Vaření

Makrela v bešamelové omáčce

fish

Suroviny

4 makrely
100 g másla
trochu oleje
200 ml mléka
150 g hladké mouky
150 g strouhaného parmezánu
sůl a bílý pepř
muškátový oříšek

Postup

Makrely zbavíme hlavy, omyjeme a osušíme a z jedné strany uděláme zářezy.
V nerezovém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a asi pět minut mícháme na mírném plameni. Jíšku, která nám vznikla, zalejeme mlékem a pomocí metličky pořádně rozšleháme. Zvolna přivedeme k varu a na mírném ohni necháme asi 20 minut probublávat. Dochutíme špetkou muškátového oříšku, špetkou soli a bílého pepře.
Připravený bešamel nalejeme do zapékací misky a položíme na něj makrely (zářezy budou nahoru). Zasypeme parmezánem, lehce osolíme a opepříme.
Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 30 minut.

Dobrou chuť přeje Barča.

   
16.02.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    arminka — #3 ja to stejne casto ji udime

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:34:31
  2. avatar
    [3] arminka [*]

    makrelu mohu i bez bešamelu Sml16

    1. na komentář reaguje hubajda — #4
    superkarma: 0 30.09.2012, 00:27:46
  3. avatar
    [2] Myškomedvídek [*]

    makrelu tu mám moc rádaSml59

    superkarma: 0 16.02.2010, 09:03:09
  4. [1] ILONESA [*]

    Makrelku tu já můžu, ale pěkně uzenou Sml59. A zrovna si ji dneska koupím, už jsem ji dlouho neměla. Sním ji pěkně nadvakrát, jen tak samotnou. Mňam....

    superkarma: 0 16.02.2010, 07:31:18

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme