Vaření

Mám houby a neváhám je použít. Co s nimi?

Už rostou! To je pro houbařský národ ta nejlepší zpráva. A tak jsme do lesa vyrazili i my a donesli si plný koš hub.

houby

Většina z nich jsou babky, ale našli jsme i pár praváků. Konečně jsem se přinutila a stloukla síto na sušení, manžel houby krásně nakrájel a už se suší. Velkou misku jsem si ale nechala bokem, že z ní dnes něco uvařím, upeču, usmažím. Jsou to menší houbičky a mám chuť na něco fakt dobrého. A pak vám o tom napíšu.

houby

Co byste si z hub rádi dali vy? Nebo jaký recept jste ještě nezkoušeli a já ho můžu vyzkoušet místo vás? Čekám na vaše rychlé rady, odpovědi a požadavky. Spěchejte... houby voní po celé kuchyni a já už jsem netrpělivá, kdy nažhavím plotnu. :-)

houby

   
04.08.2014 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [34] pavlinf [*]

    houby miluji v jakékoli podobě

    superkarma: 0 06.08.2014, 23:07:24
  2. [33] Zuza70 [*]

    Na oleji orestované klobouky bedel dochucené kmínem, mletým pepřem a solí.

    Rozpis na 4 porce:

    4 ks

    velké hlavy bedel

    mletý černý pepř

    kmín

    olej

    sůl

    1. Klobouky bedel omyjeme nejlépe pod tekoucí vodou a pak je necháme důkladně okapat

    2. Na dvou až třech místech je nařízneme, aby se nám při restování nekroutily

    3. Posypeme je kmínem a dochutíme solí a mletým černým pepřem

    4. Na rozpáleném oleji houby orestujeme z obou stran a teplé ihned podáváme, nejlépe s čerstvým chlebem.

    superkarma: 0 06.08.2014, 21:37:50
  3. [32] manislava [*]

    hm,já jěště nenašla nic-zatím chodím na borůvky

    superkarma: 0 05.08.2014, 06:30:51
  4. [31] Zuza70 [*]

    vopis — #18 Hmmm, tak jenom tiše závidím Sml6

    superkarma: 0 04.08.2014, 22:50:25

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] Zuza70 [*]

    ohnivazenaMagdalena — #15 Jojojo, to znám taky, ale raději mám ty na tom oleji Sml33

    superkarma: 0 04.08.2014, 22:49:37
  2. avatar
    [29] enka1 [*]

    gerda — #25 To bych taky chtěla najít Sml22

    superkarma: 0 04.08.2014, 19:53:00
  3. avatar
    [28] gerda [*]

    lenig — #27 babky houbařky mají svá místa a pýchavky zakrývají lopuchem, aby je někdo nesebral než řádně narostou. Abys na ně narazila, musíš mít sakra kliku. Spíš na loukách, u cesty...řízek je nepopsatelně dobrý. Křehký, aromatický, chuť nezpomenutelná. A hlavně se z toho určitě nikdo neotráví, protože to se s ničím nesplete. Malé pýchavky, co rostou všude běžně, jsou ale taky dobré. Dokud jsou uvnitř bílé a tuhé. Stačí pár a ovoní jídlo.

    superkarma: 0 04.08.2014, 18:39:01
  4. avatar
    [27] lenig [*]

    gerda — #25 tak pýchavky sbíráme běžně, ale tu obří jsem taky ještě nikdy nenašla a viděla prozatím vždy jen v televizi nebo v tisku...taky bych to ráda ochutnala Sml22Sml67

    1. na komentář reaguje gerda — #28
    superkarma: 0 04.08.2014, 18:27:30
  5. avatar
    [26] gerda [*]

    no, a kdyby teď vůbec nic, tak na podzim by mohly být václavky, a z těch je senzační guláš.

    superkarma: 0 04.08.2014, 15:49:36
  6. avatar
    [25] gerda [*]

    lenig — #23 na žampiony do supermarketu se můžeš vydat vždycky! Ale co já bych jednou chtěla najít, tak vatovce obrovského, čili tu velkou pýchavku. To je pro houbaře to, co pro rybáře dvoumetrový sumec. Jaké jsou řízky z té pýchavky, můžou říct jenom ti, co je jednou v životě jedli. S ničím se nedají srovnat. Možná teda s bedlovými, ale jen trochu.

    1. na komentář reaguje lenig — #27
    2. na komentář reaguje enka1 — #29
    superkarma: 1 04.08.2014, 15:48:46
  7. avatar
    [24] datura [*]

    u nás zatím neroste ani prašivka, tak nač bych fantazírovala Sml23

    superkarma: 0 04.08.2014, 15:37:27
  8. avatar
    [23] lenig [*]

    z hub dělám vše, na co máme právě chuť.... dají se použít místo masa, takže guláš, houbofleky, smaženice, omáčka...je to mraky Sml59Sml59Sml59

    1. na komentář reaguje gerda — #25
    superkarma: 0 04.08.2014, 15:09:01
  9. avatar
    [22] enka1 [*]

    I když největší dobrota jsou syrovinky nebo ryzce na másle se solí a kmínem osmahnuté do chipsovitaSml22Sml24

    superkarma: 0 04.08.2014, 14:33:11
  10. avatar
    [21] enka1 [*]

    I když největší dobrota jsou syrovinky nebo ryzce na másle se solí a kmínem osmahnuté do chipsovitaSml22Sml24

    superkarma: 0 04.08.2014, 14:31:35
  11. avatar
    [20] gerda [*]

    z masáků jedině minutky na topinku.

    superkarma: 0 04.08.2014, 14:30:22
  12. avatar
    [19] gerda [*]

    Houby zapékané, kulajda, bramboračka s houbami,  houbovec, rizoto s houbama, houbová pizza, houbová omáčka nakyselo, houbové palačinky, houbové omelety, houbová pomazánka na chlebíčky - houby stokrát jinak!!Sml67

    superkarma: 0 04.08.2014, 14:29:44
  13. avatar
    [18] vopis [*]

    Zuza70 — #14

    teď je zrovna takto upravené jím, opravdu bomba Sml67

    1. na komentář reaguje Zuza70 — #31
    superkarma: 0 04.08.2014, 13:59:57
  14. avatar
    [17] vopis [*]

    teď je zrovna takto upravené jím, opravdu bomba Sml67

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:58:48
  15. avatar
    [16] helikoptera [*]

    já miluju obalované. Jinak když jich máme hodně, tak je rozkrájíme a narveme do mrazáku, buď syrové nebo obdělané. Pak když má člověk chuť na smaženici třeba o vánocích, není to problém :)

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:52:48
  16. avatar
    [15] ohnivazenaMagdalena [*]

    Zuza70 — #14 A když je masáků dost, tak napůl s mletým a karbanátky.....lahoda pane Jahoda...Sml22Sml22

    1. na komentář reaguje Zuza70 — #30
    superkarma: 0 04.08.2014, 13:40:35
  17. [14] Zuza70 [*]

    Mám ráda opečený, nasolený, nakmínovaný masáky, jen tak na oleji a dát na chleba. To je bomba Sml59

    1. na komentář reaguje ohnivazenaMagdalena — #15
    2. na komentář reaguje vopis — #18
    superkarma: 0 04.08.2014, 13:25:46
  18. avatar
    [13] Věrulinka [*]

    Sml67 smaženice, je můj favorit Sml67

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:25:29
  19. avatar
    [12] enka1 [*]

    Obyčejná smaženice s topinkami - nad to neníSml54

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:06:49
  20. [11] yradka [*]

    elly — #10 Sml67

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:04:49
  21. avatar
    [10] elly [*]

    yradka — #8 Rajnochovice :-)

    1. na komentář reaguje yradka — #11
    superkarma: 0 04.08.2014, 13:04:13
  22. avatar
    [9] Ivásek [*]

    zuuzii — #7 a rozhodně ne hověza Sml57 Sml24

    superkarma: 0 04.08.2014, 13:01:30
  23. [8] yradka [*]

    A kde rostou? Všichni známí chodí domů s prázdnou.  Pro mě je z prvních hub je jasná smaženice a obalované řízky. Nejvíc však mám ráda houbové rizoto a nakládané v octě.

    1. na komentář reaguje elly — #10
    superkarma: 0 04.08.2014, 13:01:03
  24. avatar
    [7] zuuzii [*]

    elly — #5 Sml30 já bych houby masem nekazila Sml30

    1. na komentář reaguje Ivásek — #9
    superkarma: 0 04.08.2014, 12:58:28
  25. avatar
    [6] zuuzii [*]

    Houby podusit na cibulce, uvařit fleky a pak vše zamíchat, zalít vajíčkem a zapéct:-)

    superkarma: 0 04.08.2014, 12:57:08
  26. avatar
    [5] elly [*]

    Klára Křížová — #3 tak přesně to je můj favorit...vyzrálý hovězí steak, houbová omáčka. Nebo rizoto...mňam...

    1. na komentář reaguje zuuzii — #7
    superkarma: 0 04.08.2014, 12:54:10
  27. avatar
    [4] glady [*]

    smaženice, boubová omáčka, houbová polévka, hubník, smažené hřiby.......mňam...

    superkarma: 0 04.08.2014, 12:50:42
  28. [3] Klára Křížová [*]

    Dala bych si stejk s houbovým přelivem

    1. na komentář reaguje elly — #5
    superkarma: 0 04.08.2014, 12:49:05
  29. avatar
    [2] ladouch [*]

    My máme rádi fleky s houbama, houbovou omáčku a houbové řízky.Sml58

    superkarma: 0 04.08.2014, 12:40:54
  30. avatar
    [1] marde [*]

    Dala bych si smaženici, bramboračku a hovězí na houbáchSml22

    superkarma: 0 04.08.2014, 12:36:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme