bábovka s mandlemi

Mandle dodají bábovce neopakovatelnou chuť i vůni. Díky jablku bude krásně jemná a vláčná. Kdo chce, může do těsta přidat ještě půl hrnku nasekaných mandlí. Potom bude bábovka dokonalá!

Bábovky jsou velice vděčný dezert. Vydrží dlouho čerstvé, dobře se porcují a jsou oblíbené jak ke kávě, tak ke snídani nebo svačině.

Suroviny

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek mletých loupaných mandlí
  • 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 jablko
  • semínka z 1 vanilkového lusku
  • 3 vejce
  • 1/2 hrnku rozpuštěné Hery máslová příchuť
  • 1/2 hrnku nahrubo nasekaných mandlí (nemusí být)

Postup

Heru, vejce a cukr a vanilková semínka prošleháme metličkou nebo vyšleháme do hladké nadýchané pěny v kuchyňském robotu. Robot vám pomůže rychleji našlehat velice hustý krém a bábovka je potom nadýchanější.

mandlová bábovka

Zvlášť smícháme sypké suroviny, které přidáme do krému. Jablko oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme do těsta.

Kdo chce, může vsypat i nasekané mandle.

Vymícháme hladké těsto, které nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali polohrubou moukou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C, 45 minut. Necháme trochu vychladnout a vyklopíme na talíř.

Pocukrujeme a podáváme. Rozplývá se na jazyku.

Dobrou chuť přeje Elly.

Pečete rádi bábovky? U nás na magazínu najdete velké množství receptů

citronová bábovka

nejlepší tvarohová bábovka

kynutá bábovka babičky Žofie

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama