Novinky

Maso se nedalo ukrojit, natož ukousnout

Jak dopadla husa u čtenářky Heleny, si můžete přečíst v další novince. Je to vtipné čtení, živě si tu husu představuju.

Milá Helčo, to ale určitě není kuchařským uměním, ta husa musela být špatná... :-) No, aspoň psi a kočky si dali do nosu. :-) Moc děkuju za příspěvek a přeju krásný den.


Svatomartinský svátek neslavíme, také nemáme doma žádného Martina, ale legenda je krásná, když byly děti malé, pověst jsme si vyprávěli. Líbí se mi zvlášť ten zvyk péct svatomartinské sladké rohlíčky :-) A ještě lepší je ochutnávat ty, které pečou ostatní.

Letošní svátek jsme oslavili s rodinou pečením obrovské husy (trochu připomínala krocana mistra Beana - jen si jí nikdo nenasadil na hlavu - bohužel). Husička se na pekáči tvářila pěkně vypečeně, ovšem k jídlu moc nebyla. Masíčko se nedalo skoro ukrojit, natož ukousnout. Po krátkém boji a zajedením smutku knedlíky se šťávou a zelím (mimořádně chutným zelím!) skončil otrhaný skelet v igelitce jako žrádlo pro psa a kočky.

Helena

Pozn. red.: Text neprošel redakční korekturou.

Tématem dneška je: Svatý Martin

  • Znáte tuto tradici?
  • Co o ní víte?
  • Jaké zvyky dodržujete na svatého Martina?
  • Koná se u vás v okolí nějaká martinská slavnost?
  • Chutná vám pečená husa?
  • A těšíte se na sníh?

O tom všem si dnes budeme povídat. Těším se, že mi zase napíšete. A pro jednu z vás mám za odměnu připravený dárek: Kolekci zelených čajů, Kolekci čajů PIGI, obojí od firmy Jemča, a dva balíčky kávy Nescafé 3 v 1.

Na vaše příspěvky se těším do dnešních 14.30 hodin na adrese redakce@zena-in.cz, heslo je MARTIN. Pěkný den!

martin

   
11.11.2013 - Čtenářské příspěvky - autor: Lucie Paličková

Komentáře:

  1. avatar
    [5] kapkamore [*]

    jistě, husička se peče a polévá dlouho, než je pěkně měkká

    superkarma: 0 13.11.2013, 19:50:42
  2. avatar
    [4] carmi [*]

    Ferdas — #3Klidně i 10 hodin. Pak se rozpadá. Ale možná to nebyla husička, ale chovný houserSml57

    superkarma: 0 11.11.2013, 16:01:21
  3. avatar
    [3] Ferdas [*]

    musí se péct pomalu a dlouho

    1. na komentář reaguje carmi — #4
    superkarma: 0 11.11.2013, 15:09:56
  4. avatar
    [2] rusalka2008 [*]

    My si kdysi takhle naběhli s hovězím z "mladého býčka" Sml68

    superkarma: 0 11.11.2013, 14:23:48
  5. avatar
    [1] ewa2305 [*]

    Pečení husy, to je běh na dlouhou trať...

    superkarma: 0 11.11.2013, 14:22:12

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme