Slunné počasí, které předpovídají meteorologové na konec května, nahrává do karet hlavně milovníkům pikniků a grilování. Mezi ně patří i herec a moderátor Martin Zounar, který za pár dní (26. 5.) oslaví své 41. narozeniny. "Já griluji velmi rád. Zrovna před pár dny, jak bylo hezky, jsem se tomu věnoval," říká herec, který se kromě moderování účastní i natáčení pořadu Hádej, kdo jsem a seriálu Velmi křehké vztahy. "Preferuji hodně ryby, protože jsou zdravé a dělají se celkem snadno, a z masa miluji kuřecí," prozrazuje.

 

Martin má vaření jako koníček. Původně si myslel, že zůstane pouze u toho, ale nakonec se mu kuchařské umění podařilo zúročit v pořadu Prima vařečka. "Tento pořad mi pomohl, že jsem se dostal do povědomí veřejnosti v rámci jídla. Pak přišla soutěž Grilmánie, kterou letos už popáté moderuji. Neznamená to ale, že bych se tím pasoval na nějakého kuchaře. Vaření je můj velký koníček a jsem rád, že jsem se mohl seznámit s lidmi, kteří gastronomii rozumí. Je pro mě ctí nakouknout do tajů některých kuchyní a po očku sledovat, jak se dělají různé pokrmy." Martin má nejen díky pořadům a akcím, které moderuje, v grilování velkou praxi. "Vždycky jsem byl vždycky zastánce toho, abychom grilovali na dřevěném uhlí, aby to bylo přírodní a nebyli jsme takoví ti mastňáci. Rád si dopřeji bábovku, chleba, buchty, kuře i kachnu, ale ve zdravé úpravě. Grilování by mělo být o pohodlí a ne, že lítáte a křičíte, že se vám něco připálilo," tvrdí herec.
Reklama