Vaření

Maso italského kovboje

maso italského kovboje

Suroviny

500 g vepřového masa (já používám kotletu, protože mám vybíravého muže, který každý kousek, který není libový, vyřazuje pro psa)
1 cibule
4 stroužky česneku
rajčata v konzervě
rajčatový protlak
sůl
pepř
čerstvá bazalka
červené fazole v konzervě

Postup

Maso nakrájíme na kostky. Cibulku nakrájíme a orestujeme dozlatova na oleji nebo sádle. Přidáme prolisovaný nebo nasekaný česnek, maso osolíme, opepříme a necháme zatáhnout. Pak přidáme protlak a konzervu rajčat (skvělé jsou Valfrutta). Podlijeme vodou a dusíme do měkka. Pak přidáme fazole a necháme ještě chvilku provařit. Pokud je omáčka moc řídká, zahustíme, skvěle se mi osvědčila strouhanka z tmavého chleba, ale pokud nemáte při ruce, postačí hotová jíška. Úplně nakonec nasypeme nasekanou čerstvou bazalku.

Podáváme s chlebem, rýží, těstovinama... prostě s tím, co máte rádi. U nás jednoznačně vítězí domácí ciabatta.

Recept má spoustu obměn, maso můžete použít kuřecí nebo krůtí... rajčata můžete použít čerstvé, zbavené slupky a nakrájené. Já tak likviduju přebytky ze zahrady své i zahrad tchyně a mamky. Rajčata spařím, oloupu a našupu po 3 kouscích do mrazáku. Pak je vytahuju pod maso celou zimu.

Dobrou chuť přeje Beaute - beaute.blog.cz

   
01.07.2009 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [10] jithule [*]

    dobrota

    superkarma: 0 25.12.2012, 21:27:36
  2. avatar
    [9] hubajda [*]

    arminka — #8 ja take orezavam maso a davam to kocicce

    superkarma: 0 13.11.2012, 22:31:27
  3. avatar
    [8] arminka [*]

    Sml30 chudák pes, musí být  přejedenýSml30

    jinak, škoda nic pro mne nejím fazoleSml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #9
    superkarma: 0 13.09.2012, 23:49:34
  4. avatar
    [7] Clerenc [*]

    Sml67 super. Ještě jsem tedy přidala chili koření a moc jsme si pošmákli!

    superkarma: 0 13.07.2009, 12:14:37
  5. avatar
    [6] puntikmona2 [*]

    taky bych to mohla zkusit....Sml59

    superkarma: 0 08.07.2009, 12:44:21
  6. [5] Slunicko2 [*]

    Vypadá to velice zajímavě. Zítra nakoupím a v sobotu vařím.

    superkarma: 0 02.07.2009, 21:44:50
  7. [4] 000444 [*]

    výborné ani moc surovin,zkusím.

    superkarma: 0 01.07.2009, 19:33:08
  8. avatar
    [3] femme [*]

    taky jím jenom libové maso, ale tlusté svému psu fakt nedávám Sml28Sml68

    superkarma: 0 01.07.2009, 11:53:09
  9. [2] Pavla_b [*]

    Proč italského kovboje?Sml80 I v Americe jsou rajčata a bazalka, ne? Ale může to být dobré, podobné dělávám, ale nedávám rajčata s konzervy.

    superkarma: 0 01.07.2009, 09:22:03
  10. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    Sml59jo vypadá to dobře,také měco podobného vařímSml31

    superkarma: 0 01.07.2009, 01:57:30

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Akce pro čtenářky: Velikonoční pečení a vaření s Globusem
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme