Vaření

Makrela na šalvěji

Suroviny

4 střední makrely
sůl a bílý pepř
4 stroužky drceného česneku + 2 stroužky pokrájené na plátky
šťáva z poloviny citronu
1 lžička mletého čerstvého zázvoru
asi 50 g másla
1 dl bílého vína
4 lístky čerstvé šalvěje nebo špetka sušené

Postup

  • Makrely očistíme, prosolíme a jemně opepříme. Pokapeme citronovou šťávou a potřeme uvnitř i zvenčí zázvorem a drceným česnekem.
  • Do pekáčku si dáme kousky másla, pokrájený česnek a na to makrely. Podlijeme trochu vodou.
  • Mezi pečením podlijeme ještě vínem a přeléváme výpekem. Těsně před dokončením přidáme šalvěj.
  • Podáváme s vařenými nebo šťouchanými brambory.

Dobrou chuť přeje Dáša.

   
03.02.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [4] hubajda [*]

    rybicku muzu

    superkarma: 0 14.11.2012, 22:24:42
  2. avatar
    [3] arminka [*]

    tak jedinou šalvěj na balkoně nevedu...polepším se Sml16

    superkarma: 0 30.09.2012, 00:00:38
  3. avatar
    [2] delfi.na [*]

    to zní skvělě Sml22

    superkarma: 0 03.02.2010, 09:19:54
  4. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    rybičky to můžeme na všelijaký způsobSml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 03.02.2010, 00:34:28

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme