. Řada oblíbených masopustních pochoutek podle původních receptur se skrývá také pod značkou Pravá chuť.

Masopust se kryje s obdobím zabíjaček, dříve tak většinou lidé měli v zásobě nějaké to jelito či klobásu. Kvůli kvalitnímu jelítku či domácí jitrnici se ale dnes do zabíjačky pouštět nemusíte. „Mezi masnými výrobky „Pravé chuti“ najdete vedle jelit a ručně špejlovaných jitrnic v přírodním střívku, také klobásy, různé druhy uzených mas či domácí škvarky,“ popisuje nabídku nákupčí sortimentu uzenin a lahůdek společnosti Tesco František Hlavatý, a dodává: „Způsob přípravy masa je u této značky jedinečný, jde o návrat k tradičním postupům s vyšším podílem masa a nižším obsahem vody ve výrobcích.“

V rámci řady Pravá chuť si na své přijdou i milovníci sladkého. Vyzkoušet mohou nejrůznější druhy ovocných či ručně zdobených koláčů a buchet. Novinky domácího původu zahrnují i lahůdkové saláty, pomazánky nebo staročeský chléb. Ať již sladké či slané, vždy se jedná o potraviny z kvalitních přírodních surovin s minimálním obsahem přidaných látek. Ve vybraných obchodech Tesco je nyní k dostání na 60 výrobků s pravou českou chutí a kvalitou.

První zmínky o masopustních oslavách u nás pocházejí ze 13. století. V minulosti začínal masopust neboli fašank, jak mu říkají na Moravě, svátkem Tří králů a končil Popeleční středou, která z časového hlediska podle křesťanského kalendáře připadá na 46. den před velikonoční nedělí. Tento čas předcházel postnímu období, kdy se mělo upustit od pojídání masa. Masopust tak byl především svátkem jídla. I dnes jsou zejména poslední dny masopustu spojovány s karnevalovými radovánkami a dobrý jídlem, kdy na stole nesmí chybět klobásy, škvarky, uzené maso či koblihy. 

A čím si můžete masopustní veselí zpestřit?

TescoTesco

 

 

 

 

Tesco jitrnice (380 g), Pravá chuť                               Tesco jelita (380 g), Pravá chuť

 Cena: 48,90 Kč                                                                Cena: 43,90 Kč

 Tesco

Tesco

 

 

 

 

 

Tesco uzený bok bez kosti, Pravá chuť                            Tesco chléb kvasový (600 g), Pravá chuť

Cena: 103 Kč                                                                           Cena: 29,90 Kč

Tesco

Tesco kuřecí stehna uzená (340 g), Pravá chuť       

Cena: 36,90 Kč

       Tesco                          

Tesco

 

 

 

 

Tesco koláče (200 g), Pravá chuť                               Tesco Honzovy buchty (320 g), Pravá chuť       

Cena: 24,90 Kč                                                                 Cena: 40,90 Kč

   
07.02.2013 - Sezona - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [14] simaj [*]

    Jitrnice a koláče můžu, ale ani jedno nekupujeme v Tescu

    superkarma: 0 20.03.2013, 23:27:01
  2. [13] denisa23 [*]

    V mražáku mám domácí jelita,udělám.

    superkarma: 0 20.03.2013, 17:31:38
  3. avatar
    [12] LudPa [*]

    uzená kuřecí stehna mi nechutnají

    superkarma: 0 14.03.2013, 15:45:34
  4. [11] magic11 [*]

    z tesca nééé, když ne domácí, tak raději z GlobusSml67

    superkarma: 0 11.03.2013, 18:02:53
  5. [10] rendac [*]

    masopust nemáme

    superkarma: 0 25.02.2013, 10:49:34
  6. avatar
    [9] arminka [*]

    Jitrnice mohu, ale raději ty domácí Sml16

    superkarma: 0 23.02.2013, 21:13:48
  7. avatar
    [8] dasena [*]

    jednou za čas to můžu, ale ty kilča pakSml30

    superkarma: 0 23.02.2013, 09:10:13
  8. [7] xhero [*]

    Jednou za čas pro změnu chuti si dáme

    superkarma: 0 21.02.2013, 15:35:32
  9. [6] marienka-m1 [*]

    jitrnice, buchty, koláče, to já můžu Sml16

    superkarma: 0 19.02.2013, 12:49:50
  10. [5] nella87 [*]

    Zabijačkové a takové ty hutné české věci moc nemusím. Raději se inspiruji zahraničními kuchyněmi. S kamarádkou jsme se přihlásily tady http://www.spanelskakuchyne.cz/kurzy-vareni/ na kurz vaření španělské kuchyně. Byly jsme loni ve Španělsku a jídla tam byla opravdu vynikající, tak si je chceme co nejlépe připravit i u nás.

    superkarma: 0 17.02.2013, 23:48:25
  11. avatar
    [4] navia [*]

    Včera jsem se překonala - usmažila jsem koblihy a upekla vepřové koleno Sml30 A půst může začít Sml52

    superkarma: 0 13.02.2013, 09:33:00
  12. [3] Trefa [*]

    Trefa:jitrnice,jelitka a tlacenku delame doma.a na masopust peceme koblihy.

    superkarma: 0 07.02.2013, 22:20:38
  13. avatar
    [2] Jindriska8 [*]

    K masopustu patří koblihy,ty máme rádi a jitrnice pouze domácí nebo od známého řezníka.Sml22

    superkarma: 0 07.02.2013, 19:41:19
  14. [1] lidicka [*]

    Uzený bok i tlačenku a taky koblihy máme tento rok domácí, od známýchSml22

    superkarma: 0 07.02.2013, 05:38:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme