Bulvár

Mám chuť na pořádnou flákotu

zabijacka

Jsem v podstatě vegetarián. Ne programový, spíš je to pozůstalost z dob, kdy jsem koketovala se zdravým životním stylem a někde jsem se doslechla, že maso hnije ve střevech několik dní. Možná je to blud, nikdy jsem to nezjišťovala, ale ta představa mě děsila. Kromě toho mi maso nijak zvlášť nechutná.

zabijackaAle jak je vidět, tělo si ho žádá a čas od času dostanu neuvěřitelnou chuť na pořádnou flákotu. Zvlášť když je ta flákota z ověřených zdrojů a spojena se společenskou událostí.

Některým z vás už možná docvaklo, že bude řeč o pravé domácí zabíjačce. A když o pravé, tak se vším všudy. Od zabití živého zvířete až po jeho konzumaci.

Slabší nátury mě teď možná považují za cynickou osobu bez kousku soucitu s nebohým čuníkem, ale to se mýlí. Zvířata miluji, s prasátkem soucítím, ale tuhle událost jsem si prostě nemohla nechat ujít.

zabijackaVlastně mi nic jiného nezbývalo, protože jsem na redakční poradě neuváženě slíbila, že z toho udělám reportáž.

V tu chvíli jsem si připadala jako děsná hrdinka a myslela si, že to se mnou nemůže nic udělat. Moje babička přece vykrmovala prase každý rok a zabíjaček jsem viděla nepočítaně.

A najednou zjišťuji, že jsem jako dítě byla mnohem otrlejší a klidně se dívala, jak ho picli, podřízli, odkrvili, v neckách vypařili a pak vyvrhli. Strašně ráda jsem pozorovala ten cvrkot. Hlavně práci řezníka a nešlo mi do hlavy, jak mu po tolika frťanech mohly zůstat všechny prsty na rukou. V té době ještě nemívali vymoženost v podobě drátěné rukavice.

 

zabijacka

Mimochodem, chlap v takové rukavici vypadá jako novodobý rytíř a je děsně sexy. No jo, redaktorka stylu se ve mně holt nezapře.  

zabijacka

Ale zpět k praseti. Nebudu vás unavovat zdlouhavým zabíjačkovým procesem, myslím, že fotky mluví za všechno. Vše je zdokumentováno sice z uctivé vzdálenosti, ale pěkně postupně, takřka krok za krokem.   

zabijacka

Ale jestli si myslíte, že mě přešla chuť na maso, tak vás asi zklamu. Kromě mozečku, po kterém se pochopitelně jen zaprášilo (prase má kupodivu mozek poměrně malý), jsem ochutnala takřka vše, co šlo. Ovar, prejt, škvarečky, řízečky i prdelačku. Pro neznalé: To není sprosté slovo, ale výraz pro zabijačkovou polévku. A jestli postrádáte důležité zabijačkové produkty, jako jsou jitrnice a jelítka, tak to je právě ten důvod, proč byla tak vynikající.

 A tak má moje mlsná huba zase na nějaký čas pokoj a bude ze mě zase vegetarián.

Jak jste na tom vy, milé ženy-in?

  • Jste masožrout, nebo spíš býložravec?
  • Čím si zaháníte chuť, když vás honí mlsná?
  • Dáte se raději kus masa, nebo něco sladkého?
  • Které jídlo je vaše nejoblíbenější?
  • Na čem jste si naposledy báječně pochutnala?
  • Nebo naopak, bylo vám někdy pořádně špatně z jídla?
  • Máte nějaký kulinářský zážitek?

 

Napište nám na téma „Když mě honí mlsná“ na:

redakce@zena-in.cz

   
26.02.2010 - Společnost - autor: Dana Haklová

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení

Náš tip

Doporučujeme