Zamilované páry v tomto období hledají různé způsoby, jak spolu netradičně trávit čas. Jak je známo, láska prochází žaludkem. A taky se říká, že dobré jídlo dělá spokojený vztah. Možná i proto vídáme kolem sebe neustále plné restaurace a přeplněné nákupní košíky.

Až budete v obchodě příště přemýšlet, co skvělého, lahodného a poctivého dopřát své drahé polovičce ke snídani nebo na květnovou svačinku pod rozkvetlým stromem, sáhněte po lahodné Lahůdce od Madety. Je to poctivá jihočeská zakysaná smetana servírovaná na šesti delikátních příchutích. A v jakých kombinacích si ji můžete vychutnat?

Pro milovníky ovocných příchutí připravila Madeta zahradní jahody a višně. Ti, kteří zbožňují čokoládu, jistě neodolají Lahůdce s poctivou 60% čokoládou nebo s čokoládou a oříšky. Těm, kteří mají rádi výrazné smyslné chutě, jistě neunikne Lahůdka s příchutí vaječného likéru a v neposlední řadě Lahůdka medovník.

Jihočeské Lahůdky si navíc můžete dopřávat naprosto bez výčitek, protože, jak již bylo zmíněno, jsou z poctivé zakysané smetany, navíc bez zahušťovadel, přidaného dusíku, barviv a želatiny.

A pokud si chcete opravdu vyhrát, vyzkoušejte recept na Jihočeskou Charlottu s Lahůdkou a jahodami.

Jihočeská Charlotta s Lahůdkou a jahodami

Ingredience:

  • 500 g Jihočeského tvarohu polotučného
  • 2 kelímky Lahůdky na zahradních jahodách
  • 80 g moučkového cukru
  • 9 ks plátkové želatiny
  • 500 g oblíbeného ovoce
  • 1 balení želatiny v prášku
  • 300 g cukrářských piškotů

Postup:

Obruč na menší dort položte na servírovací talíř. Cukrářské piškoty, které postavíte zevnitř obvodu obruče, zespoda seřízněte, aby stály, a vyplňte jimi i dno.

Plátky želatiny vložte do studené vody a nechte je nabobtnat. V misce smíchejte tvaroh, přidejte dvě balení Lahůdky a moučkový cukr. Plátky želatiny, které nabobtnaly, rozpusťte asi v 0,5 dl vody v hrnci nad mírným plamenem. Jakmile je želatina tekutá, stáhněte ji z plotýnky a smíchejte s částí tvarohovo-lahůdkové směsi tak, aby se vše propojilo. Pak přimíchejte zbylou část směsi.

Zhruba polovičku směsi vlijte do formy, zarovnejte, naskládejte na ni oblíbené ovoce a zaplňte zbytkem směsi. Dort vložte do lednice nebo do chladné místnosti minimálně na 6 hodin.

Po zatuhnutí na vršek dortu naskládejte větší kousky zbylého ovoce a připravte si dortovou želatinu dle návodu. Ovoce natřete rozehřátou želatinou, bude pak pěkně lesklé. Kdo chce, může přidat i lístky máty a čokoládu. Opatrně pak sundejte obruč z dortu a můžete podávat.

Přečtěte si také: 

Reklama