Vaření

Malé nápady pro každé grilování

grilování

Co obvykle grilujete? Kus masa, klobásky, zeleninu, špekáčky, sýr? My jsme tentokrát na gril hodili úplnou všehochuť. Něco pro vegetariány, masožravce, milovníky sýra. Jídla bylo dosti a všichni byli nadšení. Inspirujte se na nadcházející víkend.

Mám ráda, když je při grilování na stole velký výběr pro všechny. Nejen jeden druh masa a nějaký salát. Ale několik druhů masa, v různých marinádách, chutné klobásky, několik salátů, pečené brambory, čerstvé bagety, naložená zelenina, sýry. Prostě všehochuť, ať si to své najde každý.

Ryby a mořské plody

Mám pocit, že tyhle dobroty nepotřebují žádné velké dochucování. Proto je většinou jen velice lehce osolím, opepřím, zasypu nadrobno nasekanou cibulí nebo šalotkou, trochou bylinek a zakápnu olivovým olejem.

Doporučuji vyzkoušet i variantu, že rybu ugrilujete jen lehce potřenou olivovým olejem a osolenou a po sundání z grilu ji potřete směsí bylinek, olivového oleje, kousku česneku. Získá skvělou a intenzivní chuť. Trochu jinou než jsme zvyklí.

Ryby i další mořské plody grilujeme pouze krátce, neusušte je. Na ryby používejte praktické mřížky. Budou se vám dobře otáčet.

grilované žampiony

Grilované žampiony

Žampiony očistěte a rozpulte. Posypejte kořením, zakápněte olejem a důkladně promíchejte.

grilované žampiony

Grilujte. Ideálně na grilovacím hliníkovém tácu. Podávejte třeba jakou součást výborných zeleninových talířů. My jsme servírovali s plněnými chilli papričkami, které milujeme.

grilované žampiony

Grilovaný hermelín

Ten je prostě dokonalý a nesmí chybět téměř na žádné naší grilovačce. Alespoň dva kousky, o které se potom téměř popereme :-) Říkám hermelín, ale jde spíš o zažitý výraz pro jakýkoliv sýr s bílou plísní. Značku si vyberte podle sebe a své chuti. Já ráda používám grilovací sýr z Lidlu nebo nový grilovací President.

Záleží totiž hlavně na tom, jak ho pěkně ugrilujete do tekutého stavu, dobře okořeníte a doplníte omáčkou. Jenže většinou je tak moc dobrý, že stačí jen okořenit, a omáčku není potřeba.

grilovaný sýr

  • sýr s bílou plísní
  • bylinky
  • olivový olej
  • kořenící směsi
  • chilli
  • a spousta dalších surovin

Připravte si velké čtverce alobalu. Sýr vybalte z obalu, ve kterém jste ho koupili a ochuťte. Já ráda zakápnu olivovým olejem a přidám čerstvé bylinky. Nebo olivový olej a oblíbenou kořenící směs.

Pořádně zabalte, uzavřete a nechejte grilovat. Délka grilování záleží na tom, jak moc máte rozpálený gril. Občas sýr trochu zmáčkněte, až bude měkký, můžete ho sundat.

grilovaný sýr

A pak už jen rozbalit a pochutnávat si. Zkuste ho třeba máznout na čerstvou domácí bagetu.

grilovaný hermelín

Bez čeho se neobejdou vaše grilovačky? Musíte mít kus masa, dobrý salát nebo vám stačí klobásky a kus chleba? Dejte nám své oblíbené tipy.

Krásné grilování přeje Elly.

Co dobrého ke grilování? Pár tipů od nás.

bagety

salát s cizrnou

   
10.06.2016 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [9] elly [*]

    Kadla — #6mňam! To teda fakt chápu...Sml67

    superkarma: 0 13.06.2016, 12:13:08
  2. avatar
    [8] kobližka [*]

    Kadla — #6 Já tohle dělám s velikým úspěchem s rohlíkama.Nakrájím jakoby na chťovky,ale nedokrojím.Pak promažu osoleným máslem s česnekem.Je to naprostá bomba Sml67

    superkarma: 0 12.06.2016, 21:01:02
  3. avatar
    [7] paníliška [*]

    Kadla — #6 Úplně se mi sbíhají sliny. Sml67Sml30

    superkarma: 0 11.06.2016, 19:29:43
  4. avatar
    [6] Kadla [*]

    U nás nesmí jako příloha k čemukoli grilovanému chybět celozrnné bagety zapečená s česnekovým máslem... Ty jdou fakt na dračku... A příprava je jednoduchá - rozkrojit bagety podélně napůl, položit na plech tak, aby řezem směřovaly nahoru, natřít směsí rozpuštěného másla smíchaného s pořádnou dávkou česneku a zprudka zapéct... Troufám si říct, že mají vždycky větší úspěch než grilované maso Sml52

    1. na komentář reaguje paníliška — #7
    2. na komentář reaguje kobližka — #8
    3. na komentář reaguje elly — #9
    superkarma: 1 10.06.2016, 15:28:59
  5. avatar
    [5] Mariena47 [*]

    Miluju grilovaný hermelím s brusinkami,

    superkarma: 0 10.06.2016, 09:15:39
  6. avatar
    [4] Milala [*]

    Grilovaný hermelín je vynikající. Hned dnes koupím a zítra ugrilujeme. A k tomu zkusím ty žampiony, vypadají famózně.

    superkarma: 0 10.06.2016, 09:09:50
  7. [3] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 10.06.2016, 08:36:58
  8. [2] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 10.06.2016, 08:00:34
  9. avatar
    [1] Pajinka [*]

    všechno to vypadá skvěle Sml59

    superkarma: 0 10.06.2016, 07:25:22

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme