Reklama

Suroviny

4 střední makrely
sůl a bílý pepř
4 stroužky drceného česneku + 2 stroužky pokrájené na plátky
šťáva z poloviny citronu
1 lžička mletého čerstvého zázvoru
asi 50 g másla
1 dl bílého vína
4 lístky čerstvé šalvěje nebo špetka sušené

Postup

  • Makrely očistíme, prosolíme a jemně opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme uvnitř i zvenčí zázvorem a drceným česnekem.
  • Do pekáčku si dáme kousky másla, pokrájený česnek a na to makrely. Podlijeme trochu vodou.
  • Mezi pečením podlijeme ještě vínem a přeléváme výpekem. Těsně před dokončením přidáme šalvěj.
  • Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Dobrou chuť přeje Dáša.