Bulvár

Má grilovací nej


Jsme početná rodinka, proto je pořád co slavit, a tak se v létě scházíme většinou na zahradách, a tady jsou má grilovací nej:

 

Nejčastější grilovačka – kuře v otáčivém grilu (toho jsme se na rodinných dovolených ujedli a místo mašlovačky na potírání se u nás zásadně používá smrková větvička),

 

Největší dobrota – pstruzi pečení na kamenech kolem ohniště (dost možná to bylo i hladem),

 

Největší zklamání – to když jsme si jako malí naházeli večer brambory do ohně a těšili se, jak si na nich druhý den pochutnáme, a když jsme ráno kouli z okna, viděli jsme na poli u ohniště naši Astu (náramně mlsného psa) - puntičkářsky vybrala všechny,

 

Největší zvláštnost – asi nic moc, ale u známých jsme jednou dostali klokaní steak, bylo to sice dobré, ale nějak mi ten prožitek kazila vzpomínka na oblíbený seriál z dětství Skippy,

 

Nejodkládanější recept – přestože grilujeme docela často, pořád jsem se ještě neodhodlala zrealizovat jeden doporučovaný recept, a to nemíchat sypkou marinádu s vodou, ale s pomerančovým džusem (nějak si to spojení chutí neumím představit – možná jste některá odvážnější, v tom případě jsem jedno ucho),

 

Nejoblíbenější mňamka – grilovaný hermelín – pěkně si to zjednodušuji, protože kupuji koření na sýr, do kterého na pár hodin sejra naložím (mám jen jednu inovaci: do marinády přidávám mleté ořechy),

 

Nej zlepšovák – dřevěné uhlí zásadně podpalujeme = rozfoukáváme horkovzdušnou pistolí, je to rychlé (tak 3 minuty), spolehlivé a bezpečné (než tohle brácha vynaleznul, došlo často při podpalování na všelijaké alchymistické postupy – znáte to, když se sejdou 4 chlapi…),

 

Nejhezčí vzpomínka – když jako malí opékáme kolečka salámu nad svíčkami vánočního stromečku, to byla mňamka (a pozor – musíte je držet nad plamínkem pěkně v prstech, jinak to ztratí to pravé kouzlo); (a ještě jedna závorka – samozřejmě o tom dospěláci nesměli mít ani ponětí),

 

 

Grilovačkám zdar

Japina


Milá Japino,
úplně se mi zbíhají sliny. Jdu si „ugrilovat" něco k obědu. Pravděpodobně instantní vločkovou kaši :-)

   
02.07.2007 - Společnost - autor: Dana Svobodová

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Gabsi [*]

    salám opékaný nad svíčkami ... moc krásné

    superkarma: 0 02.07.2007, 12:57:01

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme