Vaření

Lžičková bublanina s třešněmi nebo s jahodami: tip na víkendový moučník

Na grilovací akci, která proběhla se čtenářkami v úterý, donesla Elly upečenou bublaninu s třešněmi. O bublaninu byt velký zájem a dlouho jsme diskutovaly o jednoduchosti její přípravy. Proto vám recept nyní znovu předkládáme, abyste si třeba o víkendu mohly tuto nadýchanou a moc dobrou bublaninu udělat.

třešně

Tímto receptem potěším ty z vás, které nebaví složitě šlehat sníh a připravovat dezert v několika mísách a miskách. Jana si pochvaluje, že prostě všechny suroviny nasypeme a nalijeme do mísy, smícháme, vyklopíme do formy (nejlépe kulaté, o průměru cca 26 cm), posypeme ovocem a upečeme. Žádné velké zdržování a vymýšlení.

Ovoce můžete použít podle sezony. Jahody raději nakrájejte na plátky, aby byla bublanina pěkně nadýchaná. Výborná bude s borůvkami, jako ta naše, s rybízem, ostružinami, angreštem, meruňkami. Jakékoliv ovoce si vzpomenete.

boruvkova bublanina

Suroviny

  • 20 lžic polohrubé mouky
  • 20 lžic mléka
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Postup

Všechny suroviny smícháme v míse, nalijeme do kulaté formy, kterou jsme vymazali tukem a vysypali moukou. Nahoru nasypeme ovoce – například třešně, jahody, borůvky, rybíz.

Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne.

Vytáhneme z trouby, necháme lehce vychladnout a pocukrujeme moučkovým cukrem.

bublanina

Dobrou chuť přeje Elly – tento recept je na přání čtenářek, které bublaninu ochutnaly na redakční akci a moc jim chutnala.

Vyzkoušejte, je to prověřená lahůdka!

   
26.06.2015 - Sezona - autor: Kristina Vodičková

Komentáře:

  1. avatar
    [26] delfi.na [*]

    zní to jednoduše a navíc v jednoduchosti je krása, tak určitě vyzkouším Sml16 ... zrovínka nám třešně dozrály, tak mám co dělat Sml16

    superkarma: 0 29.06.2015, 10:04:10
  2. avatar
    [25] Žofie [*]

    O víkendu jsem vyzkoušela - a je opravdu moc dobrá Sml67Sml66

    superkarma: 0 29.06.2015, 07:35:33
  3. avatar
    [24] Dudlajlama [*]

    Pekla jsem ji vcera a fakt moc jednoducha priprava a dobry vysledek. Jen jsem dala polovicku cukru a pridala jeden vanilkovy. Taky jsem dala hodne jahod, cely vrsek byl pokryty.

    superkarma: 0 29.06.2015, 07:22:05
  4. avatar
    [23] iva65 [*]

    Na grilování mi bublanina móóc chutnala! Hned jsem ji doma vyzkoušela a měla velký úspěch! Sml16Sml16Sml16

    superkarma: 0 28.06.2015, 23:14:29
  5. [22] FAXÍK [*]

    Třešně mám a buchtu určitě vyzkouším Sml58

    superkarma: 0 28.06.2015, 19:56:19
  6. avatar
    [21] kobližka [*]

    elly — #19 Chci se zeptat - opravdu na takové menší množství mouky celý prdopeč?

    superkarma: 0 28.06.2015, 18:07:37
  7. avatar
    [20] Eva_CZ [*]

    Pisu si : 12g. Na tohle se tesim do Ceska, ze nebudu furt prepocitavat a zjistovat. Ona nakonec nadychana byla, ja jsem prvne ochutnala jen ruzek. MOC dobra byla! Sml67 Jo - a drobenku byuch na ni dala taky klidne. Sml22

    superkarma: 0 28.06.2015, 17:25:18
  8. avatar
    [19] elly [*]

    hubajda — #12s drobenkou jsem taky zkoušela a super!

    1. na komentář reaguje kobližka — #21
    superkarma: 0 28.06.2015, 13:58:44
  9. [18] slávenka [*]

    Eva_Fl — #14 Sml58Sml16

    superkarma: 0 27.06.2015, 21:56:02
  10. avatar
    [17] vopis [*]

    Eva_Fl — #15sáček kypřícího prášku má 12 g

    superkarma: 0 27.06.2015, 20:25:48
  11. avatar
    [16] vopis [*]

    LudPa — #13v gramáži ano, ne v názvu !!!

    superkarma: 0 27.06.2015, 20:23:13
  12. avatar
    [15] Eva_CZ [*]

    Jen jsem se zapomnela zeptat. kolik g je kyprici prasek. Tak jsem dala odhadem a nemam ji teda nadychanou, ale dobrou i tak. Sml22Sml22Sml22Sml22

    1. na komentář reaguje vopis — #17
    superkarma: 0 27.06.2015, 17:41:44
  13. avatar
    [14] Eva_CZ [*]

    slávenka — #11 ja taky, je vyborna! Sml22Sml67

    1. na komentář reaguje slávenka — #18
    superkarma: 0 27.06.2015, 17:39:37
  14. avatar
    [13] LudPa [*]

    vopis — #3lžička a lžíce - to je rozdílSml22

    1. na komentář reaguje vopis — #16
    superkarma: 0 27.06.2015, 13:11:29
  15. avatar
    [12] hubajda [*]

    vopis — #4ja bych jeste nahoru dala drobenku

    1. na komentář reaguje elly — #19
    superkarma: 0 27.06.2015, 08:44:14
  16. [11] slávenka [*]

    Už jsem pekla, s jahodami.Sml16

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #14
    superkarma: 0 26.06.2015, 20:09:49
  17. [10] pinokio [*]

    Já mám ostružiny,už se těším.

    superkarma: 0 26.06.2015, 18:57:40
  18. [9] anina4 [*]

    udělala jsem s jahodami a je výborná, s rybízem možná bude ještě lepší

    superkarma: 0 26.06.2015, 17:27:45
  19. [8] bobani [*]

    to vyzkouším Sml67

    superkarma: 0 26.06.2015, 15:27:29
  20. avatar
    [7] bivena [*]

    Tento recept mám na hrnky a s hladkou moukou, po sezóně ovoce na těsto dávám tvaroh a povidla.Sml67

    superkarma: 2 26.06.2015, 14:31:43
  21. avatar
    [6] kobližka [*]

    Tak tohle jo,nad tím se mi sbíhají sliny Sml59

    superkarma: 0 26.06.2015, 13:36:11
  22. [5] Pavla_b [*]

    tetička25 — #1 hrnečková taky zní líp než hrnkováSml80, tak prostě lžičková

    superkarma: 0 26.06.2015, 13:23:28
  23. avatar
    [4] vopis [*]

    Rikina — #2řekla bych, že s rybízem bude výborná Sml67

    1. na komentář reaguje hubajda — #12
    superkarma: 0 26.06.2015, 12:25:36
  24. avatar
    [3] vopis [*]

    tetička25 — #1

    lžičková zní lépe než lžícová Sml16

    Mám koupené jahody, tak na víkend zhřešíme Sml59

    1. na komentář reaguje LudPa — #13
    superkarma: 0 26.06.2015, 12:22:49
  25. [2] Rikina [*]

    Jo, to je tak jednoduché, že bych to zvládla i já, a to už teda musí bejt! Sml57 S rybízem, to by šlo. Akorát bych napřed musela jít nakoupit, protože ze jmenovaných surovin nemám doma vůbec nic, jenom ten rybíz, a to je čirá náhoda. Sml80

    1. na komentář reaguje vopis — #4
    superkarma: 0 26.06.2015, 12:22:37
  26. [1] tetička25 [*]

    Co je to zase za nadpis - lžičková když se používají velké lžíce Sml80

    1. na komentář reaguje vopis — #3
    2. na komentář reaguje Pavla_b — #5
    superkarma: 1 26.06.2015, 12:10:05

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme