Vaření

Macarons

macarons

Suroviny

4 bílky
50 g cukru krupice
200 g cukru moučka
120 g mandlí
30 g kakaa holandského typu

Postup

Mandle co nejjemněji umeleme, smícháme s prosátým moučkovým cukrem a kakaem.

Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru krupice pevnou hmotu. Poté k ní přidáme směs mandlí a cukru.

Z hmoty pomocí cukrářského sáčku - už si ho sakra musím pořídit, protože když to kydám na plech lžičkou, tak se pak nesmím divit, že nemám pravidelné kolečka - tvoříme na plech vyložený pečicím papírem kolečka.

Necháme půl hodiny odpočinout.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 160 °C. Odpočinuté makronky dáme péct asi na 12 minut. Měly by vyběhnout a udělat tzv. patku - což se mně ne u všech podařilo, ale druhý pokus bude jistě lepší.

Krém jsem udělala jednoduše smícháním cca 100 g měkkého másla, 2 lžic cukru, strouhané pomerančové kůry a trochy čerstvé pomerančové šťávy.

Makronky namažete krémem, slepíte k sobě a rychle někam schováte!! Jinak se totiž neubráníte a budete je muset sníst, a pak vám zřejmě bude špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. :)

Celé povídání o macarons si můžete přečíst u Beaute na blogu.

   
10.12.2010 - Sezona - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [39] Alzbetabeta [*]

    Já pekla makronky několikrát a bez úspěchu a dnes se mi konečeně, KONEČNĚ povedly. Vyzkušela jsem recept na jednom blogu a jsou krááásnýýýý (snad budou teda i dobře chutnat :-))

    Odkaz na recept tady:

    http://www.mikynavkuchyni.com/2013/05/malinove-makronky-s-cokoladovou-ganache.html

    superkarma: 0 19.05.2013, 21:25:18
  2. avatar
    [38] hubajda [*]

    to nemusim ale kdo ma rad hodne sladke tak si prijde na sve

    superkarma: 0 16.11.2012, 13:01:58
  3. avatar
    [37] Hanďule [*]

    Tak druhá várka mnohem lepší, dneska jsem zkoušela z poloviční dávky a nechala odpočinout 3/4 hodiny a krásně vyběhly Sml67Sml59

    superkarma: 0 13.12.2010, 12:34:55
  4. [36] orangutan [*]

    uvidím -vyzkoušímSml22

    superkarma: 0 12.12.2010, 21:20:24
  5. avatar
    [35] Hanďule [*]

    Nevyběhly mi, ikdyž byly odpočaté Sml31

    superkarma: 0 12.12.2010, 20:19:02
  6. [34] ivetinkav [*]

    dnes jsme je upekli, moc dobré

    superkarma: 0 12.12.2010, 19:45:32
  7. avatar
    [33] mio [*]

    sanvean — #31 já mám taky elektrickou, ale s funkcí horkovzduch. Peču tak vše kromě grilování, je to fakt rychlejšíSml67

    Pomeranč.marmeládu bych do toho frkla klidně taky. Ale mně se to spojilo celkem dobře.

    Každopádně jsem ráda za tento receptSml67

    superkarma: 0 12.12.2010, 13:55:20
  8. avatar
    [32] sanvean [*]

    jo a nějak se mi nechtělo spojit máslo s pomerančovou šťávou, tož jsem tam vrzla trochu pomerančové marmelády a výsledek ok. Pak ale netřeba dávat cukr.

    superkarma: 0 12.12.2010, 09:07:42
  9. avatar
    [31] sanvean [*]

    mio — #28 Já mám elektrickou, to bude tím. Krému jsem taky dělala dvojnásobek Sml22

    Musím říct, že po odležení jsou ještě lepší, trochu jemnější, úplně se rozplývají na jazyku.

    1. na komentář reaguje mio — #33
    superkarma: 0 12.12.2010, 09:02:39

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] kuzle [*]

    potrebuju jeste jeden bilek a muzu se do nich pustit taky Sml67

    superkarma: 0 12.12.2010, 08:31:29
  2. avatar
    [29] Netta35 [*]

    Sml67Něco tak dobrého jsem již dlouho nedělala a udělala jsem toho málo,protože se děti a vnoučata předháněli kdo dřív sní víc. Musela jsem pár kousků doslova ukrást pro manžela,jinak by ani neměl tušení,že se něco peklo.-On by to poznal-čich má lepší než lovecký ohař. A byl by  naštvaný.Moc dobré opravdu-Netta35Sml79

    superkarma: 0 11.12.2010, 22:17:16
  3. avatar
    [28] mio [*]

    sanvean — #25 tak mně stačilo je péct 10 minut (v horkovzdušné). Jsou opravdu vynikající, právě to mažu tím skvělým pomerančovým krémem a manžel mi to ujídá pod rukama. Jo a musím přidělat, mně teda krém ze 100g másla nevystačilSml23

    1. na komentář reaguje sanvean — #31
    superkarma: 0 11.12.2010, 21:22:48
  4. avatar
    [27] babicka11 [*]

    Musí to doooost dooooobře chutnat ! Sml22

    superkarma: 0 11.12.2010, 17:50:25
  5. avatar
    [26] mio [*]

    sanvean — #25 díkySml16

    superkarma: 0 11.12.2010, 14:57:35
  6. avatar
    [25] sanvean [*]

    mio — #23 já jich zkušebně sežrala asi šest, uf. Jsem bez oběda. Doporučuju minut spíš víc než míň, ale to taky závisí na troubě. Tak ať se povedou!

    1. na komentář reaguje mio — #26
    2. na komentář reaguje mio — #28
    superkarma: 0 11.12.2010, 14:42:34
  7. [24] zwiki [*]

    Jen je to jaksi přeslazené,máme radši méně cukru v cukroví.

    superkarma: 0 11.12.2010, 14:25:27
  8. avatar
    [23] mio [*]

    sanvean — #22 teď jdu taky na ně. Dle tvého tipu trošku uberu cukr :-)

    1. na komentář reaguje sanvean — #25
    superkarma: 0 11.12.2010, 14:10:18
  9. avatar
    [22] sanvean [*]

    Tak druhý plech se právě peče Sml16 První jsem zapomněla nechat odpočinout, ale i tak jsou makronky chuťově výborné a krém se k nim skvěle hodí Sml67 Příště zkusím ubrat cukr, jsou opravdu dost sladké :) Díky za recept!

    1. na komentář reaguje mio — #23
    superkarma: 0 11.12.2010, 13:56:12
  10. avatar
    [21] sedesatka [*]

    určitě nám špatně nebude Sml16

    superkarma: 0 10.12.2010, 22:20:29
  11. [20] ula [*]

    Fakt to vypadá pěkně, asi se taky o víkendu přidám a něco podobného upeču.

    superkarma: 0 10.12.2010, 22:18:26
  12. avatar
    [19] Introvertka [*]

    BastMetztli — #17 Hned jsem si ji dala do vyhledávače na Youtube a pak si ji pouštěla několikrát za sebou.

    superkarma: 0 10.12.2010, 13:30:52
  13. [18] ivetinkav [*]

    tak tohle vypadá mocky dobře, to chci, mňam

    superkarma: 0 10.12.2010, 13:15:27
  14. avatar
    [17] BastMetztli [*]

    Veronika81 — #16 jj a k tomu ještě bezva taneček Sml36

    1. na komentář reaguje Veronika81 — #19
    superkarma: 0 10.12.2010, 13:12:04
  15. avatar
    [16] Introvertka [*]

    Vzpomněla jsem si na písničku Macarena = nostalgie.

    1. na komentář reaguje BastMetztli — #17
    superkarma: 0 10.12.2010, 12:58:00
  16. avatar
    [15] Myškomedvídek [*]

    to bude dobrotaSml67

    superkarma: 0 10.12.2010, 12:01:09
  17. avatar
    [14] Myskamaus [*]

    To musi byt dobrota,urcite je udelam.Sml67

    superkarma: 0 10.12.2010, 11:51:14
  18. avatar
    [13] kuzle [*]

    nadenica — #10 ja jim musim jeste obalit prdelky a obalit v cokolade a taky namalovat ta ocicka a cumacky Sml22 vcera jsem lepila a polevala cokoladou jine druhy Sml67 ale tohle je dobre na bilky ... recepis si napisu, az mi zase zbydou po necem Sml67

    superkarma: 0 10.12.2010, 11:36:11
  19. avatar
    [12] Tulinka [*]

    BastMetztli — #11 Joooo makarony!

    Video - šmoulové makarony  Sml54

    superkarma: 0 10.12.2010, 11:17:23
  20. avatar
    [11] BastMetztli [*]

    Jitulinka — #9 Tak teda Šmoulinka už vaří makarony. Ví, kdy je cedit, jak je voda osolená. Jen ona umí dobře vařit makarony. Héééj makarony!Sml52

    1. na komentář reaguje Jitulinka — #12
    superkarma: 0 10.12.2010, 11:07:20
  21. avatar
    [10] nadenica [*]

    dnes budu dělat druhou várku ježků, ty první už jsou nenávratně fuč. Říkala jsem, že péct nebudu, ale nikdy neříkej nikdy....Sml54

    1. na komentář reaguje kuzle — #13
    superkarma: 0 10.12.2010, 11:06:13
  22. avatar
    [9] Tulinka [*]

    Macarons-jsem myslela,že to bude recept na špagety Sml54

    1. na komentář reaguje BastMetztli — #11
    superkarma: 0 10.12.2010, 10:56:44
  23. avatar
    [8] Věrulinka [*]

    Vypadá to moc dobře, ale ne s ovocnou náplní, to bych dala raději oříškovou Sml67

    superkarma: 0 10.12.2010, 10:24:49
  24. avatar
    [7] BastMetztli [*]

    Vypadá to velice pěkněSml58

    superkarma: 0 10.12.2010, 10:02:16
  25. avatar
    [6] Hanďule [*]

    Beaute — #3 Sml67  zkusím je, zbylo mi dost bílků Sml22

    superkarma: 0 10.12.2010, 09:42:17
  26. avatar
    [5] luneta [*]

    já bych nechala ten pomerančový krém.Bude to chuťově výraznější

    superkarma: 0 10.12.2010, 09:37:39
  27. avatar
    [4] selinka [*]

    zaujalo mě to, vypadá to chutně Sml67

    superkarma: 0 10.12.2010, 08:48:09
  28. avatar
    [3] Beaute [*]

    lidicka — #1 To je právě na macarons skvělé že můžete ladit krémy a třeba i příchutě té skořápky jak se vám zachce Sml22

    Hanďule — #2 Ono když to smícháš s tou mandlovocurovou hmotou tak už to není konzistence která by se roztékala. To odpočinutí je důležité, protože povrch zaschne a potom se vytvoří na makronku právě ta patka.

    1. na komentář reaguje Hanďule — #6
    superkarma: 0 10.12.2010, 08:29:29
  29. avatar
    [2] Hanďule [*]

    Vypadá to lákavě, jen se bojím, co udělají našlehané bílky půl hodiny ležící Sml80 Nerozteče se to?

    A krém vyměním určitě za ořechový Sml22Sml67

    1. na komentář reaguje Beaute — #3
    superkarma: 0 10.12.2010, 08:07:20
  30. [1] lidicka [*]

    Makronky bych brala, ale bez toho ovocného krému, spíš bych dala vanilkový nebo oříškovýSml22

    1. na komentář reaguje Beaute — #3
    superkarma: 0 10.12.2010, 07:06:39

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme