macarons

Suroviny

4 bílky
50 g cukru krupice
200 g cukru moučka
120 g mandlí
30 g kakaa holandského typu

Postup

Mandle co nejjemněji umeleme, smícháme s prosátým moučkovým cukrem a kakaem.

Z bílků vyšleháme za postupného přidávání cukru krupice pevnou hmotu. Poté k ní přidáme směs mandlí a cukru.

Z hmoty pomocí cukrářského sáčku - už si ho sakra musím pořídit, protože když to kydám na plech lžičkou, tak se pak nesmím divit, že nemám pravidelné kolečka - tvoříme na plech vyložený pečicím papírem kolečka.

Necháme půl hodiny odpočinout.

Mezitím si rozehřejeme troubu na 160 °C. Odpočinuté makronky dáme péct asi na 12 minut. Měly by vyběhnout a udělat tzv. patku - což se mně ne u všech podařilo, ale druhý pokus bude jistě lepší.

Krém jsem udělala jednoduše smícháním cca 100 g měkkého másla, 2 lžic cukru, strouhané pomerančové kůry a trochy čerstvé pomerančové šťávy.

Makronky namažete krémem, slepíte k sobě a rychle někam schováte!! Jinak se totiž neubráníte a budete je muset sníst, a pak vám zřejmě bude špatně z vysoké hladiny cukru v krvi. :)

Celé povídání o macarons si můžete přečíst u Beaute na blogu.

Reklama