Diskuze

Malá kuchyňka

kde s vámi vaří sunnynka :-)

NÁVOD JAK SE ORIENTOVAT NA VAŘENÍ.IN
http://www.zena-in.cz/recepty/rubrika.asp?idc=12192&id=22

ČLÁNKY, KTERÉ VYŠLY NA VAŘENÍ NAJDETE TADY: http://www.zena-in.cz/recepty/archiv.asp

REDAKČNÍ DISKUZE O VAŘENÍ:
http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?stranka=1&id=186

17.04.2002 - O jídle a vaření - autor: sunnynka

Nutná registrace

Pro přispívání do diskuzí je nutná registrace.

Další příspěvky

Příspěvky:

  1. [13105] CherryAnn [*]

    Ahoj, neznáte náhodou někdo tyto stroje na zmrzlinu?

    superkarma: 0 30.09.2011, 22:09:33
  2. avatar
    [13104] andelskalufi [*]

    Janickam34 — #13103 hezky,ale prijde mi to jako,kdyby se to delalo na panvicci nez na ohni,jak to ma byt

    superkarma: 0 08.09.2011, 11:38:18
  3. [13103] Janickam34 [*]

    Milujeme doma všichni grilčo, tak jsme si udělali radost a koupili tenhle elektrický gril, je to mazlík, kterého už jsem měsíc neschovala do skříňky, takže se dneska chystám na grilované cukety a lilky s kuřecím masem a k tomu asi udělám česnekový dip.

    1. na komentář reaguje andelskalufi — #13104
    superkarma: 0 08.09.2011, 10:28:26
  4. avatar
    [13102] Dašenka [*]

    koukám, jak ten čas letí - naposledy jsem tady byla o svých narozeninách před 5 letySml28

    superkarma: 0 24.08.2011, 13:40:50
  5. [13101] Sheeana [*]

    Brněnský vrabec

    vepřové plecko, vepřový bůček, 2 cibule, sůl, česnek

    Plecko a bůček umyju, povykrajuju tučné části, pak oloupu a nakrájím

    cibuli a česnek. Plecko promíchám s česnekem a cibulí, osolím ho a dám

    na vymazaný plech. Peču v troubě tak čtvrt hodiny na 250 stupňů.

    http://www.knedlik.cz/recepty/

    superkarma: 0 28.07.2011, 12:32:35
  6. avatar
    [13100] elly [*]

    CO VAŘÍTE O VÍKENDU? Sml30 Dnes jsem hledala nějaký recept a našla jsem svou milovanou kuchyňku....

    tady sunnynka Sml57

    superkarma: 0 03.02.2011, 14:48:12
  7. avatar
    [13099] annaa [*]


    u nás se dneska vařilo ale nic moc - těstoviny,brokolice a sýr.Dietní aby to mohla i dcera ale nechutnalo to ani jí (a to sní všechno) ani mě
    Zato včera se mi povedlo maso,se zeleninou a byla to mňamka

    superkarma: 0 03.09.2007, 12:50:06
  8. avatar
    [13098] sunnynka [*]

    a dneska jsme se odbyli výbornou držkovou polívkou od místního řezníka

    superkarma: 0 02.09.2007, 18:42:47
  9. avatar
    [13097] bomi [*]

    sunnynka: také to mám pořád na liště.Zřejmě také z nostalgie

    superkarma: 0 01.09.2007, 14:32:38
  10. avatar
    [13096] sunnynka [*]

    Nanilka: tak já dnes vařím vepřovou panenku se smetanovou špenátovou omáčkou a těstoviny...

    superkarma: 0 31.08.2007, 12:31:35
  11. avatar
    [13095] Nanilka [*]

    Já to mám taky pořád v liště... a čekám, co se bude vařit

    superkarma: 0 31.08.2007, 10:35:13
  12. avatar
    [13094] sunnynka [*]

    zemanka: a tu bych teda radši na talíři než tady

    superkarma: 0 31.08.2007, 09:33:52
  13. avatar
    [13093] zemanka [*]

    sunnynka: chtělo by to nějakou mňamku

    superkarma: 0 31.08.2007, 09:23:22
  14. avatar
    [13092] sunnynka [*]

    zemanka: tak to tady zase rozproudíme ne?

    superkarma: 0 30.08.2007, 22:22:44
  15. avatar
    [13091] zemanka [*]

    sunnynka: ale pořád to mám na liště ... asi z nostalgie ...

    superkarma: 0 30.08.2007, 17:08:23
  16. avatar
    [13090] sunnynka [*]

    Tady nikdo nebyl ani nepamatuju...

    superkarma: 0 30.08.2007, 15:15:35
  17. avatar
    [13089] Sonne [*]

    ginile: A dietní utopenci by nebyli?

    superkarma: 0 10.09.2006, 10:10:00
  18. avatar
    [13088] ginile [*]

    30 rezeptiku pro stihlou linii

    http://www.hobbyzahrada.cz/data/clanek.asp?id=1163&nadpis=Zdraví%20paní%20domu:%2030%20lehkých%20pochoutek%20pro%20štíhlou%20linii

    superkarma: 0 09.09.2006, 22:12:07
  19. avatar
    [13087] sunnynka [*]

    Dašenka: tak do těch mám hoooodně daleko...zatím vydám asi za šest somálských Miss

    Saturninka: a pak to budou puberťáci na zabití....no dííííky

    superkarma: 0 18.06.2006, 10:28:54
  20. avatar
    [13086] Dašenka [*]

    sunnynka: zhlédla jsi se v somálských Miss?

    superkarma: 0 17.06.2006, 19:32:47
  21. avatar
    [13085] Saturninka [*]

    sunnynka: neboj - zas to půjde, jen co děti vodrostou - vydrž.... 10 - 15 let ...

    superkarma: 0 17.06.2006, 19:04:30
  22. avatar
    [13084] sunnynka [*]

    já nestíhám vařit ani v reálu, natož tady, v malé kuchyňce...

    superkarma: 0 17.06.2006, 10:15:39
  23. avatar
    [13083] Saturninka [*]

    Dašenka: Tady sa už jen ohřívá ....

    superkarma: 0 17.06.2006, 07:08:06
  24. avatar
    [13082] ANAMOR [*]

    Dašenka: uz asi dlouho ne :o)))

    superkarma: 0 16.06.2006, 19:41:18
  25. avatar
    [13081] Dašenka [*]

    Tady se už nevaří?




























    superkarma: 0 16.06.2006, 18:59:09

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [13080] skolacka [*]

    Lojen: super nápad. tuhle jsem teda zachránit nemohla, protože si jí vez na víkend, ale až jí budu dělat na doma, tak na ní taky vyzraju

    superkarma: 0 25.11.2005, 14:16:27
  2. [13079] Lojen [*]

    skolacka: nevadí, že je každý kousek jiný ,naskládám je cik cak přes sebe a je to.

    superkarma: 0 25.11.2005, 14:10:51
  3. avatar
    [13078] skolacka [*]

    Lojen: jo jako že nakrájíš tu vyboulenou?

    superkarma: 0 25.11.2005, 14:09:39
  4. [13077] Lojen [*]

    skolacka: já jí neseříznu.

    superkarma: 0 25.11.2005, 13:29:45
  5. avatar
    [13076] skolacka [*]

    Lojen: nepozná? dyk zespoda pak neni taková ta kůrčička

    superkarma: 0 25.11.2005, 13:26:03
  6. [13075] Lojen [*]

    skolacka: Když se mi to stane,tak jí celou neukazuji a u nakrájené to nikdo nepozná.

    superkarma: 0 25.11.2005, 13:23:28
  7. avatar
    [13074] skolacka [*]

    Olka: no to jsem přesně udělala , ale neni to vono protě tam chybí ten spodek

    superkarma: 0 25.11.2005, 13:08:57
  8. avatar
    [13073] Olka [*]

    skolacka: Co takhle ji upečenou seříznout?

    superkarma: 0 25.11.2005, 09:29:47
  9. avatar
    [13072] skolacka [*]

    holky pomooooc . jak docílit toho aby se bábovka upekla rovně a nešplhala jen podél středu . Když jí vyklopim, tak nemůže stát na rovným talíři, ale jen na hlubokým

    superkarma: 0 25.11.2005, 07:38:20
  10. avatar
    [13071] marcellina* [*]

    Saturninka: ja ne slysela velkou chvalu uz loni

    superkarma: 0 22.11.2005, 15:33:31
  11. avatar
    [13070] Saturninka [*]

    marcellina*: No - neva - právě jsem ho zkopčila . Tak ať se povedou - já budu marokánky taky dělat - jen ještě nevím, podle kterého receptu - máte někdo ty Týniny vyzkoušený ???

    superkarma: 0 22.11.2005, 15:16:54
  12. avatar
    [13069] marcellina* [*]

    Saturninka: dekuji za ochotu, holky mi to napsaly na "vareni"

    superkarma: 0 22.11.2005, 11:29:23
  13. avatar
    [13068] Saturninka [*]

    Danula: kujů, kouknu s po něm.

    marcellina*: Já se kouknu, zda ho mám - ale až domaaaaaaa.

    superkarma: 0 22.11.2005, 11:06:47
  14. avatar
    [13067] marcellina* [*]

    pekne prosim, smutne koukam, kdo si vzpomene na recept na marokanky od Tyny?

    superkarma: 0 22.11.2005, 09:38:34
  15. avatar
    [13066] Olka [*]

    PERSEFONA: Je to pravda pravdoucí, už si to bez pekárny neumím představit, i když jsem se dlouho přesvědčovala, že ji vůbec ani trošku nepotřebuju. Od té doby, co jsem ji dostala, tak peču a peču a peču.

    superkarma: 0 08.11.2005, 16:39:10
  16. avatar
    [13065] PERSEFONA [*]

    Zuzyk: Díky.

    superkarma: 0 08.11.2005, 14:29:15
  17. avatar
    [13064] Zuzyk [*]

    PERSEFONA: http://www.zena-in.cz/auditoria/auditorium_osobni.asp?stranka=1&id=801

    superkarma: 0 08.11.2005, 14:05:50
  18. avatar
    [13063] PERSEFONA [*]

    Přemýšlíme, že si pořídíme pekárnu na chleba, máte někdo zkušenosti s pečením chleba doma? Popřípadě jakou značku máte a jestli se to vyplatí, jestli ten chleba stojí za to. A dá se v tom dělat i něco jiného? Slyšela jsem, že se do toho jen nahážou suroviny a ono to samo ten chleba upeče, to mi přijde jako úžasný, ale nevím, co je na tom pravdy.

    superkarma: 0 08.11.2005, 14:02:27
  19. avatar
    [13062] Saturninka [*]

    werka: tak ani sorbit - zrovna jsem si vytáhla ten leták, co z těch umělých sladidel tedy nesmím - a je tam napsáno fruktoza, sorbit a xylit . Nějak si to všechno ještě nepamatuju . Takže budu muset bádat dál. Copak tu vážně není žádná kuchařinka - cukrovkářka ???


    Páňa: No, já teda nejsem žádný vodborník přes trouby , ale peču docela dost a ráda. Mám el. troubu s horkovzdušným programem, zn. Fagor. Na plynu jsem nikdy nepekla. Na el. peču třená těsta na 175°C ze spodu i z vrchu, kynutá i lístkové taky tak, cukroví je dobré dělat na tom horkém vzduchu - můžeš péct více plechů zároveň, ale tady je potřeba teplotu ubrat cca o 25°C oproti doporučení z kuchařky. Já, pokud peču curkoví na "vrtulu" - tak doma říkáme hrokovzdušnému pečení - tak peču 2 plechy současně, víc jich nemám, a po nějaké době je přehodím. A taky je to horkovzdušné pečení rychlejší.
    Co se týče masa apod, tak mezi 150 - 175°C.
    Ale jak říkám, nejsem profík, prostě tak peču a jídlo je poživatelné.

    superkarma: 0 24.10.2005, 17:24:59
  20. avatar
    [13061] werka [*]

    Saturninka: Zkus ten Sorbit - ten mám pocit že na pečení je. Jinak s tím práškovým sladidlem by mohl být problém ještě v tom, že některá ztrácí sladivost právě delší teplenou úpravou.

    superkarma: 0 24.10.2005, 17:10:45
  21. avatar
    [13060] Saturninka [*]

    werka: děkuju i Tobě, ale myslím, že to ani v tom nebude , měla jsem sweet sladidlo práškové, jsem si ho koupila omylem, páč jsem si nevšimla, že je na bázi fruktózy a acesulfamu K , až doma jsem zjistila, že jsem blbá , tak jsem ho použila aspoň do buchty pro moje žraloky a . Nebyla sice gumová tak moc, ale hnusná byla, to jo .
    Takže bych potřebovala nějakého diabetika, co už to má vyzkoušené .

    superkarma: 0 24.10.2005, 10:44:39
  22. avatar
    [13059] werka [*]

    Saturninka: Tuším, že sorbit. ono u pečení z tabletkových sladidel je podle mne problém v tom, že tam chybí ta "hmota" cukru - je rozdíl mezi 6 tabletkama rozpuštěnýma v troše vody a třema lžícema cukru ...

    superkarma: 0 23.10.2005, 21:37:34
  23. avatar
    [13058] Saturninka [*]

    vybírat nemůžu, vypadlo mi nemůžu ...

    superkarma: 0 23.10.2005, 19:14:22
  24. avatar
    [13057] Saturninka [*]

    bomi: Děkuju, ale to asi nebude to pravé - já má msladidlo tabletkové na bázi sacharinu, je na něm napsané, že je vhodné i k pečení. Takže si to rozpočítám a určitý počet tabletek rozpustím ve vodě. Těsto je v pohodě, po upečení je to ale opravdu zcela nepoživatelné - a že já si zas tak moc vybírat vzhledem k mé rozsáhlé potravinové alergii, takže opravdu sním kdeco. Tohel nejde, je to jak guma - a to nejen u bezlepkové mouky, ale i u normální .

    superkarma: 0 23.10.2005, 19:10:51
  25. avatar
    [13056] bomi [*]

    Saturninka:nevím jestli to funguje, ale v praci jedna delala tak, ze i obyčejny sacharin rozpustila v kapce vody a to pridala do těsta

    superkarma: 0 23.10.2005, 14:25:48
  26. avatar
    [13055] Saturninka [*]

    Holčiny, nevíte tu některá, které dia sladidlo (ne na bázi ovocného cukru, prtoože ani ten nesmím) je vhodné na pečení???? Myslím tím, jestli máte některá vyzkoušíno, ne, že je to tam napsáno . Protože to, co mám doma, sice hrdě hlásá, že je i na pečení, ale prostě nefunguje, jakákoli buchta - třená či kynutá - je s tímto sladidlem po upečení smrsklá gumová nechutná hmota a já chciiiiii letos taky výnoční cukroví .
    Nedaří s mi najít na netu žádný web diabetiků, kde bych se zeptala. Kujů .

    superkarma: 0 23.10.2005, 14:04:41
  27. avatar
    [13054] zena [*]

    alpina: to mi nechutná, ale dík za typ

    superkarma: 0 14.10.2005, 11:07:40
  28. avatar
    [13053] alpina [*]

    zena: zkus listové těsto

    superkarma: 0 14.10.2005, 09:17:11
  29. [13052] Sasa [*]

    zena: 30dkg hladké mouky, jedno celé sušené droždí + vodu tak, aby bylo těsto....hotovo...je to na 2 kola

    superkarma: 0 12.10.2005, 13:14:51
  30. avatar
    [13051] zena [*]

    Scháním těsto na pizzu - levou, rychlou, ovšem ne kynutou. A hlavně vyzkoušenou a osvědčenou . díky

    superkarma: 0 12.10.2005, 11:38:47

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Rubrika: Vaření

Novinky

Dnešní vydání

Doporučujeme

Nově založené

Nejprohlíženější

Nejdiskutovanější

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme