O svém muži v kuchyni nám napsala také čtenářka Lenig. A k tomu přidala recept na salát z červené řepy.

Já ho tedy určitě zkusím, milá Lenig, jen co koupím červenou řepu.


Zdravím a přeji hezkou středu do redakce i všem ženám-in!

U nás doma vařím většinou já, je to hlavně proto, že jsem doma a jen občas chodím na brigádu. Ale manžel taky umí vařit, rád vaří a to buď o víkendu nebo když já právě sloužím, což bývá také často právě o víkendu.

Manžel dělá výborné bramboráky a též má svůj recept na kuřecí nudličky se zeleninou a rýží. Vždy to dělá, když je u nás dcera nebo když jedeme za mým tatínkem. Když jsme právě u taťky, tak se vaří denně, aby si táta mohl přebytky zamrazit. A tak je rád, když má různou pestrou stravu.

Co taky umí můj muž dobře, je buřtguláš. V létě, když jsem hodně sloužila o víkendech, tak mě vždy překvapil nějakou mňamkou. Například jednou mi do práce donesl houbové řízečky, mlsala jsem je celé odpoledne. Jindy zase překvapil výbornými palačinkami, které byl nucen dělat podle receptu z netu. Protože je nikdy dříve nedělal.

Já v podstatě vařím po celý týden a o víkendech, pokud nedělám nějakou omáčku, tak vaří manžel. Jsem ráda, že ho to baví, určitě by nevařil, kdyby se mu nechtělo. Já mu za to téměř každý víkend něco dobrého upeču. Od manžela mi chutná všechno, protože jsem takový vděčný strávník, který je rád, že jednou za čas nemusí vařit.

Historky z kuchyně asi nemáme nebo si tedy na žádnou nevzpomínám. Jen snad to, že manžel nesnáší, když se kolem něho v kuchyni motám. Předtím jsme měli malinkou, úzkou kuchyň, tam jsme se dva ani nevešli, ale nyní máme velkou, rohovou, leč stejně pokud manžel vaří, je pro mne kuchyň TABU.

Receptů by bylo mraky, dneska zrovna jsem dopoledne uvařila červenou řepu a za chvíli z ní udělám výborný salát.

Salát z červené řepy

Ingredience

  • 2 ks červené řepy
  • 1 ks hlávkového salátu
  • 15 dkg Nivy
  • 2 lžíce kysané smetany
  • špetku koření (sůl, Knorr Aromat..)

Postup

Červenou řepu nejprve uvaříme doměkka (v papiňáku cca 1/2 hodiny dle velikosti, v hrnci až 2 hodiny), potom ji necháme vychladnout a poté nakrájíme kolečkem na brambory. Hlávkový salát (nejchutnější je ledový, ale každému dle jeho gusta) omyjeme a nasekáme na menší kousky, přidáme k řepě, mírně osolíme a okořeníme. Nastrouháme Nivu a promícháme s řepou a salátem, následně přidáme asi 2 lžíce kysané smetany. Dá se to jíst jako klasický salát jen tak či s čerstvým pečivem, já to mám ráda i jako přílohu například ke kuřeti místo brambor.

Dobrou zdravou chuť přeje

Lenig

Pozn. red.: Text neprošel redakční korekturou.

A jak to máte doma s vařením vy?

Téma dnešního dne: Umí váš partner vařit?

  • Umí váš mužský vařit?
  • Kdo vaří častěji, vy, nebo partner?
  • Dokáže vás muž překvapit jídlem?
  • Co vám od něj nejvíc chutná?
  • Máte nějakou zajímavou historku z kuchyně?

Napište nám také, můžete přidat i fotku! Jedna ze čtenářek za svůj příspěvek získá balíček lahodných čokolád Figaro s různými příchutěmi! Příspěvky posílejte dnes, 6. 2. 2013 nejpozději do 14.30 hodin na e-mailovou adresu níže. Ještě upozornění - pokud byste poslala fotku, musí jít (kvůli autorským právům) o vaši fotku a jejím zasláním dáváte redakci souhlas k jejímu bezplatnému uveřejnění v tomto tématu.

Děkuju za vaše příspěvky!

  • Redakční e-mail: redakce@zena-in.cz
  • Předmět: VAŘENÍ

vareni

Reklama