Bulvár

Mačkané bylinkové brambory

Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

sdgasghNA 2 PORCE

Příprava: 40 minut

  • 750 g nových brambor
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
  • hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení

1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Mátový dip & rájtaMátový dip & rájta Bylinkovo-špenátové smaženkyBylinkovo-špenátové smaženky Špízy z kuřecích prsíčekŠpízy z kuřecích prsíček
   
16.09.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [4] Mopsička [*]

    Milujeme šťouchačky, udělám

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:05:37
  2. avatar
    [3] hannah58 [*]

    Sml59Sml59Sml59

    superkarma: 0 24.10.2009, 11:52:16
  3. avatar
    [2] Myškomedvídek [*]

    Pavla_b — #1 Sml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 16.09.2009, 10:59:33
  4. [1] Pavla_b [*]

    nemusí to být špatné, ale u mne vedou klasické šťouchané brambory s cibulkou

    1. na komentář reaguje Myškomedvídek — #2
    superkarma: 0 16.09.2009, 09:37:26

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme