Novinky

Marokánky, rohlíčky, brtníky

Výčet druhů cukroví, které o vánocích peče, zaslala k dnešnímu tématu čtenářka Hubajda. A nejen ten, také povídání o mamince...

Čtenářka Hubajda ve svém příspěvku vzpomíná na pečení své maminky a přemýtá o svém vlastním pečení...


Dobré odpoledne všem pekařkám
Pečete o Vánocích - ano peču každé vánoce dříve když jsem byla ve škole tak jsem jen doma mamce pomáhala ale jak šel čas tak jsem začala péct sama. Ze začátku to bylo jen pro rodinu a časem to bylo na zakázku,když byla zakázka velká tak mě pomáhala kamarádka jeden rok jsme udělaly 41 druhů ráda bych zde vložila obrázky cukroví ale já neumím vkládat fotky vždy mě to dělá dcera nebo kamarádka.
Jaké je vaše nejoblíbenější cukroví - naše nejoblíbenější cukroví jsou vanilkové rohlíčky, brambory, amoniové ořechové rohlíčky, marokánky, brtníky, nepečená kokosová roláda - je to něco jako je kokosový suk, linecké a dalo by se toho vice vyjmenovat já mám raději vanilkové rohlíčky,marokánky muž má rád zase cukroví kde je krém to stejné aj dcera.
Už jste s pečením začala - zatím jsem nezačala péct letos jsem si řekla že péct nebudu jenže moje máma byla na operaci a teď péct nemůže tak to zůstalo na mě mám v plánu začít po Mikuláši. Budu dělat tak 15 druhů více jsem odmítla péct.
Děláte také vánočku a koblížky - moje máma vždy dělala vánočku a já si vždy říkala to já dělat nebudu, mamka vždy pekla tak 4-5 kusů někdy aj více. Jenže já jsem človíček co nerad kupuje buchty a podobně tak jsem i já začala péct,zkoušela jsem spoustu druhů a snažila jsem se udělat dobrou vánočku. Neříkám že se nedala jíst ale nebylo to ono až jednou jsem dostala email s recepty kde byla vánočka s pudinkem hned jsem jí zkusila a výsledek byl dostačující a od té doby peču jen tuto vánočku. Ráda bych řekla že vydrží dlouho ale nemohu to říct neboť u nás rychle zmizí. Vánočku dle mamky pletu divně sice jí pletu ze 4 a ona také ale já jí mám jinou a ona také. Letos v jednom časopise vyšel postup pletení vánočky tak to budu zkoušet dle časopisu a uvidím zda se povede dobré upletení. Příští týden jí zrovna budu dělat mamce tak to hned vyzkouším. Koblížky na vánoce nepeču ty dělám během roku. Pokud mají být Vánoce skutečně svátky klidu, pak při pečení dvaceti druhů cukroví toho klidu moc nezažijeme. Pokud se však do pečení pustíte, pak vám vůně cukroví nádherně provoní byt a ona správná vánoční atmosféra je tu než bys řekl švec. Přeji všem aby se cukroví podařilo a bylo co nejméně spálených plechů s cukrovím. Přikládám recept na Pudinkovou vánočku-400g polohrubé mouky,100g hladké mouky,1/2 lžičky soli,75g másla,1 vejce,250ml mléka,30g droždí(já dávám celou kostku)1 vanilkový cukr,1 sáček vanilkového pudinkového prášku,100g rozinek,50g mandlí,vejce na potření já ještě přidávám do těsta rum.
Hubajda

Pozn. Red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne 30. 11. 2012: Vánoční pečení

Příspěvky k tomuto tématu již neposílejte. Později odpoledne se dozvíte, kterou čtenářku jsem odměnil slíbeným dárkem, totiž balíčkem Hera máslová příchuť a knížkou Atmosféra Vánoc (iKAR).

HERA

Nová Hera máslová příchuť si snadno najde místo ve vaší kuchyni. Nejen že se skvěle hodí na přípravu krémů a krémových dezertů, ale je vhodná také jako přísada do běžného pečení.

atmosfera vanoc

   
30.11.2012 - Čtenářské příspěvky - autor: Jakub D. Kočí

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [55] magic11 [*]

    gerda — #11 přesně vím, o čem mluvíš, to je vánočka mojí maminky Sml16Sml16

    superkarma: 0 03.12.2012, 19:48:41
  2. avatar
    [54] saruz [*]

    pudinkovou vánočku neznám, díky za recept Sml22

    superkarma: 0 02.12.2012, 00:20:52
  3. avatar
    [53] vopis [*]

    Na svátky peču dvě vánočky, tak tu druhou zkusím podle tvého receptu Sml16

    superkarma: 0 01.12.2012, 09:29:51
  4. avatar
    [52] hubajda [*]

    nelysek — #46 jenze laskonka je placata a tady se dava dolu linecke kolecko a do prostred marmelada kolem krem a na krem se posadi kokoska a ten spodek se maci v cokolade

    superkarma: 0 30.11.2012, 23:24:41
  5. avatar
    [51] hubajda [*]

    Jindriska8 — #49 jeste jsem videla recept kde se dava mleko ale ja radeji delam ten svuj kde se dava slehacka preji at se povede nekolikrat se delaly a vzdy se zadarilo ja rikam ze recept je dobrej ale zbytek je na rukach ja bych zas nedavala recept kterej neznam

    superkarma: 0 30.11.2012, 23:23:13
  6. avatar
    [50] hubajda [*]

    LudPa — #47 ted jsem to zkusila vlozit znova tak to zkus hodne zen rika brtniku kokoska snad jeste tak pomohu

    superkarma: 0 30.11.2012, 23:20:50
  7. avatar
    [49] Jindriska8 [*]

    hubajda — #37 Díky za recept a vyzkoušímSml22

    1. na komentář reaguje hubajda — #51
    superkarma: 0 30.11.2012, 23:19:49
  8. avatar
    [48] hubajda [*]

    http://www.kolesa.cz/_/rsrc/126389203882...

    superkarma: 0 30.11.2012, 23:19:47
  9. avatar
    [47] LudPa [*]

    Brtníky mi nejdou otevřít,Sml80

    1. na komentář reaguje hubajda — #50
    superkarma: 0 30.11.2012, 22:26:26
  10. avatar
    [46] nelysek [*]

    Tak brtníky neznám, podle fotky mi připomínají laskonky, které občas dělávám.

    1. na komentář reaguje hubajda — #52
    superkarma: 0 30.11.2012, 22:06:25
  11. avatar
    [45] arminka [*]

    tak ani já nevím co jsou brtníky Sml54

    superkarma: 0 30.11.2012, 21:18:51
  12. avatar
    [44] hubajda [*]

    tajnostii — #41 nam ta kupovana nejede Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 30.11.2012, 21:00:12
  13. avatar
    [43] hubajda [*]

    rendac — #42 urcite znas mrkni na obrazek co jsem sem vlozila http://www.sladke.estranky.cz/img/mid/73...

    superkarma: 0 30.11.2012, 20:58:47
  14. [42] rendac [*]

    brtníky neznám, ale zní mi to jako cukroví pro vodníky Sml52

    1. na komentář reaguje hubajda — #43
    superkarma: 0 30.11.2012, 19:40:59
  15. avatar
    [41] tajnostii [*]

    Vánočku kupujuSml30

    1. na komentář reaguje hubajda — #44
    superkarma: 0 30.11.2012, 19:08:54
  16. [40] jerenika [*]

    Tak já ještě nemusím péct, ale brzo na to taky přijde :)

    superkarma: 0 30.11.2012, 19:03:03
  17. avatar
    [39] hubajda [*]

    holky do vánočky se puding jenom sype k mouce nevaří se... :)

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:57:41
  18. avatar
    [38] Jindriska8 [*]

    Recept na vánočku si píšu.Marokánky dělám pravidelně každý rok,manžel je má moc rád!Sml22

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:46:28
  19. avatar
    [37] hubajda [*]

    malvina — #31 moje marokanky :-250ml slehacky ,140g cukru ,80g masla ,svarime pridame 30g hladke mouky jeste chvilku varime a pak odstavime pridame orechy(kupuji neslane buraky v kauflandu maji je u kokosu), proslazene ovoce,rozinky .Zamichame a tvorime bochanky(placicky) ktere davame na pecici papir a peceme na 180 stupnu nebo aspon ja tak pecu veskere buchty a cukrovi

    1. na komentář reaguje Jindriska8 — #49
    superkarma: 0 30.11.2012, 18:44:51
  20. avatar
    [36] ekleinovka [*]

    Jitullinka — #30 Taky děkuju za odpověď, kokosky jim říkáme u násSml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:21:37
  21. avatar
    [35] daska59 [*]

    Vánočka se u nás moc nechytá Sml80

    superkarma: 0 30.11.2012, 18:12:57
  22. [34] magic11 [*]

    tu vánočku zkusím Sml67

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:54:20
  23. [33] anina4 [*]

    Jitullinka — #30 á tak jsem odhalila odpověď taky v předcházejících příspěvcích a nenapadlo mě nic co by to mohl být brtník,no a kokosky to znám

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:28:46
  24. [32] anina4 [*]

    V19 — #17 já do kynutého také ne,vánočku ale peču každoročně

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:28:00
  25. avatar
    [31] malvina [*]

    dobrý  a  vyzkoušený  recept  na  marokánky   by jsem brala všemi  10.  Šup sem  s ním.

    1. na komentář reaguje hubajda — #37
    superkarma: 0 30.11.2012, 17:22:57

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] Jitullinka [*]

    hubajda — #10 Aha, tak to znám, ale nikdy by mne nenapadlo, že se tomu takhle říká Sml22Sml23 Děkuji moc za odpověď! Sml59Sml59

    1. na komentář reaguje anina4 — #33
    2. na komentář reaguje ekleinovka — #36
    superkarma: 0 30.11.2012, 17:05:58
  2. [29] DCOlga [*]

    Taky neznám brtníky, ani jsem to ještě neslyšela.

    superkarma: 0 30.11.2012, 17:00:08
  3. avatar
    [28] hubajda [*]

    free — #23 vlozila jsem obrazek brtniku tak muzes se podivat u nas se tak tomuhle rika

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:56:29
  4. avatar
    [27] hubajda [*]

    hubajda — #26 tady je obrazek brtniku sice nejsou moje ale to jedine me slo jsem vlozit tak aspon pro upresneni

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:55:25
  5. avatar
    [26] hubajda [*]

    http://www.sladke.estranky.cz/img/mid/73...

    1. na komentář reaguje hubajda — #27
    superkarma: 0 30.11.2012, 16:54:40
  6. avatar
    [25] hubajda [*]

    free — #23 myslim si ze jo

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:53:06
  7. avatar
    [24] hubajda [*]

    IVECO — #20 to aj u nas vetsinou je snim jen ja

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:52:20
  8. [23] free [*]

    Taky jsem zvědavá na brtníky ???  Jak vypadají? Není to jenom jiný název něčeho známého?

    1. na komentář reaguje hubajda — #25
    2. na komentář reaguje hubajda — #28
    superkarma: 0 30.11.2012, 16:29:22
  9. avatar
    [22] ladouch [*]

    hubajda — #10 Tak to musí být bašta, kupované z cukrárny znám a mám je moc ráda.Sml59Sml59

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:09:58
  10. avatar
    [21] ladouch [*]

    Brtníky neznám, chtělo by to receptík.Sml58Sml58

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:08:37
  11. [20] IVECO [*]

    marokánky jsou u nás snězené hned mezi prvníma Sml22

    1. na komentář reaguje hubajda — #24
    superkarma: 0 30.11.2012, 16:06:14
  12. avatar
    [19] Hanula [*]

    Sml67marokánky, marokánky, marokánky!!!!! Sml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 30.11.2012, 16:01:49
  13. avatar
    [18] lenig [*]

    brtníky neznám, vánočky a rohlíčky určitě peču, marokánky jsem zatím měla jen kupovanéSml59

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:29:42
  14. [17] V19 [*]

    Věrulinka — #3 aj ja používam pudink do cesta, ale nie do kysnutéhoSml15

    1. na komentář reaguje anina4 — #32
    superkarma: 0 30.11.2012, 15:28:15
  15. avatar
    [16] hubajda [*]

    nevim zda to pujde ale muzete jit na muj facebook-http://www.facebook.com/jitka.langova.1 tam mam dane od kamaradky  stazene fotky kde jsou aj ty brtniky je to hned vedle Italie  mam tam napsano vanocno peceni 2010 -41 druhu   s tou kamaradkou jsem to delala tenkrat toho bylo desne moc  je to dane pod rijnem

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:27:04
  16. avatar
    [15] Kytinkak [*]

    marokánky jsem taky dříve milovala, ale dnes už je nevyhledávám, bolí mě z nich zuby, kokosový suk miluju stále, ale kupovaný už má k tomu, co jsem jedla za mlada daleko a doma to nějak nedělám.... brtníky též neznámSml80.., vánočky peču Sml67, ale teprve od loňska Sml67

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:26:27
  17. avatar
    [14] hubajda [*]

    gerda — #11 to neni jak buchta da se loupat

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:19:38
  18. avatar
    [13] hubajda [*]

    ekleinovka — #4 znas normalne se prodava v cukrarne dole kolecko potahle cokoladou a nahore je posadena velka kokoska

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:18:21
  19. avatar
    [12] gerda [*]

    Jitullinka — #6 napadá mi medvěd brtník, ale to určitě nebude ono.

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:17:25
  20. avatar
    [11] gerda [*]

    u vánočky hodně záleží na dobrém vypracování těsta. Nemám pekárnu, všechno dělám ručně a přišla jsem na to, že nejlíp těsto udělám na kuchyňské lince. Během kynutí stejně tak ještě aspoň 3x přepracuju, pak po upletení a ozdobení nechám ještě půl hodiny kynout a pak teprv opatrně peču. Vánočka musí mít po upečení loupavé těsto, tj. aby to nebyla buchta, ale když se ukrojí, dá se podélně odlupovat po takových páscích nebo jak to vysvětlit (to byla zásada mé babičky, nechci nikoho buzerovat).Sml30

    1. na komentář reaguje hubajda — #14
    2. na komentář reaguje magic11 — #55
    superkarma: 0 30.11.2012, 15:16:52
  21. avatar
    [10] hubajda [*]

    Jitullinka — #6 brtnik je linecke kolecko a to se da trochu marmelady a obtoci se krem a na nej se da kokoska pak se ten spodek maci v cokolade urcite znas tez se to prodava v cukrarne jen kazdy to zna pod jinym jmenem

    1. na komentář reaguje ladouch — #22
    2. na komentář reaguje Jitullinka — #30
    superkarma: 0 30.11.2012, 15:16:26
  22. [9] step1 [*]

    Kokosovou roládu mám ráda, ale nepovedla se mi pěkně zamotat. Byla moc tlustá. Sml16

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:13:44
  23. [8] Saritka [*]

    Pudinkovou vánočku neznám, díky.Sml15

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:12:38
  24. avatar
    [7] Jitullinka [*]

    Díky za receptík na pudinkovou vánočku. Sml59 to jsem také dosud nikdy neslyšela...

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:10:36
  25. avatar
    [6] Jitullinka [*]

    Brtníky ? - to vůbec nvím, co je, neznám Sml80 to by chtělo připsat receptík. Sml22

    1. na komentář reaguje hubajda — #10
    2. na komentář reaguje gerda — #12
    superkarma: 0 30.11.2012, 15:08:41
  26. avatar
    [5] enka1 [*]

    Kubóó - přemýtala?????Sml58

    Marokánky jsou moc dobré, upravila jsem si jeden recept udělala je jen z brusinek a sušených meruněk(jinak obvyklý recept)

    superkarma: 0 30.11.2012, 15:06:55
  27. avatar
    [4] ekleinovka [*]

    Co to jsou prosím Tě brtníky? To neznám

    1. na komentář reaguje hubajda — #13
    superkarma: 0 30.11.2012, 15:02:06
  28. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Pudink do kynutého těsta, slyším poprvé, jako do šlehaného, třeného ano, nebo do tvarohu, ale do kynutého, zírám a vyzkouším Sml67

    1. na komentář reaguje V19 — #17
    superkarma: 0 30.11.2012, 14:59:24
  29. avatar
    [2] zsuzsika [*]

    díky za receptík na pudinkovou vánočkuSml22

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:59:19
  30. avatar
    [1] Kytinkak [*]

    brtníky neznám, co to je, marokánky miluje moje mamka

    superkarma: 0 30.11.2012, 14:58:58

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme